Revolut

Revolut kártya igénylés és számla 2023

Revolut

Revolut kártya igénylés és számla 2023

Bank360 tartalom
2019-08-09 Frissítve: 2023-02-10
2019-08-09 Frissítve: 2023-02-10
4417896

A Revolut fintech startupként kezdte meg a működését 2015-ben, mára pedig már 25 millió ügyfelük van világszerte. A cég először ingyenes prepaid kártyát kínált az ügyfeleknek, amellyel külföldi utazásaik során olcsón, a tranzakciós költségeken jelentősen spórolva tudtak vásárolni. Mára a Revolut ennél sokkal szélesebb palettával rendelkezik, akár a kereskedelmi bankoknak is versenytársa lehet. Összegyűjtöttünk minden információt, amit a Revolutról és a szolgáltatásairól tudni érdemes. 

 

Ingyenes prepaid kártya külföldi utazáshoz

A Revolut alapszolgáltatása egy elektronikus prepaid kártya: tetszőleges összeget lehet rátölteni, amit azonnal el is lehet költeni. A rendszer lényege, hogy az ügyfelek ingyen, a bankokat megkerülve tudnak pénzt küldeni, saját tárcájukba pénzt feltölteni, készpénzt felvenni több pénznemben és természetesen vásárolni. Ehhez nem kell mást tenni, mint regisztrálni, letölteni az appot, igényelni, majd használni a kártyát. Revolutos ügyfelek szabadon utalhatnak egymásnak, feltölteni azonban csak saját bankszámláról, hitelkártyáról lehet. A hitelkártyás feltöltés vásárlásnak minősül, vagyis nem terheli extra díj és jár az egyes hitelkártyáknál elérhető vásárlásonkénti jóváírás is.

 

Egyszerű az igénylés, egyszerű a működés

A Revolut kártya online igénylése egyszerű. A felületen regisztrálni kell, értelemszerűen kitöltve az adatokat, majd várni a kártyát. A Revolut Magyarországon is ugyanazt a szolgáltatást nyújtja, mint bárhol máshol, a felület magyar nyelven is elérhető (ügyfélszolgálat viszont nincs magyar nyelven). A plasztik kártya mellett virtuális kártyát is tud képezni a rendszer, ami garantálja a biztonságos online vásárlást. Már a magyarországi Revolut kártyákon is elérhető az ApplePay, vagyis akinek iPhone vagy Apple Watch készüléke van, már a telefonján, óráján is kezdhet revolutos tranzakciót.

 

A multicurrency card feltöltése 150 devizanemben működik, köztük az euró, dollár, font  a legnépszerűbb, de a Revolut feltöltés forintban is működik, ugyanezen devizanemekben tudunk vásárolni is, mindig az adott országban használt devizában történik a fizetés.

 

Akár kriptovalutákban is lehet vele fizetni, feltölteni, utalni, így Bitcoinnal is fizethetünk a kávéért. Vagyis feltölthetünk eurót, dollárt, fontot, forintot, vásárolhatunk ötfajta kriptovalutát, 29 fajta devizát pedig szabadon átválthatunk, majd költésnél eldönthetjük, melyikből költsünk. És ez mind ingyen van. Ha a preferált zsebek kiürülnek, onnan költ, ahol forrást talál. Erre azért érdemes figyelni, és adott esetben egy kis forintot átutalni, nem az épp összeomlott kriptót vagy a nyaralásra váltott eurót költeni. 

 

A Revolut előnyei

 

Olcsón lehet devizát váltani

A Revolut Mastercard kiváló megoldás külföldi utazásoknál, mert sokkal olcsóbb fizetni vele, mint bármilyen más bankkártyával, hitelkártyával. Míg ugyanis a bankok saját maguk által megszabott marzzsal devizaárfolyamot alkalmaznak, addig a Revolut középárfolyamon számol. Vagyis ha külföldön bankkártyával fizetünk, a bankunk meglehetősen rossz árfolyamon fogja lekönyvelni az ügyletet. Esetenként rosszabb euro árfolyamon, mintha a forintunkat egyszerűen átváltanánk az aluljáróban. Ehhez képest a Revolut a középárfolyam értékéhez közel vált.

