Revolut business

Revolut Business: előnyök és hátrányok

Revolut business

Revolut Business: előnyök és hátrányok

Bank360 tartalom
2020-01-17 Frissítve: 2023-02-03
2020-01-17 Frissítve: 2023-02-03
6523840

 

 

Már Magyarországon is elérhető a Revolut for Business, a Revolut vállalkozói számlája. Összegezzük, mik az előnyei és hátrányai, és megmutatjuk, hogyan igényeld.

 

Előnyök

 

A Revolut for business előnyei sokban megegyeznek “sima” Revolut előnyeivel:

 

  • Nincs havidíj (alap számlának - részletek lejjebb a cikkben)

  • Nincs kártya kiállítási és éves díj

  • Ingyenes utalás másik Revolut számlára. Ez lehet üzleti számla vagy magán Revolut számla.

  • Devizaváltás kedvező árfolyamon

  • Számlavezetés 28 devizában - köztük forintban is (viszont csak euro és angol font számlaszámot kapunk)

  • Díjmentes helyi és nemzetközi utalás a keret erejéig

  • Kedvező utalási díjak a keret átlépése után

  • Külön Revolut for business app ahol lehet követni a költségeket ls kiadásokat

  • A fizetős verzióban lehetséges az integráció üzleti szoftverekkel és számlázó programokkal a connect funkció segítségével: Slack Xero, FreeAgent, 

  • GBP és EUR IBAN szám

  • IBAN utalások

  • Virtuális kártyák

  • Feltöltős debit kártyák

 

Díjak, költségek

 

Az alap Revolut business ingyenes egyéni vállalkozóknak és cégeknek is. Ezenkívül három fizetős csomag létezik, havi 7500, 30 000 és 300 000 forintos díjért. A lényegi különbség az ingyenesen igényelhető kártyák és az ingyenes utalások számában, a havonta kedvező árfolyamon váltható deviza mennyiségben, valamint az elérhető extra funkciókban van. Minden csomaghoz jár ingyenes keret, amely a kifele és befele jövő utalásokra összességében vonatkozik.

 

Devizaváltás

 

A pénznemek közötti váltás és a jóváírás a megfelelő számlán azonnal megtörténik. Az ingyenes számlánál a bankközi árfolyamhoz képest 0,4%-kal rosszabbul lehet váltani, a fizetőseken a havi limit eléréséig bankközi árfolyamon. Hétvégén ezekre még rájön plusz 1% váltási díj, érdemes tehát hétköznapokon váltani. Ugyanezek a feltételek vonatkoznak arra, ha nincs megfelelő fedezet egy devizaszámlán és a Revolut kártya másik számláról fedezi a vásárlást, például forintból kell fedezni egy eurós kiadást és euróra kell váltani a forintot.  

 

Készpénzfelvétel

 

2% a díj minden készpénzfelvételre. A havi készpénzfelvételi limitek csomagtól függenek. Mindenképpen érdemes összehasonlítani a Revolut for Business-t a többi magyar vállalkozói számla ajánlattal. Ugyanis a Revolut díjai valóban kedvezőek, de vannak hátrányai.

 

Hátrányok

 

  • Nem lehet készpénzt befizetni a számlára.

  • Csak euróban és angol fontban vezetett számlaszámot kapunk.

  • Forintot ugyan lehet utalni a számlára, de ez az utaló számára nemzetközi utalásnak számít majd, lehetségesen magasabb díjjal.

  • Az ügyfélszolgálat csak angolul érhető el.

 

Biztonság

 

Minden banknál az egyik legfontosabb kérdés, hogy mennyire van biztonságban a pénzünk náluk. Ezt a kérdéskört két szempontból is érdemes megvizsgálni.

 

  1. Mennyire biztonságos pénzt tárolni a Revolut for Business számlán?

 

A Revolut a betéteket egy elkülönített számlán tartja a Barclays/Lloyd's banknál. Ezekhez az összegekhez nem fér hozzá a saját működése finanszírozásához. Ha esetleg a Revolut csődbe menne, a betétesek kifizetése elsőbbséget élvez mindenki mással szemben - a számlán tartott összeg erejéig. Ugyanakkor nem vonatkozik az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) garancia a Revolut számlán tartott pénzösszegekre. Tehát ha bármilyen okból kifolyólag nem lehet a betéteseket kifizetni a számlán tárolt összegből, a betétbiztosítás nem téríti meg a kárt. Ugyanígy nem fog fizetni az OBA, ha a számlavezető bank megy csődbe. A Revolutnál elhelyezett pénzösszeg az Egyesült Királyság betétbiztosítási alapja, a Financial Services Compensation Scheme (FSCS) által sincs biztosítva.

 

  1. Mennyire biztonságos használni a Revolut for Business-t?

 

A Revolut rendelkezik egy európai uniós banki licensszel, így megfelel egy sor nagyon komoly biztonsági előírásnak. A bankkártyás fizetéseket a Mastercard, Maestro illetve a Visa belső szabályzata alapján végzik, így az összes vonatkozó előírás vonatkozik rájuk.

 

Számlanyitás

 

Az első lépés egy online jelentkezési lap kitöltése, ezután a Revolut ellenőrzi az adatokat. Magyar egyéni vállalkozókat általában egy-két órán belül engedélyeznek, cégeknél több napig is eltarthat a folyamat. Ha engedélyezték a számlanyitást, megkezdődhet a Revolut által igényelt dokumentumok feltöltése (üzemeltetési cím igazolása, lakás- vagy irodabérlés számla, közüzemi számlák, nagyobb cégek esetén alkalmazottak bérjegyzéke).

 

NAV bejelentés

 

A vállalkozói számlát a hatályos jogszabályok szerint kötelező bejelenteni a NAV-nak. Viszont társas vállalkozások és ÁFA-körös egyéni vállalkozók számára kötelező egy magyar vállalati bankszámla nyitása.

 

Kamatozás, vállalati hitel

 

A Revolut a vállalkozói számlán tartott pénz után egyelőre nem fizet kamatot, és nincsenek vállalkozói hitel termékei sem - bár az utóbbi bevezetését tervezik. 

 

Kinek ajánljuk?

 

Hasznos lehet a Revolut for Business, ha euróban vagy angol fontban kapja egy egyéni vállalkozó vagy társas vállalkozás a bevételeit. Szintén jól jöhet, ha kártyáról kell költségeket kifizetni a 28 deviza egyikében. A rendszeren belüli ingyenes utalás szintén nagy költségcsökkentő tényező lehet.

Ugyanakkor a magyar partnerek számára költséges lehet a nemzetközi átutalási díj. A regisztrációs folyamat néha nehézkes, és ha elakadunk, akkor angol nyelven tudunk segítséget kérni. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!