Az állampapírral versenyez az OTP betéti kamata

Az állammal versenyezve ad az OTP 7 százalékos betéti kamatot

Az állampapírral versenyez az OTP betéti kamata

Az állammal versenyezve ad az OTP 7 százalékos betéti kamatot

Bank360 tartalom
2022-09-05 Frissítve: 2022-10-05
2022-09-05 Frissítve: 2022-10-05
29153156

Meghökkentő betéti ajánlattal rukkolt elő a legnagyobb magyar Bank. Az OTP egy évre 7 százalék kamatot ad azoknak, akik a most lejáró Egyéves Magyar Állampapírjukból inkább hozzá viszik  a pénzüket.

 

Az OTP az elmúlt időszakban a többi nagybankhoz hasonlóan nem arról volt híres, hogy érdemi betéti kamattal próbálta volna meg lekötésre bírni a befektetőket. Lekötés nélkül a többiekhez hasonlóan nála is mikroszkópikus csak a kamat. Lekötéssel is csak 1-2,5 százalékos kamatot lehetett elérni az akciós Bónusz Forint Betétjére a tavaszi akcióban.

 

Szeptember 5-től azonban az OTP alaposan belecsapott a lecsóba, mert olyan betéti kamat akciót hirdetett, amivel egyszerre két piacot is meg fog bolygatni.  Amint arról elsőként a 24.hu beszámolt, egyéves lekötésre 7 százalékos kamatot ad az OTP meghatározott feltételek mellett. Ekkora vagy ehhez hasonló kamatot jelenleg jellemzően csak a kisebb bankoknál kapni. Az OTP lépése azonban a piac többi nagybankját is arra ösztönözheti, hogy végre magasabb kamatokkal csábítsa a megtakarítókat.

 

Az OTP lépése nemcsak a betétek, hanem az állampapírok piacát is megmozgathatja. A legnagyobb hazai bank ugyanis kifejezetten az államnak támaszt konkurenciát, a jelenleg állampapírban lévő pénzeket igyekszik bankbetétbe csábítani. Az OTP 7 százalékos éves kamatát ugyanis azok az ügyfelek vehetik igénybe november 25-ig, akiknek az összevont értékpapírszámlájukon július 31-én volt Egyéves Magyar Állampapírja, amely szeptember 1 és november 25 között jár le. Az akcióban leköthető pénz maximum ennek a névértéke.

 

Ezzel az OTP lényegében igyekszik elcsábítani az államtól a befektetőit azzal, hogy a lejáró állampapírjukat ne újítsák meg egy jelenleg 4,75 százalékos hozamot kínáló újabb Egyéves Magyar Állampapírba, hanem inkább tegyék át OTP lekötött betétbe.

 

A Magyar Államkincstárral konkuráló OTP egyelőre másoknak nem nyújt ilyen kedvező betéti kamatokat, még csak hasonlóakat sem, de a piac más szereplőinél azért az ügyfelek találhatnak hasonlót anélkül is, hogy lejáró állampapírjuk lenne. A Cetelem a Takarékszámláján 2 éves lekötésre jelenleg évi 6 százalékos kamatot nyújt. A Gránit Bank lekötés esetén 3 hónapra 6 százalék, 6 hónapra 7 százalék, 12 hónapra 9 százalék (jegybanki alapkamat mínusz 2,75 százalék)  éves kamatot kínál. A Magnet pedig aktuálisan évi 7-7,75 (jegybanki alapkamat mínusz 4, illetve 4,75) százalékos kamatot ad 3 éves lekötésre.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!