Revolut

Revolut kártya igénylés és számla 2024

Revolut

Revolut kártya igénylés és számla 2024

Bank360 tartalom
2019-08-09 Frissítve: 2024-02-28
2019-08-09 Frissítve: 2024-02-28
4417896

A Revolut fintech startupként kezdte meg a működését 2015-ben, mára pedig már 25 millió ügyfelük van világszerte. A cég először ingyenes prepaid kártyát kínált az ügyfeleknek, amellyel külföldi utazásaik során olcsón, a tranzakciós költségeken jelentősen spórolva tudtak vásárolni. Mára a Revolut ennél sokkal szélesebb palettával rendelkezik, akár a kereskedelmi bankoknak is versenytársa lehet. Összegyűjtöttünk minden információt, amit a Revolutról és a szolgáltatásairól tudni érdemes. 

 

Céges Revolut

 

A Revolut a vállalkozások számára is számos lehetőséget kínál. Az egyéni vállalkozók jelenleg három csomag közül választhatnak az igényeik alapján, a cégeknek pedig négy ajánlat érhető el. Nézzük meg, mit kínál a Revolut a vállalkozások számára. 

 

Céges számlacsomagok a Revolutnál

 

Négy csomag közül választhatnak a vállalkozások a Revolutnál, attól függően, hogy milyen szolgáltatásokra van szükségük. Az alábbi szolgáltatások minden csomagban benne vannak:

 

  • műanyag és virtuális céges bankkártyák,
  • fizetés lehetősége 150 féle pénznemben,
  • ingyenes átutalás Revolut-számlákra,
  • ismétlődő átutalások kezelése,
  • számlázás és számlanyilvántartás,
  • fizetések elfogadása a weboldalon,
  • fizetési kérelem megosztható linkekkel,
  • korlátlan számú csapattag meghívása,
  • csapattagok engedélyei,
  • csapat kiadásainak kezelése,
  • nonstop ügyfélszolgálat,
  • a Revolut összeköthető a cég által használt alkalmazásokkal (Slack, Xero stb.)
  • böngészőből és applikációból egyaránt elérhető.

 

  1. Ingyenes csomag

 

A mikrovállalkozások számára is elérhető egy Ingyenes csomag. Metal kártya itt még nem jár, de a plasztikkártya és a virtuális kártya itt is elérhető. Díjmentes nemzetközi kifizetésre nincs lehetőség, helyi fizetés öt darabig ingyenes, azon felül 0,20 eurót kell fizetni minden fizetés után. Devizaátváltásra bankközi árfolyamon 350 000 forintig van lehetőség. A kriptoátváltás díja 1,99 százalék. 

 

A fizetések elfogadása az interneten ugyanolyan díjakkal jár együtt, mint az egyéni vállalkozóknak kínált számlák esetében:

 

  • európai lakossági bankkártyák esetén a díj 1% + 0,20 euró,
  • nemzetközi és céges bankkártyák esetén a díj 2,8% + 0,20 euró,
  • Revolut Pay esetén 1% + 0,20 euró.

 

A vállalatoknak nyújtott ingyenes számla szinte minden tekintetben megegyezik az egyéni vállalkozók ingyenes számlacsomagjával. 

 

  1. Grow csomag

 

A Grow csomag havonta 7500 forintba kerül. Ezért egy Metal kártya ingyenesen jár, ha továbbiakra is van szükség, akkor darabjáért 57,99 eurót kell fizetni. A havidíj az alábbiakat is tartalmazza:

 

  • 2 díjmentes nemzetközi átutalás,
  • 10 díjmentes helyi fizetés,
  • 3 500 000 forint devizaváltás a bankközi árfolyamon,
  • kripto átváltás 0,99 százalékos díjért.

 

  1. Scale csomag

 

A Scale csomagért havonta 30 ezer forintot kell fizetni, ezért ingyenesen jár két Metal kártya, 10 díjmentes nemzetközi átutalás, 50 díjmentes helyi kifizetés és 17 500 000 forintnyi devizaváltás a bankközi árfolyamon. A kripto átváltás a Grow csomaghoz hasonlóan 0,99 százalék. 

