Revolut Business

A magyar cégek számláira is ráhajt a Revolut

Revolut Business

A magyar cégek számláira is ráhajt a Revolut

Vrazsovits Rita
2023-08-15 Frissítve: 2024-01-02
2023-08-15 Frissítve: 2024-01-02
34262537

Egy vállalkozás kiadásai között nem a bankköltség a legnagyobb összeg, de éves szinten akár több százezer forint is múlhat azon, hogy melyik bankkal köt szerződést, hol vezeti a céges számláját. Az értük folyó versenyben már nemcsak a hazai bankok vesznek részt, hanem többek között a Revolut is, amely hét számlacsomagot kínál a vállalkozásoknak.  

 

A Revolut ma már nemcsak a magánszemélyeknek nyújt alternatívát a hagyományos banki szolgáltatások kiváltására vagy kiegészítésére, hanem a vállalkozások számára is. Ha a vállalkozás áfa körös, akkor a Revolut önmagában nem tudja kiváltani a meglévő céges bankszámlát, ugyanis ebben az esetben mindenképpen szükség van egy magyarországi pénzforgalmi számlára, de kiegészítő, másodlagos bankszámlaként is jól jöhet a Revolut.  

 

Attól függően, hogy mi a vállalkozó célja és hogy mekkora cégről van szó, összesen hét különböző csomag közül lehet választani. Ezen belül az egyéni vállalkozók számára három, a nagyobb vállalkozások számára négy különböző csomagot dolgozott ki a Revolut. 

 

Revolut Business: az ingyenes csomagtól az egyéni megoldásokig

 

Az egyéni vállalkozásoknál nagyobb szervezetek négy csomag közül választhatnak a Revolutnál, attól függően, hogy milyen szolgáltatásokra van szükségük. Van jópár olyan szolgáltatás, amelyek minden csomagban benne vannak.

 

A bankkártyákat tekintve egyedül az ingyenes csomag mellé nem jár Metal kártya, műanyag céges kártyákat azonban minden csomaghoz lehet rendelni, akár többet is, amennyire a vállalkozásnak szüksége van. Emellett a biztonságosabb online vásárlásokhoz virtuális céges bankkártyát is lehet igényelni, ami itthon még nem minden banknál érhető el. 

 

A Revolut egyik vonzó szolgáltatása a magánszemélyek körében, hogy kedvezőbben lehet pénzt váltani és utalni, mint a hazai bankoknál. Ezek az előnyök a vállalati csomagoknál is megvannak, de nem minden esetben. A Revolut-számlák között minden csomagnál ingyenes az átutalás, 150 féle pénznemben lehet fizetni a Revolut-kártyákkal, emellett az ismétlődő átutalások kezelésére is van felület. Nem lehet azonban mindenkinek bankközi árfolyamon devizát váltani, mint ahogyan a magánfelhasználóknál. Ezért az Ingyenes csomagot választó vállalkozásoknak 0,4 százalékos díjat számolnak fel, a fizetős csomagokkal meghatározott keretig nincs felár. 

 

A fizetések elfogadása az interneten minden csomagnál ugyanannyiba kerül, a választott csomagtól függetlenül. 

 

  • Európai lakossági bankkártyák esetén a díj 1% + 0,20 euró,
  • nemzetközi és céges bankkártyák esetén a díj 2,8% + 0,20 euró,
  • Revolut Pay esetén 1% + 0,20 euró.

 

Elérhető emellett a számlázás és a számlanyilvántartás lehetősége, a fizetési kérelmeket pedig megosztható link formájában is el lehet küldeni a címzettnek. 

 

A céges számlával lehetőség van a csapatkezelésre is: korlátlan számú csapattag meghívására van lehetőség minden csomagnál és a csapattagok engedélyeit is lehet kezelni a céges számlán belül. A csapattagok kiadásait is lehet követni. 

 

További előnyei a vállalati Revolut számlának a nonstop ügyfélszolgálat, igaz, ugyanitt hátrányt is jelenthet, hogy ügyet intézni csak angolul lehet. A Revolut emellett összeköthető a cég által használt más alkalmazásokkal is, mint például a vállalati kommunikációt segítő Slackkel vagy a számviteli szoftvereket biztosító Xeroval. 

 

A négy vállalati csomagról az alábbiakat érdemes tudni.

 

  1. Ingyenes csomag

 

A mikrovállalkozások számára is elérhető egy Ingyenes csomag. Metal kártya itt még nem jár, de a plasztikkártya és a virtuális kártya itt is elérhető. Díjmentes nemzetközi kifizetésre nincs lehetőség, helyi fizetés öt darabig ingyenes, azon felül 0,20 eurót kell fizetni minden fizetés után. Devizaátváltásra nincs lehetőség bankközi árfolyamon, csak 0,4 százalékos felárral. A kriptoátváltás díja 1,99 százalék. 

 

  1. Grow csomag

 

A Grow csomag havonta 7500 forintba kerül. Ezért egy Metal kártya ingyenesen jár, ha továbbiakra is van szükség, akkor darabjáért 57,99 eurót kell fizetni. A havidíj az alábbiakat is tartalmazza:

 

  • 10 díjmentes nemzetközi kifizetés,
  • 100 díjmentes helyi fizetés,
  • 10 000 euró devizaváltás a bankközi árfolyamon,
  • kripto átváltás 0,99 százalékos díjért.

