Külföldi bankkártyás vásárlás váltási árfolyama

Az Erste is beszáll a Revolut elleni árfolyamharcba

Külföldi bankkártyás vásárlás váltási árfolyama

Az Erste is beszáll a Revolut elleni árfolyamharcba

Bank360 tartalom
2023-07-04 Frissítve: 2023-11-16
2023-07-04 Frissítve: 2023-11-16
33694265

Júliustól havonta akár egymillió elleni forintig a bankközi árfolyamon válthatnak különböző devizák között az Erste lakossági ügyfelei. Külföldi nyaraláskor beállíthatják, hogy a számlájukhoz tartozó kártya a devizaszámláról költsön, így a fizetés nem jár plusz kiadással. Ezzel a hasonló szolgáltatást kínáló OTP után az Erste is beszáll a Revolut elleni harcba azokért az ügyfelekért, akik figyelnek a külföldi vásárlásaiknál, utalásaiknál felszámolt árfolyamra.

 

Azonnali áras devizaváltási lehetőséget kínál ügyfeleinek az Erste. Július elejétől a George Weben vagy a George Appon megadott, saját számlák közötti, forintról devizaszámlára vagy devizáról forint számlára indított átvezetés esetén kiemelt árfolyamon – ez a bankközi devizapiacon alapuló, folyamatosan változó árfolyamot jelent – jelentette be a pénzintézet.

 

Az ügyfelek havonta 500 ezer forintig, Erste World és Private Banking ügyfelek egymillió forintig használhatják ezt a kedvezményt, amely automatikusan elérhető, nem kell rá előfizetni vagy külön beállítani a digitális platformon. Az átváltás banki díj- és jutalékmentesen történik, nincs kezelési költség sem a keretösszegig.

 

Kell egy devizaszámla

 

Ehhez kell legalább egy devizaszámla. Az Ersténél jelenleg öt devizanemben lehet devizaszámlát nyitni: euró, amerikai dollár, brit font, svájci frank és kanadai dollár. A bank díjcsomagjaihoz bármennyi forint vagy devizaszámlát nyithatunk – ugyanazért a havidíjért – a George Store-ban, pár kattintással, plusz költség nélkül. Ha eurót akarunk váltani, a szükséges összeget átvezetjük a forint számláról az euró számlára. A váltási tranzakció akár azonnal teljesülhet, így rögtön lehet fizetni bankkártyánkkal euróban.

 

Elég egy bankkártya

 

Az Ersténél a díjcsomagban nyitott számlák esetében nincs szükség külön devizakártyára. Meglévő bankkártyával a díjcsomagon belüli forint- és devizaszámlák között bármikor díjmentesen át lehet kapcsolni a George Weben vagy a George Appon. Így a kártyával azzal a devizaszámláról fizethetünk egy külföldi nyaralás vagy egy külföldi webáruházas vásárlás során, amelyre korábban kiemelt árfolyamon váltottunk. A kártyás tranzakció ennek köszönhetően nem csak díjmentes lesz, de a konverziós költségektől is mentesülnek az ügyfelek.

 

Sok magyar éppen a kedvező váltási árfolyamok miatt használja a Revolut és a Wise szolgáltatásait, kártyáit. Így az Erste most velük kezd versenyezni azokért az ügyfelekért, akiknek fontos az átváltási árfolyam.

 

Az Erstén kívül már az OTP is megteszi, hasonló lehetőség nála is elérhető. A jelenleg 113 forint havi díjért nyújtott szolgáltatás keretében a külföldi vásárlásoknál és a devizautalásoknál középárfolyamon számolja át a költéseket egy keretösszegig. Az ezt lehetővé tevő  Árfolyam+ meghatározott lakossági forint fizetési számlákhoz igényelhető. Ha az ügyfél él ezzel a lehetőséggel, akkor az igénylést követő hónaptól akciós jelleggel az OTP Bank középárfolyamán intézheti

  • elektronikus devizaátutalásait a forint fizetési számlájáról havi 300 ezer forintig, és
  • külföldön a fizikai kártyás vásárlásait forint betéti kártyájával devizában szintén havi 300 ezer forintig (euró, brit font, amerikai dollár és svájci frank devizanemben).

Ez a kedvezmény azonban nem érvényes sem az internetes kártyás vásárlásokra, sem a hitelkártyával végzett vásárlásokra.

 

A magyar bankok külföldi vásárlásoknál, utalásoknál alkalmazott devizaváltási gyakorlatáról és árfolyamairól itt írtunk részletesen.



 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!