 

  1. Enterprise

 

Az Enterprise a legkomolyabb csomag, amit a vállalkozások igénybe vehetnek a Revolutnál. Ennek a csomagnak szinte minden szolgáltatása és ennek megfelelően a díja is személyre szabott. Egyedüliként a kripto átváltásra vonatkozó díj adott, 0,99 százalék, hasonlóan a másik két vállalati fizetős csomaghoz. Minden más paraméter a vállalatra lesz szabva, és eszerint kell fizetni a havidíjat is. 

 

Revolutos számlacsomagok egyéni vállalkozók számára

 

Az egyéni vállalkozók három csomag közül választhatnak:

 

  1. Ingyenes csomag

 

Az ingyenes csomag a kezdő vállalkozók számára lehet előnyös, mivel a működéshez szükséges alapfunkciókat biztosítja, emellett nem kell érte havidíjat fizetni. Emellé a csomag mellé Metal kártya még nem igényelhető, de céges plasztikkártyából hármat is kérhet a vállalkozó, illetve a virtuális céges kártyák is jól jöhetnek. Egy számlatulajdonos összesen legfeljebb 200 online kártyát tud beállítani. 

 

A tranzakciókat tekintve az ingyenes csomag főként azoknak éri meg, akik még nem dolgoznak külföldi partnerekkel, ezzel a csomaggal ugyanis a díjmentes nemzetközi kifizetések még nem elérhetőek. Az ingyenes csomaggal minden ilyen alkalom után 3 euró a díj. Belföldön havonta 5 kifizetés ingyenes, a keret túllépése esetén alkalmanként 0,20 eurót kell fizetni. Devizaátváltásra a bankközi árfolyamon az ingyenes csomagnál csak 0,4 százalékos felár felszámítása mellett van lehetőség. Ennél a csomagnál még a csoportos fizetések sem elérhetőek. 

 

Az ingyenes csomaggal lehetőség van 150 különböző pénznemben fizetni, Revoluton belül az átutalások ingyenesek, emellett az ismétlődő utalásokat is lehet kezelni. 

 

Az interneten elfogadott fizetéseknél az alábbi díjakra lehet számítani:

 

  • európai lakossági bankkártyák esetén a díj 1% + 0,20 euró,
  • nemzetközi és céges bankkártyák esetén a díj 2,8% + 0,20 euró,
  • Revolut Pay esetén 1% + 0,20 euró.

 

Az ingyenes csomag mellé nem jár statisztika, jutalmak és üzleti API integrációk sem, emellett limitáras és stop megbízásokra sincs lehetőség. 

 

  1. Professional csomag

 

A szintén egyéni vállalkozóknak kínált Professional csomag számos tekintetben nyújt többet, mint az ingyenes, igaz a Metal kártya még itt sem érhető el ingyen, azért 57,99 eurót kell fizetni. Plasztikkártya és virtuális kártya azonban ugyanazokkal a feltételekkel elérhető, mint az ingyenes csomagnál. Havonta öt díjmentes nemzetközi kifizetésre van lehetéség, efölött 3 eurót kell fizetni. Helyi fizetésre 20 alkalommal van lehetőség díjmentesen. Bankközi árfolyamon 1 750 000 forint értékben lehet devizát váltani, efölött 0,4 százalékot számol fel a Revolut. 

 

Amivel még többet tud a Professional az Ingyenes csomagnál, hogy lehetőség van csoportos fizetésekre, a fizetések elfogadása viszont ugyanannyiba kerül minden csomagnál. A Professional csomag mellé már jár statisztika, különböző jutalmak, limitáras és stop megbízások, illetve üzleti API integrációk is. 

 

A Professional csomag havidíja 2000 forint, az éves előfizetéssel azonban akár 29 százalékot is lehet spórolni. 