 

  1. Scale csomag

 

A Scale csomagért havonta 30 ezer forintot kell fizetni, ezért ingyenesen jár két Metal kártya, 50 díjmentes nemzetközi kifizetés, 1000 díjmentes helyi kifizetés és 50 000 eurónyi devizaváltás a bankközi árfolyamon. A kripto átváltás a Grow csomaghoz hasonlóan 0,99 százalék. 

 

  1. Enterprise

 

Az Enterprise a legkomolyabb csomag, amit a vállalkozások igénybe vehetnek a Revolutnál. Ennek a csomagnak szinte minden szolgáltatása és ennek megfelelően a díja is személyre szabott. Egyedüliként a kripto átváltásra vonatkozó díj adott, 0,99 százalék, hasonlóan a másik két vállalati fizetős csomaghoz. Minden más paraméter a vállalatra lesz szabva, és eszerint kell fizetni a havidíjat is. 

 

Revolutos számla egyéni vállalkozóknak

 

Az egyéni vállalkozók három csomag közül választhatnak, de ezek közül az alapszolgáltatások mindegyiknél elérhetőek. Minden csomag mellé legfeljebb három plasztikkártyát lehet igényelni, amelyeknél költségek is merülhetnek fel (például a szállítás miatt), emellett maximum 200 virtuális kártyát lehet beállítani. A Metal kártya, akárcsak a céges csomagoknál, csak akkor igényelhető, ha fizetős csomagot választunk. 

 

Ahogyan a céges csomagoknál, úgy az egyéni vállalkozásoknak is ugyanannyit kell fizetniük a fizetések elfogadásáért az interneten. A díjak:

 

  • európai lakossági bankkártyák esetén a díj 1% + 0,20 euró,
  • nemzetközi és céges bankkártyák esetén a díj 2,8% + 0,20 euró,
  • Revolut Pay esetén 1% + 0,20 euró.

 

Emellett a csapatkezelés és a kiadások kezelése is ugyanúgy működik az egyéni vállalkozói csomagoknál, mint a céges számláknál.

 

Nézzük meg az egyéni vállalkozóknak kínált csomagok egyéb jellemzőit.

 

  1. Ingyenes csomag

 

Az Ingyenes csomag a kezdő, főként Magyarországon dolgozó egyéni vállalkozók számára lehet előnyös. Ezzel a csomaggal ugyanis sem a Metal kártya, sem a díjmentes nemzetközi kifizetések még nem elérhetőek. Az ingyenes csomaggal minden nemzetközi kifizetés után 3 eurós díjat számol fel a Revolut. Belföldön havonta 5 tranzakció ingyenes, a keret túllépése esetén alkalmanként 0,20 eurót kell fizetni. Devizaátváltásra a bankközi árfolyamon az ingyenes csomagnál csak 0,4 százalékos felár felszámítása mellett van lehetőség. Ennél a csomagnál még a csoportos fizetések sem elérhetőek. 

 

Az ingyenes csomag mellé nem jár statisztika, jutalmak és üzleti API integrációk sem, emellett limitáras és stop megbízásokra sincs lehetőség. 

 

  1. Professional csomag

 

A szintén egyéni vállalkozóknak kínált Professional csomag számos tekintetben nyújt többet, mint az ingyenes, igaz a Metal kártya még itt sem érhető el ingyen, azért 57,99 eurót kell fizetni. Plasztikkártya és virtuális kártya azonban ugyanazokkal a feltételekkel elérhető, mint az ingyenes csomagnál. Havonta öt díjmentes nemzetközi kifizetésre van lehetéség, efölött 3 eurót kell fizetni. Magyarországon belüli fizetésre (ha itthon van bejegyezve a cég) 20 alkalommal van lehetőség díjmentesen. Bankközi árfolyamon 5000 euró értékben lehet devizát váltani, efölött 0,4 százalékot számol fel a Revolut. 

 

Amivel még többet tud a Professional az Ingyenes csomagnál, hogy lehetőség van csoportos fizetésekre, illetve a csomag mellé már jár statisztika, különböző jutalmak, limitáras és stop megbízások, illetve üzleti API integrációk is. A Professional csomag havidíja 2000 forint, az éves előfizetéssel azonban akár 29 százalékot is lehet spórolni. 

 

  1. Ultimate csomag

 

Az Ultimate csomag havonta 7500 forintba, ezért viszont már egy ingyenes Metal kártyát is küld a Revolut, ami egyébként a cikk írásakor érvényes árfolyamon több mint 22 ezer forintba kerülne. Emellett továbbra is van lehetőség céges plasztik- és online kártyák igénylésére is. A tranzakciókat tekintve is jóval többet enged ez a csomag: 10 díjmentes nemzetközi kifizetést, 100 díjmentes hazai fizetést és 10 000 euró átváltását bankközi árfolyamon. Ezen felül továbbra is 0,4 százalék a felár mértéke. A többi feltétel megegyezik a Professional csomaggal. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!