Erste Lakástakarék

Az Erste is visszahozza a lakástakarékot, 30 százalék kamatbónuszt adnak

Erste Lakástakarék

Az Erste is visszahozza a lakástakarékot, 30 százalék kamatbónuszt adnak

Bank360 tartalom
2023-04-12 Frissítve: 2024-03-27
2023-04-12 Frissítve: 2024-03-27
32216744

Újraindítja az értékesítést az Erste Lakástakarékpénztár, a korábbi állami támogatásnak megfelelő 30 százalékos kamatbónusszal - derül ki a pénzintézet közleményéből. Ezzel ismét három szereplős lesz a lakástakarékpiac, ahol érdemi ajánlatverseny alakulhat ki az ügyfelekért. 

 

Alig telt el egy hónap az OTP bejelentése óta, miszerint újraindítják az értékesítést a lakástakarék piacon, az Erste is lépett, 2023. májustól náluk is lehet szerződést kötni - írják közleményükben. Az ügyfelek akár 30 százalékos kamatprémiumot is kaphatnak befizetéseik után, vagyis megtakarításaik annyit hoznak, mint az állami támogatás megszűnése előtt. Az Erste Lakástakarék 2020 ősze után indítja újra az értékesítést. 

 

Mit tud a visszatérő Erste lakástakarék?

 

A lakástakarék a közlemény szerint 4 illetve 8 éves futamidővel érhető majd el, amiben megegyezik az OTP által kínált szolgáltatással. A kamatbónusz mértéke a 4 éves megtakarítási idő után 15 százalék, míg 8 éves megtakarítást vállalva 30 százalék. A kamatbónusz gyakorlatilag azt jelenti, hogy az Erste Lakástakarék a 4 éves futamidejű konstrukció esetében minden évben csaknem két hónappal, míg a 8 éves módozatnál közel négy hónappal egészíti ki azt az összeget, amelyet az ügyfelek tesznek félre havi rendszerességgel lakáscélra. 

 

A jóváírás akkor jár, ha az ügyfelek legalább 4 évig megtakarítanak, vagyis a 15 százalékos bónuszt az is megkapja, aki eredetileg 8 éves megtakarítási időszakot vállalt, és a 4 éven már túl van, de még a lejárat előtt felmondja a szerződését. 

 

A havi befizetés összege minimum 20 ezer, maximum 50 ezer forint lehet, de nincs megszabva, hogy hány szerződést lehet kötni. A számlanyitási díj a szerződéses összeg 1 százaléka, ezt az összeget azonban az akciós feltételek teljesítése esetén elengedi az Erste. 4 éves megtakarítás esetén ez legfeljebb 65 ezer forint, 8 éves megtakarításnál pedig akár 140 ezer forint is lehet. 

 

„A lakástakarékpénztári megtakarítás rendkívül népszerű konstrukció volt az állami támogatás 2018-as megszűnése előtt. Az azóta eltelt időben sokan felhasználták a lejáró szerződésekben kezelt összegeket, és most keresik azokat a megoldásokat, amelyek újabb, hasonló megtakarítást hozhatnak 4-8 év múlva. A jelenlegi hozamkörnyezet hosszú futamidő esetén már lehetővé teszi, hogy attraktív, 30 százalékos kamatbónuszt kínáljunk ügyfeleinknek, ezzel kvázi újra elérhető lesz a régi állami támogatásoshoz hasonló lakástakarék termék” – mondta el Kármán András, az Erste Lakástakarék vezérigazgatója.

 

Az Ersténél jelenleg 80 ezer ügyfél 100 ezer szerződése van (ezek egy része volt Aegon ügyfél), összesen több mint 130 milliárd forint értékben.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!