 

  1. Ultimate csomag

 

Az Ultimate csomag ennél jóval többe kerül, havonta 7500 forintba, ezért viszont már egy ingyenes Metal kártyát is küld a Revolut. Emellett továbbra is van lehetőség céges plasztik- és online kártyák igénylésére is. A tranzakciókat tekintve is jóval többet enged ez a csomag: 10 díjmentes nemzetközi kifizetést, 100 díjmentes hazai fizetést és 3 500 000 forint átváltását bankközi árfolyamon. Ezen felül továbbra is 0,4 százalék a felár mértéke. A többi feltétel megegyezik a Professional csomaggal. 

 

 

 

Revolut magánszemélyeknek: ingyenes prepaid kártya külföldi utazáshoz

A Revolut alapszolgáltatása egy elektronikus prepaid kártya: tetszőleges összeget lehet rátölteni, amit azonnal el is lehet költeni. A rendszer lényege, hogy az ügyfelek ingyen, a bankokat megkerülve tudnak pénzt küldeni, saját tárcájukba pénzt feltölteni, készpénzt felvenni több pénznemben és természetesen vásárolni. Ehhez nem kell mást tenni, mint regisztrálni, letölteni az appot, igényelni, majd használni a kártyát. Revolutos ügyfelek szabadon utalhatnak egymásnak, feltölteni azonban csak saját bankszámláról, hitelkártyáról lehet. A hitelkártyás feltöltés vásárlásnak minősül, vagyis nem terheli extra díj és jár az egyes hitelkártyáknál elérhető vásárlásonkénti jóváírás is.

 

Egyszerű az igénylés, egyszerű a működés

A Revolut kártya online igénylése egyszerű. A felületen regisztrálni kell, értelemszerűen kitöltve az adatokat, majd várni a kártyát. A Revolut Magyarországon is ugyanazt a szolgáltatást nyújtja, mint bárhol máshol, a felület magyar nyelven is elérhető (ügyfélszolgálat viszont nincs magyar nyelven). A plasztik kártya mellett virtuális kártyát is tud képezni a rendszer, ami garantálja a biztonságos online vásárlást. Már a magyarországi Revolut kártyákon is elérhető az ApplePay, vagyis akinek iPhone vagy Apple Watch készüléke van, már a telefonján, óráján is kezdhet revolutos tranzakciót.

 

A multicurrency card feltöltése 150 devizanemben működik, köztük az euró, dollár, font  a legnépszerűbb, de a Revolut feltöltés forintban is működik, ugyanezen devizanemekben tudunk vásárolni is, mindig az adott országban használt devizában történik a fizetés.

 

Akár kriptovalutákban is lehet vele fizetni, feltölteni, utalni, így Bitcoinnal is fizethetünk a kávéért. Vagyis feltölthetünk eurót, dollárt, fontot, forintot, vásárolhatunk ötfajta kriptovalutát, 29 fajta devizát pedig szabadon átválthatunk, majd költésnél eldönthetjük, melyikből költsünk. És ez mind ingyen van. Ha a preferált zsebek kiürülnek, onnan költ, ahol forrást talál. Erre azért érdemes figyelni, és adott esetben egy kis forintot átutalni, nem az épp összeomlott kriptót vagy a nyaralásra váltott eurót költeni. 

 

A Revolut előnyei

 

Olcsón lehet devizát váltani

A Revolut Mastercard kiváló megoldás külföldi utazásoknál, mert sokkal olcsóbb fizetni vele, mint bármilyen más bankkártyával, hitelkártyával. Míg ugyanis a bankok saját maguk által megszabott marzzsal devizaárfolyamot alkalmaznak, addig a Revolut középárfolyamon számol. Vagyis ha külföldön bankkártyával fizetünk, a bankunk meglehetősen rossz árfolyamon fogja lekönyvelni az ügyletet. Esetenként rosszabb euro árfolyamon, mintha a forintunkat egyszerűen átváltanánk az aluljáróban. Ehhez képest a Revolut a középárfolyam értékéhez közel vált.