 

Ingyenes a készpénzfelvétel

Jól jön a Revolut akkor is, ha szeretnénk pénz kivenni. Ez az ügylet külföldön bankkártyával meglehetősen drága, hitelkártyával pedig egyenesen horror, de Revoluttal a készpénzfelvétel ingyen van havi a 200 eurós limitig. Ez az opció mentő lehet akkor is, ha eljátszottuk már a két ingyenes készpénzfelvételt belföldön (azt persze ne felejtsük el, hogy külföldön az ATM kérhet díjat a pénzfelvételért). Revoluttal ingyenes a pénzküldés is a rendszeren belül. Ez kincset ér, ha a külföldön tanuló gyereket a szülők megtámogatnák hónap végén, vagy ha hazautalnánk a fizetésünk egy részét a családnak.

 

Megkönnyíti a közös fizetést

A Revolut egyik kényelmi funkciója az úgynevezett split bill. Gyakran előfordul, hogy egy baráti társaság vacsora után az étteremben nekiáll “pénzezni”. Vagy külön kérik a részszámlát a saját fogyasztásról, vagy valamelyikük fizet, és majd behajtja valahogy a társaságtól a rájuk eső részt, de ez mindenképp kényelmetlen és felesleges időveszteség. A Revolut split bill segítségével egyszerűen meg lehet osztani a számlát - igaz, egyenlő arányban. Aki fizet, megjelölheti a költést az appban és a telefonjából egyszerűen kiválaszthatja, kivel akarja megosztani azt. A megjelölt személy pedig csak engedélyezi az ügyletet, és a Revolut-kártyák között lezajlik a tranzakció.

 

Milyen szolgáltatásokat kínál a Revolut?

A Revolut az elmúlt években nagyot nőtt és a szolgáltatásain is sokat fejlesztett. Jelenleg négy különböző csomag közül választhatunk, annak megfelelően, hogy mire szeretnénk használni a kártyát:

 

 1. Standard csomag

A Standard csomag ingyenesen használható, egyedül a kártyának a szállítási költségét kell kifizetni, ami egyszeri díjat jelent. Az applikáción belül lehetőség van kedvezményes devizaváltásra, amit érdemes hétköznapra időzíteni, hétvégén ugyanis plusz díjat számít fel a Revolut. Emellett egyszerűen lehet utalni az ismerősöknek, az “azonnali utalás” itt már azelőtt létezett, hogy az a hazai bankrendszerben elindult volna. Van lehetőség ezenkívül részvényekkel és kriptodevizákkal kereskedni, ha pedig megtakarítani szeretnénk, akkor a Széf szolgáltatást érdemes keresni. A Széfbe bármikor tehetünk pénzt, de rendszeres “átutalást” is beállíthatunk, vagyis a Széf egy egyszerűen kezelhető megtakarítási számlaként működik. A Standard csomagnál az alábbi szolgáltatások érhetők el:

 • díjmentes készpénzfelvétel bankautomatából: 200 euró / hónap,
 • egy 18 éven alattiak számára elérhető számla (<18) tartozik a csomaghoz,
 • kriptodeviza átváltási díj: 1,99% (minimum díj 0,99 €)
 • árucikk átváltási díj: 1,5%
 • díjmentes devizaátváltás (hétfőtől péntekig): 1000 € / hónap
 • pénzvisszatérítés szállásfoglalásnál: 3%

   
 1. Plus csomag

A Plus csomag havonta 1199 forintba kerül, ezért cserébe a Standard csomagban is megtalálható szolgáltatásokon felül az alábbiak vehetők igénybe:

 • személyre szabható bankkártya,
 • 2 darab <18 számla, amelyekhez teljes hozzáférés jár,
 • ingyenes a kártyakézbesítés,
 • nonstop elsőbbségi ügyfélszolgálat érhető el,
 • lopás elleni biztosítás és balesetbiztosítás jár a kártyához,
 • biztosítás jegyvásárlás esetére,
 • visszatérítési védelem.

