A Commerzbank elengedte a magyar piacot, az Erstéhez kerülnek az ügyfelei

Bankszünnapok jönnek az Ersténél, átveszik a Commerzbank ügyfeleit

A Commerzbank elengedte a magyar piacot, az Erstéhez kerülnek az ügyfelei

Bankszünnapok jönnek az Ersténél, átveszik a Commerzbank ügyfeleit

Vrazsovits Rita
2022-11-17 Frissítve: 2023-09-22
2022-11-17 Frissítve: 2023-09-22
30382949

December elsejével átveszi a Commerzbank ügyfeleit az Erste Bank. Az átvétel miatt a pénzintézet bankszünnapokat hirdet, a szolgáltatásai korlátozottan lesznek elérhetőek december elején. 

 

Miután november végén lezárul a magyar Commerzbank megvásárlásának tranzakciós folyamata, az Erste Bank szünnapokat is hirdet az átállás miatt december 1. 22:00 és december 4. 24:00 között. A fiókok december 2-án, pénteken országszerte zárva lesznek, a pénzintézet pedig bankszünnapot tart az ezt követő hétvégén is, ahogy arról már korábban is beszámoltunk

 

Mire kell számítani az átállásnál?

A vállalati ügyfelek esetében december 1-jén 22:00 és december 4-én 24:00 között az online csatornák nem lesznek elérhetőek (Erste Vállalati NetBank, Erste Electra, Erste Business MobilBank), a kártyák azonban vásárlásra és készpénzfelvételre is használhatóak lesznek. Az utalások december 2. és 4. között nem teljesülnek, az azonnali utalási megbízásokat a bank fogadja, de azok a december 5-i kivonaton szerepelnek majd. A kártyás vásárlások és a készpénzfelvétel elérhetőek lesznek.

 

A bank azt javasolja a vállalati ügyfeleinek, hogy a december elejére tervezett utalásokat (így például a munkabérek kifizetését) december 1-jén 16:00 óráig indítsák el, hogy még aznap teljesüljenek.

 

A Commerzbank ügyfelei november 30-án még végrehajthatnak fizetési tranzakciókat, ezt követően december 4-én éjfélig nem fognak tudni tranzakciókat indítani és az elektronikus csatornákat sem tudják majd elérni. November 30-án 18:00 óra után régi vállalati kártyáikat sem tudják majd használni. Az új, Erste Bank által kibocsátott kártyákat december 2-án, a délutáni órákban aktiválják majd, ezt követően használhatóak lesznek vásárlásra és készpénzfelvételre is. A beérkező utalásokat az Erste a bankszünnap idején is fogadja és jóváírja, azokat december 5-én láthatják majd az ügyfelek.

 

Az Erste lakossági ügyfeleit kevésbé érinti az átállás, az online szolgáltatásokat továbbra is el fogják tudni érni. Egyedül a nem azonnali és a csoportos átutalásoknál, illetve a deviza-konverziók esetében számíthatnak a megszokottnál lassabb teljesülésre. Az átállás a beérkező pénzekre sem lesz hatással, a december 2-án esedékes nyugdíjak és családtámogatási juttatások aznap a megszokott időben megérkeznek a számlákra. 

 

Amire érdemes figyelni, hogy a december 2-ra ütemezett csoportos beszedések, állandó és előre megadott átutalások december 5-én teljesülnek majd, míg a nemzetközi kimenő utalások, a deviza átvezetés és konverzió a megszokottnál később teljesülhetnek. Átmenetileg nem lesz elérhető az azonnali, az értékpapír számlához kapcsolódó átvezetés és devizaváltás George Appon és George Weben, az azonnali devizaváltás a TeleBankon, valamint a George Store és az Erste Store.

 

December 5-től újra elérhető lesz valamennyi szolgáltatás a magyar Commerzbank és az Erste Bank Hungary minden ügyfelének. 

 

Tovább erősít az Erste a vállalati piacon

Az Erste a magyar Commerzbank megvásárlásával és ügyfélportfóliójának átvételével Magyarország ötödik legnagyobb vállalati hitelezőjévé válik, és főleg a nagyvállalati piacon erősíti jelenlétét. A magyarországi leánybank értékesítése a 2021 februárjában nyilvánosságra hozott Commerzbank 2024 Stratégia része, melynek keretében a bank kivonul több országból. A felek a magyarországi átvételre 2022 szeptemberében kapták meg a szükséges hatósági engedélyeket. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!