 

Ingyenes a készpénzfelvétel

Jól jön a Revolut akkor is, ha szeretnénk pénz kivenni. Ez az ügylet külföldön bankkártyával meglehetősen drága, hitelkártyával pedig egyenesen horror, de Revoluttal a készpénzfelvétel ingyen van havi a 200 eurós limitig. Ez az opció mentő lehet akkor is, ha eljátszottuk már a két ingyenes készpénzfelvételt belföldön (azt persze ne felejtsük el, hogy külföldön az ATM kérhet díjat a pénzfelvételért). Revoluttal ingyenes a pénzküldés is a rendszeren belül. Ez kincset ér, ha a külföldön tanuló gyereket a szülők megtámogatnák hónap végén, vagy ha hazautalnánk a fizetésünk egy részét a családnak.

 

Megkönnyíti a közös fizetést

A Revolut egyik kényelmi funkciója az úgynevezett split bill. Gyakran előfordul, hogy egy baráti társaság vacsora után az étteremben nekiáll “pénzezni”. Vagy külön kérik a részszámlát a saját fogyasztásról, vagy valamelyikük fizet, és majd behajtja valahogy a társaságtól a rájuk eső részt, de ez mindenképp kényelmetlen és felesleges időveszteség. A Revolut split bill segítségével egyszerűen meg lehet osztani a számlát - igaz, egyenlő arányban. Aki fizet, megjelölheti a költést az appban és a telefonjából egyszerűen kiválaszthatja, kivel akarja megosztani azt. A megjelölt személy pedig csak engedélyezi az ügyletet, és a Revolut-kártyák között lezajlik a tranzakció.

 

Milyen szolgáltatásokat kínál a Revolut?

A Revolut az elmúlt években nagyot nőtt és a szolgáltatásain is sokat fejlesztett. Jelenleg négy különböző csomag közül választhatunk, annak megfelelően, hogy mire szeretnénk használni a kártyát:

 

  1. Standard csomag

A Standard csomag ingyenesen használható, egyedül a kártyának a szállítási költségét kell kifizetni, ami egyszeri díjat jelent. Az applikáción belül lehetőség van kedvezményes devizaváltásra, amit érdemes hétköznapra időzíteni, hétvégén ugyanis plusz díjat számít fel a Revolut. Emellett egyszerűen lehet utalni az ismerősöknek, az “azonnali utalás” itt már azelőtt létezett, hogy az a hazai bankrendszerben elindult volna. Van lehetőség ezenkívül részvényekkel és kriptodevizákkal kereskedni, ha pedig megtakarítani szeretnénk, akkor a Széf szolgáltatást érdemes keresni. A Széfbe bármikor tehetünk pénzt, de rendszeres “átutalást” is beállíthatunk, vagyis a Széf egy egyszerűen kezelhető megtakarítási számlaként működik. A Standard csomagnál az alábbi szolgáltatások érhetők el:

  • díjmentes készpénzfelvétel bankautomatából: 200 euró / hónap,
  • egy 18 éven alattiak számára elérhető számla (<18) tartozik a csomaghoz,
  • kriptodeviza átváltási díj: 1,99% (minimum díj 0,99 €)
  • árucikk átváltási díj: 1,5%
  • díjmentes devizaátváltás (hétfőtől péntekig): 1000 € / hónap
  • pénzvisszatérítés szállásfoglalásnál: 3%

     
  1. Plus csomag

A Plus csomag havonta 1199 forintba kerül, ezért cserébe a Standard csomagban is megtalálható szolgáltatásokon felül az alábbiak vehetők igénybe:

  • személyre szabható bankkártya,
  • 2 darab <18 számla, amelyekhez teljes hozzáférés jár,
  • ingyenes a kártyakézbesítés,
  • nonstop elsőbbségi ügyfélszolgálat érhető el,
  • lopás elleni biztosítás és balesetbiztosítás jár a kártyához,
  • biztosítás jegyvásárlás esetére,
  • visszatérítési védelem.