   
 1. Prémium csomag

A Prémium csomag havonta 2500 forintba kerül, ezért viszont az olcsóbb csomagoknál sokkal több szolgáltatást lehet igénybe venni. Ezek közé tartoznak az alábbiak:

 • díjmentes készpénzfelvétel havonta 400 euróig,
 • kedvezményes nemzetközi átutalás lehetősége,
 • ingyen, expressz kézbesítik a bankkártyát,
 • a kriptodevizáknál az átváltás díja 1,49 százalék, minimális díj nincs,
 • az árucikkátváltási díj 0,5 százalék,
 • korlátlanul, ingyenesen lehet devizát váltani,
 • szállásfoglalásra akár 5 százalék is lehet a visszatérítés,
 • külföldi egészségbiztosítás tartozik a kártyához,
 • poggyász- és járatkésés esetén fedezetet nyújt, vagyis beépített utasbiztosítás is jár a kártyával,
 • az utasbiztosítás a téli sportokra is érvényes,
 • ingyenes prémiumváró-belépők a SmartDelay funkcióval (plusz egy főnek),
 • kedvezményesen lehet igénybe venni a reptéri várótereket.

   
 1. Metal csomag

A Metal csomagért havonta 4200 forintot kell fizetni. Ezért a pénzért a Premium csomag szolgáltatásain felül az alábbiakat vehetjük igénybe:

 • havi 800 € készpénzfelvétel,
 • exkluzív Revolut Metal kártya,
 • pénzvisszatérítés a kártyás fizetések után,
 • 5 <18 számlához való hozzáférés,
 • szállásfoglalás után akár 10 százalékos cashback,
 • autóbérlési önrész,
 • az ingyenes prémiumváró belépőkre a kártyatulajdonos mellett még három fő jogosult.

 

A Revolut a meglévő négy csomag mellett 2023 tavaszára ígérte új, Ultra csomagját, amely az előrejelzések szerint még a Metal csomagnál is többet kínál majd. A Revolut ezzel a gyakran utazó, tehetősebb ügyfeleket célozza meg.

 

Az app segíthet a pénzügyi tudatosságban

A revolutos költségeket listázhatjuk is az alapján, hogy mennyi megy élelmiszerre, szórakozásra, ruhákra, rezsire. A végén pedig ki lehet okoskodni, honnan lehet spórolni. Ez persze csak akkor működik, ha a lehető legtöbb költésünk Revolut-kártyán keletkezik, így a teljes költségvetés nyomon követhető. 

 

Ha spórolni szeretnénk, akkor a Széfet használva a rendszer egyszerűen minden költésnél elvesz egy előre beállítható összeget, és félreteszi. Ha kell ez az összeg, egyszerűen el lehet költeni, vagyis nincs szó semmiféle kikötésről, korlátozásról, mégis segít spórolni. 

 

Biztonságos a Revolut?

A Revolut kártya letiltás egy gombnyomás az app-on keresztül, ahol szintén fel lehet oldani a tiltást. Akár be is állíthatjuk, hogy a kártya csak akkor működjön, ha a telefonunk a közelében van. Vagyis ebből a szempontból nem jelent a többi bankkártyához képest nagyobb kockázatot a használata. 

 

Az viszont más kérdés, hogy mennyire van biztonságban a pénzünk egy olyan szolgáltatónál, amelyik más szabályok szerint működik, mint a többi hazai kereskedelmi bank. Ma ez már kevésbé jelent problémát, mivel a Revolut 2021 őszén Magyarországon is bankká vált, miután 2020-ban már megszerezte Litvániában a banki licenszt. Ezzel az ügyfeleknek az OBA-védelem is jár. 

 

A Revolut Payments UAB 2022. július 1-jétől beolvadt a Revolut Bank UAB-be, ami azt jelenti, hogy minden ügyfél, aki eddig a Revolut Payments ügyfele volt, 2022. júliustól már a Revolut Bank UAB ügyfele lett. 

 

Ami viszont problémát jelenthet a Revolut-ügyfelek egy részének, hogy nincs magyar nyelvű ügyfélszolgálat. Ha kérdés vagy probléma merül fel, akkor ügyintézésre csak angolul van lehetőség. 

 

Biztosítás a Revolutnál

A különböző bank- és hitelkártyákat a forgalmazók azzal igyekeznek népszerűsíteni, hogy biztosítást kapcsolnak hozzájuk. Nincs ez másként a Revolutnál sem, arra viszont érdemes odafigyelni, hogy ezek a biztosítások nem nyújtanak teljes körű védelmet. 

 

A Revolut utasbiztosítás GPS alapon működik, vagyis ha az ügyfél átlépi a határt, él a biztosítás, amelynek díja napi egy font. Ha sokat tartózkodik külföldön, 30 fontért akár éves biztosítást is vásárolhat, de az egy-egy fontos fizetéseknek is van plafonja.

