Fogyasztóbarát személyi kölcsön

Személyi kölcsön a megoldás? 5 fontos kérdés a hitel igénylése előtt

Fogyasztóbarát személyi kölcsön

Személyi kölcsön a megoldás? 5 fontos kérdés a hitel igénylése előtt

Magyar Nemzeti Bank tartalom
2021-04-19 Frissítve: 2022-01-18
2021-04-19 Frissítve: 2022-01-18
13717897

A kiszámítható pénzügyi segítséget a jegybank biztosítja

 

Számtalan személyi kölcsön konstrukcióból választhatunk, ha pénzre van szükségünk. A feltételek meglehetősen különbözőek, jó hír viszont, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) fogyasztóbarát minősítése megbízható sorvezetőt nyújt e hitelek útvesztőjében. Összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat, hogy a számodra legkedvezőbb ajánlatot választhasd!

 

1. Milyen az anyagi helyzetem?

Egy új cél megvalósításához - legyen ez vásárlás, költözés vagy beruházás - első lépésként legfontosabb, hogy meghatározzuk, hogy tervünk mennyibe fog kerülni, és ehhez képest mennyi áll jelenleg rendelkezésünkre. Pénzügyi döntéseink előtt érdemes áttekinteni megtakarításainkat, számlaegyenlegünket és más elérhető pénzügyi forrásunkat. Amennyiben arra jutunk, hogy a céljaink eléréséhez szükséges összeg nincs teljes egészében a birtokunkban, vizsgáljuk meg milyen külső finanszírozási lehetőségek jöhetnek szóba. Azt is vegyük számításba, hogy egy-egy hónapban állandó, havi kiadásaink mellett mekkora összeget tudunk majd egy lehetséges hitel törlesztésére fordítani. A személyi hitel konstrukció a legtöbb esetben megfelelő lehet, ha szabadon használnánk fel, pl. műszaki cikkek vásárlására költenénk.   

 

2. Mit érdemes megnézni az igénylés előtt?

Miután áttekintettük háztartásunk költségvetését és úgy találtuk, hogy személyi hitel felvétele esetén képesek vagyunk azt havi rendszerességgel törleszteni, vizsgáljuk meg a hitelkínálatot. A legtöbb személyi kölcsön egyformának tűnik, mégis találhatunk a konstrukciókban olyan eltéréseket, amelyekkel akár százezreket is megspórolhatunk. A különböző, jelenleg elérhető személyi hitelek összehasonlítását a teljes visszafizetendő összeg nagysága, az eljáráshoz kapcsolódó díjak és kamat mértéke, a futamidő hossza, és az esetlegesen felmerülhető egyéb költségek és kockázatok mentén érdemes megtennünk.

 

3. Hogyan válasszak a lehetőségek közül?

A legtöbb hitelintézet részletes, online is elérhető információkkal segíti a választást, mindemellett számos bank, pénzügyi portál, és a jegybank maga is működtet személyi hitel kalkulátort, amely segítségével néhány paraméter megadása után megkaphatjuk a számunkra legkedvezőbb ajánlatok listáját.

 

A minősített fogyasztóbarát termékeket összehasonlító kalkulátorokkal a jegybank a tudatos pénzügyi döntés meghozatalában segít. Az MNB által minősített fogyasztóbarát védjegy már önmagában jelzi, hogy kedvező kondíciókkal, kiszámítható hiteltörlesztési feltételekkel, ügyfélbarát szolgáltatással igényelhetünk jelzálog, vagy személyi hitelt, sőt akár már otthonbiztosítást is.

 

4. Hová fordulhatok segítségért?

Jó, ha tudjuk, hogy Minősített Személyi Hitel felvételekor lehetőségünk van személyesen, online, videós vagy chatfelületen konzultálni szakértő ügyintézőkkel konstrukciók kiválasztásánál, illetve a teljes hiteligénylési folyamat alatt. Ezenkívül a jegybank Pénzügyi Navigátor programjában számos kiadvánnyal és alkalmazással segít összegyűjteni és megválaszolni a hitelezéshez, pénzügyi tervezéshez kapcsolódó kérdéseket. 

 

5. Miért éri meg fogyasztóbarát személyi hitelt választani?

A már számos banknál elérhető Minősített Személyi Hitel termékek fix kamatozásúak, maximum 7 éves futamidőre rejtett költségek nélkül igényelhetők. Ilyen hitel online felvétele esetén folyósítási díj sem kerülhet felszámításra. Az előtörlesztés díja kedvező, ha pedig 1 évnél rövidebb a hátralévő futamidő, akkor díjmentes. Érdemes tehát a minősített fogyasztóbarát termékek között válogatni személyi kölcsönök esetén is, ha az ügyfélbarát kiszolgálás mellett biztonságos, kiszámítható konstrukciót keresünk alacsony költséggel és rejtett buktatók nélkül.

 

A cikk megjelenését a Magyar Nemzeti Bank támogatta.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!