     
  1. Prémium csomag

A Prémium csomag havonta 2500 forintba kerül, ezért viszont az olcsóbb csomagoknál sokkal több szolgáltatást lehet igénybe venni. Ezek közé tartoznak az alábbiak:

  • díjmentes készpénzfelvétel havonta 400 euróig,
  • kedvezményes nemzetközi átutalás lehetősége,
  • ingyen, expressz kézbesítik a bankkártyát,
  • a kriptodevizáknál az átváltás díja 1,49 százalék, minimális díj nincs,
  • az árucikkátváltási díj 0,5 százalék,
  • korlátlanul, ingyenesen lehet devizát váltani,
  • szállásfoglalásra akár 5 százalék is lehet a visszatérítés,
  • külföldi egészségbiztosítás tartozik a kártyához,
  • poggyász- és járatkésés esetén fedezetet nyújt, vagyis beépített utasbiztosítás is jár a kártyával,
  • az utasbiztosítás a téli sportokra is érvényes,
  • ingyenes prémiumváró-belépők a SmartDelay funkcióval (plusz egy főnek),
  • kedvezményesen lehet igénybe venni a reptéri várótereket.

     
  1. Metal csomag

A Metal csomagért havonta 4200 forintot kell fizetni. Ezért a pénzért a Premium csomag szolgáltatásain felül az alábbiakat vehetjük igénybe:

  • havi 800 € készpénzfelvétel,
  • exkluzív Revolut Metal kártya,
  • pénzvisszatérítés a kártyás fizetések után,
  • 5 <18 számlához való hozzáférés,
  • szállásfoglalás után akár 10 százalékos cashback,
  • autóbérlési önrész,
  • az ingyenes prémiumváró belépőkre a kártyatulajdonos mellett még három fő jogosult.

 

A Revolut a meglévő négy csomag mellett bevezette az új, Ultra csomagját, amely az előrejelzések szerint még a Metal csomagnál is többet kínál majd. A Revolut ezzel a gyakran utazó, tehetősebb ügyfeleket célozza meg. Az Ultra csomag havidíja 16 550 forint, ezért 

  • korlátlan devizaváltás,
  • szállásfoglalás után akár 10 százalékos cashback,
  • jutalékmentes tőzsdei kereskedés havonta 10 alkalommal, 
  • a tőzsdei kereskedés díja ezen felül 0,12%,
  • a kriptokereskedés díja is alacsonyabb, mint a többi csomagnál, 0,49%.

 

Az app segíthet a pénzügyi tudatosságban

A revolutos költségeket listázhatjuk is az alapján, hogy mennyi megy élelmiszerre, szórakozásra, ruhákra, rezsire. A végén pedig ki lehet okoskodni, honnan lehet spórolni. Ez persze csak akkor működik, ha a lehető legtöbb költésünk Revolut-kártyán keletkezik, így a teljes költségvetés nyomon követhető. 

 

Ha spórolni szeretnénk, akkor a Széfet használva a rendszer egyszerűen minden költésnél elvesz egy előre beállítható összeget, és félreteszi. Ha kell ez az összeg, egyszerűen el lehet költeni, vagyis nincs szó semmiféle kikötésről, korlátozásról, mégis segít spórolni. 

 

Biztonságos a Revolut?

A Revolut kártya letiltás egy gombnyomás az app-on keresztül, ahol szintén fel lehet oldani a tiltást. Akár be is állíthatjuk, hogy a kártya csak akkor működjön, ha a telefonunk a közelében van. Vagyis ebből a szempontból nem jelent a többi bankkártyához képest nagyobb kockázatot a használata. 

 

Az viszont más kérdés, hogy mennyire van biztonságban a pénzünk egy olyan szolgáltatónál, amelyik más szabályok szerint működik, mint a többi hazai kereskedelmi bank. Ma ez már kevésbé jelent problémát, mivel a Revolut 2021 őszén Magyarországon is bankká vált, miután 2020-ban már megszerezte Litvániában a banki licenszt. Ezzel az ügyfeleknek az OBA-védelem is jár. 

 

A Revolut Payments UAB 2022. július 1-jétől beolvadt a Revolut Bank UAB-be, ami azt jelenti, hogy minden ügyfél, aki eddig a Revolut Payments ügyfele volt, 2022. júliustól már a Revolut Bank UAB ügyfele lett. 

 

Ami viszont problémát jelenthet a Revolut-ügyfelek egy részének, hogy nincs magyar nyelvű ügyfélszolgálat. Ha kérdés vagy probléma merül fel, akkor ügyintézésre csak angolul van lehetőség. 

