A bankok ott folytatták a babaváró hitelt, ahol tavaly abbahagyták

Százezres ajándékokkal indították újra a babaváró hitelt a bankok

A bankok ott folytatták a babaváró hitelt, ahol tavaly abbahagyták

Százezres ajándékokkal indították újra a babaváró hitelt a bankok

Bank360 tartalom
2023-01-02 Frissítve: 2023-01-06
2023-01-02 Frissítve: 2023-01-06
30821009

A decemberi kényszerű felfüggesztések után januártól újraindították a babaváró hiteleiket a bankok, amelyek százezres kedvezményekkel csábítják a 10 millió forintos kölcsönfelvételre a gyermeket vállaló családokat.

 

A babaváró támogatás és hitel folytatásának bizonytalansága miatt decemberben sorra függesztették fel a kölcsönkérelmek befogadását a bankok, vagy adtak ki figyelmeztetést. Az eredetileg 2022. december 31-én lejáró babaváró támogatás meghosszabbítását ugyan már nyáron megígérte a kormány, azonban hónapokig nem jelent meg az ehhez szükséges jogszabály. Erre egészen december 28-ig kellett várni, amikor a családtámogatásokról szóló rendelet a falusi CSOK mellett ennek igényelhetőségét is meghosszabbította 2024. december 31-ig.

 

A bankok rögtön reagáltak is, és szinte azonnal újranyitották a babaváró hiteleiket, amelyeket 2023-ban a korábbi feltételek szerint lehet igényelni. Gyermekvállalás fejében maximum 10 millió forint hitelt lehet felvenni szabad felhasználásra, ingatlanfedezet nélkül. Ha legalább egy gyermek megszületik, akkor már kamatmentessé válik a kölcsön. A tartozást két gyermeknél 30 százalékban, háromnál pedig teljes egészében elengedik. 

 

A babavárós ügyfelekért 2022-ben is nagy volt a verseny a bankok között, ami az idén is megmarad. Ennek hatására a rövid szünet után teljes erővel újraindított hiteleket extra kedvezményekkel kínálják. 

 

Ha valaki alaposan szétnéz az ajánlatok között, akkor akár 180 ezer forintos jóváírást is kaphat, ami négyhavi törlesztőrészletnek felel meg ennél a kölcsönnél. 

 

Összegyűjtöttük, 2023 elején melyik bank mit kínál a babaváró hitel fejében:

 

  • Gránit Bank: a január 31-ig befogadott igénylés esetén 180 000 forint jóváírása az ügyfél kölcsönszerződésében szereplő folyószámláján a folyósítást követő hónap végéig, ha az február 28-ig megtörténik.
  • UniCredit: 2023.01.31-ig befogadott hitelkérelemnél a folyósítást követően 150 000 forint jóváírást ad. Ezzel a kedvezménnyel az új ügyfelek élhetnek abban az esetben, ha a folyósítás február végéig megtörténik.
  • MKB: 130 000 forintos egyösszegű jóváírás.
  • Takarékbank: 130 000 forint egyösszegű jóváírási kedvezmény.
  • Erste: 120.000 forint jóváírási kedvezmény.
  • Raiffeisen: 120 000 forint jóváírás feltétel nélkül.
  • K&H: 120 000 ezer forint jóváírás 10 millió forint hitel esetén.
  • CIB: 50 000 forintos energiahatékonysági bónuszt kaphat az, akinek a hitelkérelmét március 31-ig teljeskörűen befogadja a bank, és a kölcsön folyósítása legkésőbb május 31-ig megtörténik. Ehhez a kölcsön igénylésekor nyilatkozni kell arról, hogy annak összegét energiahatékonysági felújításra, energiahatékonysági korszerűsítésre vagy energiahatékonyságot növelő eszközre költi az igénylő. A bónuszt CIB-nél lévő lakossági folyószámlán írják jóvá.
  • Az OTP jelenleg nem kínál extra pénzt a hiteligénylőknek, de a honlapján már ő is azt közli, hogy a jogszabálynak megfelelően 2023. január 1-jét követően is befogadja a babaváró kölcsön és támogatás igényléseket változatlan feltételek mellett. Tavaly ősszel neki is volt egy 80 ezer forintos jóváírást kínáló akciója, így elképzelhető, hogy valamikor újra kínál majd hasonló kedvezményt a babaváró kölcsön fejében.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!