Agrár Széchenyi Forgóeszközhitel

Elindul egy újabb kedvezményes Széchenyi Hitel

Agrár Széchenyi Forgóeszközhitel

Elindul egy újabb kedvezményes Széchenyi Hitel

Bank360 tartalom
2023-08-24 Frissítve: 2023-12-23
2023-08-24 Frissítve: 2023-12-23
34429528

Még egy kedvezményes hitel indul a Széchenyi Kártya Programon belül. Az agrárvállalkozásoknak most már általánosan hozzáférhetővé teszik a fix 5 százalékos folyószámlahitelt, ami jóval kedvezőbb lesz, mint az Agrár Széchenyi Kártyával jelenleg elérhető finanszírozási lehetőség.

 

A gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár megállapította, hogy a jelenleg elérhető „normál” Agrár Széchenyi Kártya konstrukcióhoz biztosított támogatási mérték a jelenlegi magas referenciakamatok idején csupán kis mértékben tudja csökkenteni az agrárvállalkozások fizetendő kamatterheit.

 

Tekintettel az agrárium nemzetgazdasági szerepére, a kormány a mezőgazdaságot érintő finanszírozási nehézségek enyhítése érdekében a bajba jutott gazdák számára egy többlettámogatott Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitelt dolgozott ki - jelentette be Lóga Máté, a gazdaságfejlesztési minisztérium államtitkára. Szerinte ugyanis a jelenleg elérhető „normál” Agrár Széchenyi Kártya konstrukcióhoz biztosított támogatási mérték a magas referenciakamatok idején csupán kis mértékben tudja csökkenteni az agrárvállalkozások fizetendő kamatterheit.

 

A most bejelentett többlettámogatott folyószámlahitel a már lézető kedvezményes Széchenyi Hitel MAX+ konstrukciókhoz hasonlóan fix 5 százalékos éves kamattal lesz elérhető az agrár mikro-, kis- és középvállalkozások számára maximum 100 millió forint összeghatárig.

 

A konstrukció a programot szabályozó rendelet hatályba lépésétől számított 9 hónapon belül megkötött hitelszerződések esetén vehető igénybe az Agrár Széchenyi Kártyát forgalmazó hitelintézeteknél.

 

A kormány tavaly már indított egy kedvezményes agrár folyószámlahitelt a Széchenyi Kártya Programon belül, de ezt csak az aszálykárosult gazdálkodók vehették fel, így nem fért hozzá minden mezőgazdasági termelő. Itt a kamattámogatás mértéke 1 havi BUBOR + 1 százalék, de maximum 14 százalék volt. Az eredetileg 2022 végéig élő lehetőséget aztán további három hónappal meghosszabbították. A most bejelentett lépéssel lényegében az Agrár Széchenyi Kártyára is kiterjesztik azt a fix 5 százalékos kölcsönlehetőséget, ami más vállalkozások számára jelenleg is él a Széchenyi Hitel MAX+ keretében folyószámlahitelként.

 

Az új konstrukció igénylésének megnyílása és a részletes feltételei a rendelet megjelenése, illetve a Széchenyi Kártya Programot kezelő KAVOSZ Zrt. üzletszabályzatának módosulása után ismerhetők meg. 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!