Sok előnye van a minősített lakásbiztosításoknak

Újabb fogyasztóbarát lakásbiztosítás, ezekkel az előnyökkel jár

Sok előnye van a minősített lakásbiztosításoknak

Újabb fogyasztóbarát lakásbiztosítás, ezekkel az előnyökkel jár

Bank360 tartalom
2022-06-10 Frissítve: 2022-06-10
2022-06-10
25634104

Újabb biztosító kapta meg a jogot arra, hogy Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást kínáljon. Ilyen lakásbiztosításokkal már több mint ötszáz milliárd forintnyi vagyont védenek az ügyfelek.

 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pozitívan bírálta el a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) programra pályázatot benyújtó Genertel Biztosító Zrt. beadványát, s erről értesítette is a társaságot. Mivel a biztosító sikerrel pályázott a minősítés megszerzésére, döntésétől függően akár azonnal – de legkésőbb 60 napon belül – megkezdheti az MNB-nél bejelentett minősített termékek forgalmazását.

Ezzel tovább bővült azoknak a biztosítóknak a sora, amelyeknél már ilyen minősített lakásbiztosítást is lehet kötni. Ezek a társaságok és konstrukciók a következők:

  • Allianz (Összhang)
  • Colonnade
  • Generali (Házőrző)
  • Genertel
  • Groupama (Vesta Q)
  • KÖBE
  • Wáberer (Megóv-Lak)
  • Union (Értem)

 

Az MNB adatai szerint az eddig megkötött MFO lakásbiztosítások már az ügyfelek összességében 516 milliárd forintnyi ingó és ingatlanvagyonát védik.

 

A fogyasztóbarát minősítésű otthonbiztosítások kedvező díjért az eddiginél magasabb szintű, átlagosan másfél-kétszeres szolgáltatást nyújtanak, fölösleges többletszolgáltatások- és kiadások nélkül, egyszerűen összehasonlítható módon. Az MNB adatai szerint az április hónapban értékesített MFO termékek átlagdíja 25 százalékkal kedvezőbb volt a többi lakásbiztosítás átlagdíjához képest.

 

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások alapcsomagja elemi károkra és egyéb kockázatokra nyújtanak fedezetet. Az alapcsomaggal kapcsolatos káresemények tartalmát (szűkített kizárásokkal és mentesülésekkel) az MNB egységesen, kötelezően határozta meg a biztosítóknak, családbarát, zöld és digitális szempontokat is figyelembe véve. 

 

Kiegészítő fedezetként a lakáshoz közvetlenül kapcsolódó, gyakoribb káresemények is biztosíthatók, amelyek egységes megnevezését a jegybank határozta meg. Ezeken túl további káresemények biztosítására is vállalkozhat az adott biztosító.

 

A biztosítóval való kommunikáció, a kárbejelentés és a kárrendezés teljes folyamata digitálisan is végezhető az MFO konstrukcióknál. Az ügyfél egzisztenciális helyzetét fenyegető károk esetén a biztosítók rendkívüli kárfelmérési és kárrendezési eljárást alkalmaznak. A kárrendezés időtartama 100 ezer forint alatti kifizetési összegnél maximum 5, e fölött 10 munkanap lehet csak. A lakásbiztosítás (a megkötése utáni 3. negyedévtől) 3 havonta igény szerint bármikor felmondható.

 

Az ügyfeleknek megkötött lakásbiztosításukat érdemes az évforduló előtt legalább két hónappal áttekinteniük, valamint friss kalkulációt végezni egyéni igényeik alapján. Az emelkedő építőipari árak miatt különösen indokolt felülvizsgálni meglévő lakásbiztosításunk biztosítási összegeit. MFO-ra váltás esetén meglévő szerződésünket a szerződési feltételek szerint, általában 30 nappal az évforduló előtt tudjuk felmondani, illetve az adott biztosítón belül évfordulótól függetlenül tudunk MFO-termékre váltani.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!