Kiadták az első garancialevelet az új Széchenyi hitelekhez

Elindulhat a Széchenyi Kártya MAX+ hitelek dömpingje

Kiadták az első garancialevelet az új Széchenyi hitelekhez

Elindulhat a Széchenyi Kártya MAX+ hitelek dömpingje

Herman Bernadett
2023-02-08 Frissítve: 2023-10-30
2023-02-08 Frissítve: 2023-10-30
31501919

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. befogadta az első, Széchenyi Kártya Program MAX+ hitelhez kapcsolódó garanciakérelmeket, és meg is kezdte a garanciavállalási nyilatkozatok kiadását. Ezzel a kormány által tavaly év végén meghirdetett, a kis- és középvállalkozások finanszírozási lehetőségeit kedvezményes kamatozással segítő program teljessé vált. 

 

A kormány által tavaly év végén meghirdetett Széchenyi Kártya Program MAX+ hitelért sikeresen pályázó első vállalkozások már meg is kapták a hiteleikhez a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. garanciavállalási nyilatkozatát. 

 

A magas piaci kamatok megnehezítik, helyenként ellehetetlenítik a hazai kis- és középvállalkozások finanszírozási forráshoz jutását, mert a kedvezmények nélkül, piaci feltételekkel nyújtott vállalati hitelek túl drágák számukra. Erre válaszul a kormány a 2022-es évihez képest idén megduplázza, 290 milliárd forintra emelte a hazai vállalkozások legnépszerűbb hiteleit kínáló Széchenyi Kártya Program költségvetési támogatását.

 

A támogatással a hazai kkv-k maximum 5 százalékos éves hitelkamat mellett vehetnek fel folyószámla- likviditási- vagy beruházási hitelt működésük biztosítására, vagy új fejlesztéseik finanszírozására. Ahhoz, hogy a termék a vállalkozások minél szélesebb körének elérhető legyen, a KAVOSZ Zrt. által koordinált Széchenyi Kártya Program MAX+ hiteleihez automatikusan kapcsolódik a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása. 

 

Ehhez a kormány további 1 százalékpontos díjtámogatást biztosít. Ennek köszönhetően a vállalkozások a választott hitelkonstrukciótól függően évi 0,25-0,6 százalékos kezességvállalási díj mellett válnak hitelképesebbé a kölcsönt folyósító pénzintézetek számára.

 

A Széchenyi Kártya Program mellett február 1-től elindult a 700 milliárd forintos Baross Gábor Újraiparosítási Program is, amelyből a cégek a lejáró NHP-s hiteleiket is tudják majd refinanszírozni. 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!