Átkerültek a Revolut magyar ügyfelei is

Beolvadtak a revolutos ügyfelek a bankba - mi a teendő?

Átkerültek a Revolut magyar ügyfelei is

Beolvadtak a revolutos ügyfelek a bankba - mi a teendő?

Vrazsovits Rita
2022-07-12 Frissítve: 2023-05-25
2022-07-12 Frissítve: 2023-05-25
28270397

Július elején a Revolut Payments minden magyar ügyfele átkerült a Revolut Bankhoz. Megnéztük, milyen teendőkkel jár ez a változás. 

 

Jelentős változásról értesítette július elején a népszerű fintech az ügyfeleit. A Revolut Payments UAB beolvadt a Revolut Bank UAB-be, ami azt jelenti, hogy minden ügyfél, aki eddig a Revolut Payments ügyfele volt, az 2022. július 1-jétől már a Revolut Bank UAB ügyfele lett. 

 

A beolvadás előzménye, hogy a közelmúltban meghosszabbították a Revolut európai uniós banki engedélyét, amely lehetővé teszi a fintech számára, hogy fizetési és betétgyűjtési szolgáltatásokat nyújtson a Revolut Bank UAB-n keresztül. 

 

Mi változott?

Technikai oldalon a legnagyobb változás, hogy a Litvániában bejegyzett Revolut Payments UAB-nél vezetett számlák átkerültek a Revolut Bank UAB-hez, és folyószámlává alakultak át. A korábbi Revolut Payments UAB-nél használt számlaszámok (más néven IBAN-kódok) változatlanok maradtak, a folyószámlákat pedig ugyanúgy lehet használni fizetésre és pénz tárolására, ahogyan korábban is.

 

A folyószámlán és adott esetben a látra szóló betéti számlán lévő pénz 100 000 euróig a betétbiztosítási rendszer védelme alatt áll. Az igénybe vett revolutos szolgáltatásokat (leszámítva a biztosításokat) 2022. július 1-jétől nem a Revolut Payments UAB, hanem a Revolut Bank UAB nyújtja. 

 

A nyílt banki szolgáltatások használóinak 2022. július 1-jétől felhatalmazást kell adniuk a Revolut Bank UAB számára, hogy továbbra is hozzáférjenek a más szolgáltatóknál vezetett számlához is.

 

Mi a teendő, ha fizetős csomagom van?

Ahogy az ingyenes szolgáltatásokat, úgy a Plus, Premium vagy Metal csomagok előfizetését is a Revolut Bank UAB szolgáltatja július 1. óta. Az ügyfeleknek ezzel kapcsolatban nincs teendőjük. 

 

Fontos tudni azonban, hogy a biztosítások kezelésére a Revolut létrehozott egy külön céget. A Revolut Payments UAB-vel ellentétben ugyanis a Revolut Bank UAB nem nyújt biztosításforgalmazási szolgáltatást. Ennek következtében 2022. július 1-jétől a Revolut új biztosításközvetítő cége, a Revolut Insurance Europe UAB tud teljes körű tájékoztatást nyújtani a biztosítási szolgáltatásokkal kapcsolatban, illetve megválaszolni az ezekkel kapcsolatos kérdéseket. A Védelem mindennapra és az Utasbiztosításod csoportoskötvény-tulajdonosa a Revolut Bank UAB.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!