Beszánják a GO! hiteleket, de a többi marad

Végső roham a kedvezményes Széchenyi GO! hitelekért

Beszánják a GO! hiteleket, de a többi marad

Végső roham a kedvezményes Széchenyi GO! hitelekért

Bank360 tartalom
2022-05-27 Frissítve: 2022-08-08
2022-05-27 Frissítve: 2022-08-08
23478889

Napok maradtak már csak hátra vállalkozásoknak, hogy még igénybe vegyék a Széchenyi Kártya Program keretében meghirdetett szuper kedvezményes GO! hiteleket. Van, amelyiknél már csak az összekészített igénylés benyújtására van idő, de június 3-án az utolsó hitelre, 10-én pedig a lízingre is bezár a bazár.

 

A járvány okozta negatív gazdasági hatások ellensúlyozására jött létre a Széchenyi Kártya Programon belül az az újraindítási hitelcsomag, amellyel a jogosult vállalkozások időlegesen nagyon kedvezményes finanszírozási forráshoz juthatnak. 2021. július 1-jétől indult a Gazdaság-újraindítási Akcióterv keretében a Széchenyi Kártya Újraindítási Program, amelyben egy hosszabbítás után idén június 30-ig lehet igénybe venni a Széchenyi GO! hiteleket. Ezeknek a kamata is növekedett ugyan, de még így is nagyon kedvezményes. Ez azonban nem az igénylések benyújtásának határideje.

 

Amint arra a program gazdája, a KAVOSZ Zrt. felhívta a figyelmet, az átmeneti jogcímű támogatás a Széchenyi Kártya Program jelenleg hatályos üzletszabályzatában foglaltak szerint, azzal összhangban 2022. június 30-áig létrejött és garantált hitelügyletekre nyújtható.

 

Emiatt a KAVOSZ-nál a Széchenyi Kártya Program GO! alábbi konstrukcióira vonatkozó kérelmek benyújtására már csak ma (május 27-én) van lehetőség:

 

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO!, Széchenyi Turisztikai Kártya GO!,  Széchenyi Likviditási Hitel GO!, átmeneti jogcímű Agrár Széchenyi Kártya.

 

A CIB Banknál, a K&H-nál, az OTP-nél és a Raiffeisennél ugyancsak 27-ig lehet leadni a Széchenyi Mikrohitel GO! igényléseket. A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO!, a Széchenyi Turisztikai Kártya GO!, a Széchenyi Likviditási Hitel GO! igénylések benyújtására még maradt egy kis idő, ezeket június 3-ig fogadják be ezek a bankok a KAVOSZ közlése szerint. A legtovább, június 10-ig a Széchenyi Lízing GO! marad nyitva.

 

A KAVOSZ arra hívja fel a figyelmet, hogy a jelzett határidőkig a kérelem személyes ügyintézés keretében történő hiánytalan benyújtása és finanszírozó részére történő továbbítása is szükséges annak érdekében, hogy pozitív döntés esetén a szerződéskötés és a garantőri kezességvállalás megtörténhessen a program végső határidejéig.

 

A GO! hitelek lehetősége ugyan a fentiek szerint napokon belül végleg bezárul, azonban a Széchenyi Kártya Klasszik (1+1 éves futamidejű) Folyószámlahitelre, valamint a csekély összegű támogatási jogcímű Agrár Széchenyi Kártyára vonatkozó hitelkérelmek befogadására ezek a határidők nem vonatkoznak.

 

A járvány miatt életre hívott GO! újraindítási hitelek kifutnak, de a Széchenyi Kártya Program folytatása nincs veszélyben, annak hosszú távú, 2037-ig előre tekintő költségvetési finanszírozására decemberben kötelezte el magát a kormány.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!