A megfelelő OTP hitel megfontolt kiválasztása

OTP hitel felvételén gondolkodsz? Segítünk a megfontolt döntésben!

A megfelelő OTP hitel megfontolt kiválasztása

OTP hitel felvételén gondolkodsz? Segítünk a megfontolt döntésben!

Veres Patrik
2018-05-09 Frissítve: 2022-03-16
2018-05-09 Frissítve: 2022-03-16
1205150

A pénzügyi tervezés első lépése a megfelelő OTP hitel kiválasztásával kezdődik

 

Manapság szinte minden célhoz elérhető valamilyen banki kölcsön, amivel egyről a kettőre léphetsz, ha éppen saját zsebből nem tudod finanszírozni a megvalósítással járó kiadásokat. Tucatnyi bank temérdek hitelajánlata között nehéz választani. Természetesen ugyanez a helyzet az OTP hitelei esetében is, hiszen Magyarország legnagyobb pénzintézete szintén kínál jó néhány hitelfajtát. Éppen ezért érdemes tisztában lenni azzal, hogy melyik OTP hitel mire használható.
 

Alapvetően két kategóriára érdemes bontani a hiteltípusokat:
 

OTP Lakáshitel: olyan nagy összegű, legalább tízmillió forintos hitel, amelyet új vagy használt lakás vásárlására, lakás vagy ház építésére, felújítására, vagy meglévő lakáshitel rendezésére használhatunk. Az igénylés feltétele az ingatlanfedezet és az önerő.
 

Szabad felhasználású OTP hitelek: minden olyan hitel idetartozik, amelyeknél a bank nem határozza meg, hogy mire lehet elkölteni a kölcsönösszeget. Ilyen például a

 • személyi kölcsön: pár százezer forinttól több millióig igényelheted bármilyen célra

 • folyószámlahitel: ha átmenetileg kifogysz és hónap közben lenne szükséged pénzre

 • ingatlanfedezetű jelzáloghitel: ha több tízmillió forintra lenne szükségünk

 • hitelkártya vagy áruhitel: mindennapi bevásárláshoz vagy nagyobb összegű termékek megvásárlásához


A legjobb kölcsönökért használd a Bank360 hitelkalkulátorát! Állítsd be igényeid szerint a hitelösszeget és a vállalt futamidőt, és válogass kedvedre a legolcsóbb hitelajánlatok között!
 

Válogass az OTP kölcsönei közül – ezek a hiteltermékek 2019-ben

 

Nézzük meg, hogy milyen hiteleket kínál az OTP Bank a jelenlegi paletta alapján annak,
 

Aki lakáshitelt szeretne felvenni

 

OTP Fix5/Fix10/Fix20: adott kamatperiódus alatt (5, 10 vagy 20 év) rögzített kamatozású piaci lakáshitelek minimum 500 000, maximum 50 millió forintos hitelösszegig lakásvásárláshoz.
 

OTP Fix5/Fix10/Fix20 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel: aki minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket keres, szintén megtalálhatja a számítását az OTP-nél. A kedvező kamatozású termékek megfelelnek a Magyar Nemzeti Bank által támasztott követelményeknek, így kiszámítható, biztonságos hitelt vehetünk fel.
 

Különböző támogatott kölcsönöket is találhatunk az OTP hitelkínálatában:
 

OTP Otthonteremtési Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel: új lakás vásárlásra vagy építésre, illetve használt lakásra 5 éves kamatperiódussal felvehető kamattámogatott hitel, maximum 15 millió forintos hitelösszegig.
 

OTP Otthonteremtési hitel: kamattámogatott kölcsön új vagy használt lakás vásárlására, korszerűsítésre és bővítésre.
 

Aki szabad felhasználású kölcsönt keres

 

Ingatlanfedezet nélkül:

 

Szabad felhasználású személyi kölcsön: a hitelösszeg 100 ezer és 7 millió forint közötti lehet, a maximális választható futamidő 84 hónap. A kamat végig fix, maximum 20,99 százalék, a THM pedig legfeljebb 23,1 százalék. Nem csak a bankfiókban és telefonon igényelhetjük, de OTP-s ügyfélként netbankon keresztül is. Ekkor az egész folyamat mindössze 40 perc pozitív elbírálás esetén, így egy órán belül folyószámlánkon lehet az igényelt hitelösszeg.
 

Hitelkártyák: jelenleg 8 lakossági hitelkártyát kínál az OTP, melyek közül a legnépszerűbbek az OTP Bonus és az OTP BonusGold. Előbbivel évi 30 000, utóbbival 50 000 forint jóváírást kaphatunk vásárlásaink után, ráadásul, ha rendszeresen visszatörlesztjük az elhasznált hitelt, kamatmentesen használhatjuk a bank pénzét. Sőt, az OTP Kedvezményprogram keretén belül további jóváírásokat kaphatunk, ha a társüzletek valamelyikében vásárolunk. Olyan co-branded hitelkártyák is elérhetők az OTP kínálatában, mint a Vodafone hitelkártya, vagy a Multipont kártya.
 

Áruhitel: csak a terméket kell kiválasztanunk az OTP partnerüzleteiben és már vihetjük is, ha a perceken belül elvégzett egyszerűsített hitelbírálat pozitív. A helyszínen kölcsönszerződést kell aláírni. Az önerő 20 százalék 300 000 forint felett, alatta nincs.
 