 

Biztosítás a Revolutnál

A különböző bank- és hitelkártyákat a forgalmazók azzal igyekeznek népszerűsíteni, hogy biztosítást kapcsolnak hozzájuk. Nincs ez másként a Revolutnál sem, arra viszont érdemes odafigyelni, hogy ezek a biztosítások nem nyújtanak teljes körű védelmet. 

 

A Revolut utasbiztosítás GPS alapon működik, vagyis ha az ügyfél átlépi a határt, él a biztosítás, amelynek díja napi egy font. Ha sokat tartózkodik külföldön, 30 fontért akár éves biztosítást is vásárolhat, de az egy-egy fontos fizetéseknek is van plafonja.

 

Kripovaluták, részvények

A Revoluton keresztül vehetünk opciókat (exposure) kriptovalutákat: elérhető a Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) és Ripple (XRP). Az opció vásárlása díjmentes, nem kell jutalékot sem fizetni. A folyamat ugyanaz, mint amikor devizát váltunk: megadjuk miből mennyit szeretnénk jegyezni, és melyik devizából szeretnénk fizetni a tranzakciót. Fontos tudni, hogy nem leszünk a kriptovaluták tulajdonosai, nem kapjuk őket meg a wallet-ünkbe, csak opciót veszünk.

 

Részvénykereskedésre is van lehetőség, az ajánlat szerint az amerikai NASDAQ, valamint a NYSE mintegy 300 cég részvényével lehet kereskedni jutalék nélkül. 2020-ban az alap számlával havi 3 tranzakció, a prémium számlával pedig havi 8 tranzakció  ingyenes. A további tranzkaciók 368 forintba kerülnek a tranzakció összegétől függetlenül. A Metal csomagosok korlátlan tranzakciót kezdeményezhetnek ingyenesen. A Revolut 0,01 százalékos éves felügyeleti díjat számol fel a részvényszámlákhoz.

 

Aranykereskedelem

A Premium és Metal ügyfelek számára lehetőség nyílik aranyat adni és venni a Revolut appon keresztül. A vételi díj hétköznap 1,5%, hétvégén 2,25% az appban alkalmazott aktuális középárfolyamhoz képest. A Revolut ígérete szerint minden egyes tranzakció mögött valódi arany vétel illetve eladás történik, és a nemesfémet fizikailag egy "biztonságos pénzügyi intézetben" (London Bullion Market Association) tárolják. A metal felhasználók a pénzvisszatérítést (cashback) akár aranyban is kérhetik. Fontos ugyanakkor tudni, hogy a nemesfém számlákra nem vonatkoznak a devizaszámlákra érvényes garanciák, tehát sokkal nagyobb rizikót vállalunk, ha itt tartjuk a vagyonunkat. Viszont ha vásárlásnál nincs elérhető egyenleg az alapszámlán, a Revolut akár a nemesfém számláról is levonhatja a fedezetet az éppen aktuális árfolyamon. 

 

Revolut Junior kártya és számla

Minden számlához kapcsolható egy junior számla (ez a <18), a fizetős csomagoknál pedig akár több ingyenes junior kártyát is igényelhetünk. Az igénylés feltétele, hogy a junior felhasználó 6 és 17 év közötti életkorú legyen, és a Revolut számlatulajdonos legyen a törvényes gyámja. A junior kártyák alszámlaként működnek, és a számlatulajdonos felelős jogilag a használatukért és minden rajtuk keresztül történő pénzmozgásért. A junior kártyákhoz külön appot kell letölteni, ezen követheti a Junior kártyatulajdonos a saját pénzmozgását. Utalhat és fogadhat pénzt, felvehet készpénzt bankautomatából és vásárolhat a kártyával. A fő számlatulajdonos a saját appjában követheti Junior kártyák tranzakcióit. Itt kell feltölteni a Junior számlát is pénzzel. A junior számla nem fér hozzá a főszámla egyenlegéhez, tehát ha elfogy róla a pénz, a tranzakció el lesz utasítva, hiába van fedezet a főszámlán. A junior kártyákhoz sokkal alacsonyabb készpénzfelvételi és vásárlási limit jár.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!