A Széchenyi GO! után jön a MAX a kisvállalkozásoknak

Az Erste már a rajtvonalnál: júliusban indul a Széchenyi Kártya MAX

A Széchenyi GO! után jön a MAX a kisvállalkozásoknak

Az Erste már a rajtvonalnál: júliusban indul a Széchenyi Kártya MAX

Vrazsovits Rita
2022-06-29 Frissítve: 2022-06-29
2022-06-29
28043057

A népszerű Széchenyi GO! konstrukciók után júliustól új termékeket indít útjára a KAVOSZ: jönnek a Széchenyi Kártya Program MAX hitelei, amelyeket az Erste Bank kkv ügyfelei is nagyon várnak. Az utóbbi hónapokban felpörgött, előrehozott kereslet miatt ugyanakkor a következő hónapokban várhatóan csökken majd a finanszírozási igény.

 

Továbbra sem maradnak államilag kamattámogatott kölcsönök nélkül a hazai mikro-, kis- és középvállalatok, ami a jelenlegi piaci kamatok idején kivételesen jó lehetőséget nyújt számukra. A júliusban startoló Széchenyi Kártya Program MAX kölcsönök feltételeiről korábbi cikkünkben lehet olvasni

 

A Széchenyi-hitelek folytatása jó hír az Erste Bank ügyfeleinek is, akik a Széchenyi GO! kivezetése előtti hónapokban nagy hajrát vágtak ki a kedvezményes kölcsönökért. Idén eddig több mint 29 milliárd forint értékben kötöttek az ügyfelek finanszírozási szerződést a konstrukció keretében. 

Az első félévben tapasztalt roham miatt átmenetileg csökkenhet a kereslet a hitelek iránt. Az Erste Bank várakozása szerint azonban a júliusban induló Széchényi MAX program kedvező alternatívát nyújt a vállalkozások számára, így a negyedik negyedévtől már visszarendeződésre lehet számítani - mondta el a pénzintézet sajtótájékoztatóján Szerdahelyi Róbert, a bank kkv-üzletágának vezetője.

 

A mikrovállalkozásokat is felpörgeti a kedvezményes kölcsön

A Széchenyi GO! konstrukció a mikrovállalkozások körében is nagyon keresett volt, különösen az utolsó három hónapban, amikor összesen 8 milliárd forintot helyezett ki az Erste. A bank összesen több mint ezer kisvállalkozónak adott forrást 18,3 milliárd forint értékben, és az igénylések 65 százaléka a szolgáltató szektorból érkezett - mondta el Csajtai Andrea, a pénzintézet mikrovállalkozásokkal foglalkozó üzletágának vezetője.

 

A GO! hitelek kivezetése miatt felpörgött, előrehozott kereslet miatt a következő hónapokban csökkenésre számít az Erste, szeptembertől azonban újra beindul a kereslet, sőt az utolsó negyedévben akár meg is ugorhat a mikrovállalkozások hiteligénye.

 

A pénzintézet arra számít, hogy a beruházási hitelek és a forgóeszköz-finanszírozás mellett várhatóan az energiahatékony működéssel kapcsolatos fejlesztéseket, a termelési hatékonyság növelését, valamint a szükséges kapacitásbővítéseket támogató konstrukciók iránt is lesz kereslet.

 

Mi lesz a mezőgazdasággal és az élelmiszeriparral? 

A Széchenyi Kártya Programon belül a mezőgazdasági vállalkozókra szabott, kedvezményes hitelek is elérhetők évek óta. 2021-ben az agrárszektorban felvett hitelek állományának 86 százaléka támogatott hitel volt - mondta el Fórián Zoltán, az Erste Agrár Kompetencia Központ vezető szakértője.

 

A piacot jelenleg erős bizonytalanság jellemzi, amiben szerepet játszik az egyre gyakrabban előforduló szélsőséges időjárás, az állatokra és az emberekre veszélyes járványok, illetve a munkaerőhiány is. Mindezek hatására a mezőgazdasági és élelmiszerárak tartósan magasak maradhatnak, az olcsó élelmiszereknek örökre búcsút inthetünk a szakértő szerint. A fő termények piacain a következő hetekben ugyan várható némi árcsökkenés (például a növényi olajoknál), de a nyár végétől újra emelkedő trendre lehet számítani. Az állati termékeknél összetettebb a kép. A tejáraknál például hamarosan korrekció várható, ahogy a világpiaci kínálat egyensúlyba kerül a kereslettel. 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!