Viber moneytou pénzküldés

Viberen is lehet pénzt küldeni egymásnak a Moneytou funkcióval

Viber moneytou pénzküldés

Viberen is lehet pénzt küldeni egymásnak a Moneytou funkcióval

Sipos Ákos
2019-10-16 Frissítve: 2022-01-18
2019-10-16 Frissítve: 2022-01-18
5298132

Hamarosan a világon először Magyarországon a Viberen is küldhetnek egymásnak azonnal pénzt a felhasználók az új Moneytou funkcióval. Az üzenetküldő alkalmazáson belül elérhető szolgáltatás a Viber, a Mastercard, és a NeoPay magyar startup közös fejlesztése.

 

Azonnal elérhető a Viberen küldött összeg

 

A küldött pénz hétköznap napközben azonnal megjelenik a kedvezményezett kártyáján, de az esti órákban és hétvégén is csak néhány perc, amíg odaér a pénz a fogadóhoz. A szolgáltatással küldött összeghez a kedvezményezett a jóváírás után azonnal hozzájut, szabadon elköltheti vagy felveheti készpénzben. Ez nagy segítség lehet, ha valakinek sürgősen pénzt szeretnénk küldeni, hiszen az azonnali banki átutalások bevezetése csúszik Magyarországon, pénzt utalni jelenleg csak a banki munkaórák alatt lehetséges. 

 

Hogy működik?

 

A Viber alkalmazásban a funkció a Moneytou ikont kiválasztásával érhető el, a pénzküldés a a Mastercard MoneySend technológiáján alapul. A Moneytou két bankkártya között küldi a pénzt, nincs saját egyenlege, tehát nem kell pénzzel feltölteni. Első körben a felhasználók regisztrálják a bankkártyájukat. A kártya lehet Mastercard vagy VISA, illetve debit vagy hitelkártya. Egyszerre akár több kártyát is lehet regisztrálni, és minden egyes tranzakció előtt ki lehet választani, melyiket szeretnénk használni. Bankszámlaszámot sem a küldő, sem a fogadó félnek nem kell megadnia. A problémák megoldásában egy Viber chatbot segít.

 

Kik használhatják?

 

A Moneytou induláskor a legtöbb magyar banknál Mastercard vagy VISA kártyával rendelkező ügyfél számára elérhető, kivétel a Cetelem, illetve a K&H és az MKB, akik a várakozások szerint a jövő év elején vezetik be a szolgáltatást. A tervek szerint a szolgáltatást több közép-európai országban is bevezetik a közeljövőben, az így elért 25 milliós felhasználóbázis a további nemzetközi terjeszkedés tesztüzeme lesz.

 

A szolgáltatás díja

 

Vasárnaptól péntekig 3 000 Ft összeghatárig a küldött összegtől függetlenül egységesen 79 Ft a Viber Moneytou szolgáltatás díja, 3 000 Ft felett pedig 79 Ft + 1,5 %-a a 3 000 forintot feletti összegnek. 10 000 forintot így 79 + 105 = 184 forintért küldhetünk. 2019. végéig a szombatonként kedvezményesen 49 Ft a pénzküldés 3 000 Ft összeghatárig, efelett pedig 49 Ft + a  3 000 forint feletti részösszeg 1,5%-a. Szombatonként 10 000 forintot 49 + 105 = 154 forintért küldhetünk.

 

Kérdéses, hogy a díjak mennyire lesznek versenyképesek, hiszen léteznek ennél olcsóbb megoldások, Revolut felhasználók között például egyelőre ingyenes a pénzküldés.

 

Moneytou limitek

 

Az EU pénzmosás elleni jogszabályai és irányelvei alapján a Moneytou pénzküldési limit havi 125 000 Ft, az éves limit pedig 780 000 Ft. A bankkártyát kibocsátó bank ezeken a limiteken módosíthat.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!