Új Széchenyi hitel indul az energiaköltségek ellensúlyozására

Új feltételekkel folytatódik a Széchenyi hitelprogram, jön az Energia Kártya

Új Széchenyi hitel indul az energiaköltségek ellensúlyozására

Új feltételekkel folytatódik a Széchenyi hitelprogram, jön az Energia Kártya

Bank360 tartalom
2022-06-20 Frissítve: 2022-10-22
2022-06-20 Frissítve: 2022-10-22
27027284

Júliustól új hitelfeltételekkel és konstrukcióval folytatódik a kisebb vállalkozások számára nyitva álló Széchenyi Kártya Program. A kamatok emelkednek, de még így is nagyon kedvezményesek lesznek, és jön az Energia Kártya kölcsön is.

 

A június végével lejáró újraindítási Széchényi GO hitelek helyett új feltételekkel és új konstrukciókkal folytatódik a Széchenyi Kártya Program júliustól a kis- és középvállalkozások számára. Ezek a feltételek és konstrukciók egyelőre az év végéig lesznek ilyen formában elérhetőek – jelentette be Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az MKIK és a programgazda KAVOSZ Zrt. vezetőivel tartott sajtótájékoztatóján.

 

Krisán László, a KAVOSZ vezérigazgatója az új feltételeket ismertetve emlékeztetett arra, hogy az járvány utáni újraindítást segítő Széchenyi GO hitelkonstrukciók folyósítására június végéig van lehetőség. A jelenlegi háborús helyzetre való tekintettel most az év végéig módosított feltételekkel folytatódhat a program. Az eddig 12 konstrukciónál kevesebb lesz, hiszen a járvány miatt olyan szektorális hitelek is voltak, amelyek most megszűnnek, viszont egy új kölcsön is megnyílik a vállalkozások számára. A kamatok ugyan emelkednek, de még így is nagyon kedvezményesek lesznek a vállalkozások számára a piacon elérhető nem támogatott vállalati hitelekhez képest.

 

A bejelentés szerint a Széchenyi Kártya folyószámlahitel és a likviditási (forgóeszköz) hitel 3,5 százalékos éves kamattal lesz elérhető a vállalkozások számára maximum 3 éves futamidőre, maximum 250 millió forint összegig.

 

A beruházási hitelt 1,5 százalékos kamattal 10 évre 400 millió összegig lehet felvenni júliustól. Az energiahatékonyság-javítást és technológiaváltást segítő többlettámogatott alkonstrukció ehhez képest 0,5 százalékos kamattal kínál maximum 400 milliós, 10 éves futamidejű hitelt.

 

A legkisebb vállalkozásoknak nyújtott mikrohitelt 10 éves futamidőre lehet igényelni maximum 50 millió forintig, 1,0 százalékos kamattal.

 

Újdonság lesz a Széchenyi Energia Kártya. Ez 10 éves futamidővel 0,5 százalékos kamatozású hitelt kínál 250 millió forintig azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknek az energiaköltsége a feltételekben meghatározott mértékben növekedett az idei első félévben az egy évvel korábbihoz képest.

 

A Széchenyi Kártya Programon belül a lízingkonstrukció is fennmarad júliustól 3,5 százalékos éves kamattal, 10 éves futamidővel.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!