Folyószámlahitel: díjmentesen igényelhető áthidaló kölcsön, amelyért csak akkor kell fizetnünk, ha használjuk. Ha jóváírás történik a mínuszban lévő számlán, automatikusan csökken a tartozás. A hitelkeret akár a fizetésünk háromszorosa is lehet, a legmagasabb THM 38,2 százalék lehet.
 

Ingatlanfedezettel:

 

Fix5/Fix10/Fix20 Forint kölcsönök: jelzáloghitelek szabad felhasználásra vagy adósságrendezésre. Az igényléshez a jövedelem mellett ingatlanfedezetre is szükség van. A kölcsön összege legalább 500 000, maximum 40 millió forint.

 

Az OTP Jelzálogbank leányvállalaton keresztül az OTP Bank államilag támogatott lakáshitelek nyújtásával is segíthet nekünk. Jelenleg öt olyan állami támogatást vehetünk igénybe, amivel könnyebben elérhetjük lakáscélunkat, érdemes ezeket kihasználni:
 

 • CSOK: a családi otthonteremtési kedvezmény keretein belül, a gyermekektől és a lakáscéltól függően akár 10+15 millió forintot is kaphatunk. Tudj meg még több információt a CSOK 2019-es változásai kapcsán!

 • Állami kamattámogatott hitel: olyan jelzáloghitel, amely az első időszakban kedvezőbb kamatozású, így alacsonyabbak a terheink.

 • Lakástakarék: a 2018. októberi lakástakarékpénztárakat megszüntető törvénymódosítás után az OTP Lakástakarékpénztár 2019. februárjában új termékkel lépett a piacra. A Bónusz 55-5,99 és a Bónusz 1010-5,99 módozatok azonban nem éltek meg sok időt, ugyanis 2019. november 1-től az OTP felfüggeszti ezeknek a termékeknek az értékesítését.

 • Áfa-visszatérítés: lakás vagy ház építése esetén a felhasznált építőanyagok számlájának áfatartalmát 5 000 000 forintig visszatéríti.

 • Cafetéria: kérhetünk munkáltatónktól lakáshitel cafetériát is, ami adómentes, így a teljes juttatást a hiteltörlesztésre fordíthatjuk. Mindenképpen olvasd el, miben változott a SZÉP kártya 2019-ben.


Így igényelhetsz azonnal, egyszerűen és gyorsan

 

Ahogy az látható, igen széles a paletta, ahonnan a számunkra legmegfelelőbb OTP hitelt választhatjuk ki. Azért, hogy a legjobbat találjuk meg céljainkhoz, kifizetődő először a Bank360 kalkulátorát használni, ahol a hitelösszeget és a futamidőt megadva válogathatunk a legkedvezőbb kamatozású kölcsönök közül, bármit is akarjunk elérni a hitellel.
 

Igényelni még ennél is egyszerűbb, hiszen egy kattintással megadhatjuk a hitel kiválasztása után elérhetőségeinket, hogy az OTP munkatársai felvegyék velünk a kapcsolatot. Ha maradnánk a hagyományos útnál, az OTP is kínál jó néhány lehetőséget, hogy megkezdjük az igénylés folyamatát:
 

 • Telefonos megkeresés

 • Online igénylés az adatok megadásával

 • Teljesen online ügyintézés (csak netbanki ügyfeleknek, csak személyi kölcsönhöz)

 • Vagy személyesen a bankban


Az igényléshez az OTP hitel típusától  függően különböző dokumentumokra is szükségünk lesz. Amit mindenképpen kérni fog a pénzintézet, függetlenül a hiteltől:
 

 • Érvényes magyar személyi igazolvány vagy jogosítvány, illetve útlevél

 • Lakcímkártya, állandó magyarországi lakcímmel

 • Ha nem a bankhoz érkezik a jövedelmünk, akkor legfeljebb 30 napos munkáltatói jövedelemigazolás vagy az utolsó három havi bankszámlakivonat, rajta a jövedelemmel.

 • Ha több mint 1 000 000 forintot igénylünk, akkor mobiltelefonszámla és fizetési igazlás.


Attól függően, hogy alkalmazott, nyugdíjas vagy vállalkozó vagy, egyéb más papírokra is szükség lesz. A legkönnyebb dolguk azoknak van, akik az OTP ügyfelei, hiszen a bank egyszerűen le tudja kérdezni a számlatörténetet, így a jövedelemigazolással sem kell az időt húzni.
 

Természetesen jelzáloghitel esetén ingatlanfedezetre is szükség van, ehhez pedig további dokumentumokra van szükség, mint például adásvételi szerződés, földhivatali bejegyzés, vagy éppen az értékbecslés, és szintén szükséges a jövedelemigazolás.
 

Abban az esetben, ha szerepelünk a Központi Hitelinformációs Rendszer negatív adóslistáján, semmilyen hitel felvétele nem lehetséges az OTP Banknál.
 

OTP hitelek - évtizedes magyar történet

 

Az OTP csoport hazánk legnagyobb pénzügyi szolgáltatója, így nem kell aggódnod amiatt, hogy rossz kezekben vagy a hitelfelvételkor. A pénzintézet nem csak hiteltermékekben nyújt széles választékot: befektetések, egészségpénztár, nyugdíjmegtakarítás vagy éppen lakástakarék is szerepel a portfólióban, így az univerzális szolgáltatóhoz bátran fordulhatsz akkor is, ha éppen nem hitelt keresel. Mindent tudni szeretnél az OTP Csoportról? Bankfiókok, elérhetőség, termékek és hírek az OTP Bankról a Bank360 oldalán. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!