 

Kripovaluták, részvények

A Revoluton keresztül vehetünk opciókat (exposure) kriptovalutákat: elérhető a Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) és Ripple (XRP). Az opció vásárlása díjmentes, nem kell jutalékot sem fizetni. A folyamat ugyanaz, mint amikor devizát váltunk: megadjuk miből mennyit szeretnénk jegyezni, és melyik devizából szeretnénk fizetni a tranzakciót. Fontos tudni, hogy nem leszünk a kriptovaluták tulajdonosai, nem kapjuk őket meg a wallet-ünkbe, csak opciót veszünk.

 

Részvénykereskedésre is van lehetőség, az ajánlat szerint az amerikai NASDAQ, valamint a NYSE mintegy 300 cég részvényével lehet kereskedni jutalék nélkül. 2020-ban az alap számlával havi 3 tranzakció, a prémium számlával pedig havi 8 tranzakció  ingyenes. A további tranzkaciók 368 forintba kerülnek a tranzakció összegétől függetlenül. A Metal csomagosok korlátlan tranzakciót kezdeményezhetnek ingyenesen. A Revolut 0,01 százalékos éves felügyeleti díjat számol fel a részvényszámlákhoz.

 

Aranykereskedelem

A Premium és Metal ügyfelek számára lehetőség nyílik aranyat adni és venni a Revolut appon keresztül. A vételi díj hétköznap 1,5%, hétvégén 2,25% az appban alkalmazott aktuális középárfolyamhoz képest. A Revolut ígérete szerint minden egyes tranzakció mögött valódi arany vétel illetve eladás történik, és a nemesfémet fizikailag egy "biztonságos pénzügyi intézetben" (London Bullion Market Association) tárolják. A metal felhasználók a pénzvisszatérítést (cashback) akár aranyban is kérhetik. Fontos ugyanakkor tudni, hogy a nemesfém számlákra nem vonatkoznak a devizaszámlákra érvényes garanciák, tehát sokkal nagyobb rizikót vállalunk, ha itt tartjuk a vagyonunkat. Viszont ha vásárlásnál nincs elérhető egyenleg az alapszámlán, a Revolut akár a nemesfém számláról is levonhatja a fedezetet az éppen aktuális árfolyamon. 

 

Revolut Junior kártya és számla

Minden számlához kapcsolható egy junior számla (ez a <18), a fizetős csomagoknál pedig akár több ingyenes junior kártyát is igényelhetünk. Az igénylés feltétele, hogy a junior felhasználó 6 és 17 év közötti életkorú legyen, és a Revolut számlatulajdonos legyen a törvényes gyámja. A junior kártyák alszámlaként működnek, és a számlatulajdonos felelős jogilag a használatukért és minden rajtuk keresztül történő pénzmozgásért. A junior kártyákhoz külön appot kell letölteni, ezen követheti a Junior kártyatulajdonos a saját pénzmozgását. Utalhat és fogadhat pénzt, felvehet készpénzt bankautomatából és vásárolhat a kártyával. A fő számlatulajdonos a saját appjában követheti Junior kártyák tranzakcióit. Itt kell feltölteni a Junior számlát is pénzzel. A junior számla nem fér hozzá a főszámla egyenlegéhez, tehát ha elfogy róla a pénz, a tranzakció el lesz utasítva, hiába van fedezet a főszámlán. A junior kártyákhoz sokkal alacsonyabb készpénzfelvételi és vásárlási limit jár.

 

Céges Revolut

Ha valaki még jobban elkötelezné magát cég a mellett, Revolut for business néven céges számlát is nyithat, akár ingyenesen is. Fontos megjegyezni, hogy ennek csak akkor van értelme, ha a vállalkozás euróban vagy angol fontban vezeti a számláit, egyelőre itt a forintos ügyletek nem működnek. A céges csomagok folyamatosan fejlődnek, és a még nem hozzáférhető, de tervezett szolgáltatások alapján az a cél, hogy gyakorlatilag mindent a Revolut felületén intézzenek a vállalkozások, a szimpla kifizetések mellett a könyvelést, bérszámfejtést és akár a hitelfelvételt is. A céges Revolut külön app-pal működik. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!