Most jöhet csak meg a Sberbankba utalt családi pótlék

Beszorult a Sberbankba az állami utalása? Most végre megkaphatja

Most jöhet csak meg a Sberbankba utalt családi pótlék

Beszorult a Sberbankba az állami utalása? Most végre megkaphatja

Bank360 tartalom
2022-03-18 Frissítve: 2022-03-18
2022-03-18
19788070

Alaposan pórul jártak azok, akiknek a sberbankos számlájára utalta az államkincstár a havi ellátmányukat közvetlenül a bank bezárásának bejelentése előtt. A járandóságukhoz csak most juthatnak hozzá, és a további folytatáshoz megadhatnak új bankszámlámot.

 

Beszorult a Sberbankba azoknak a pénze, akiknek a Magyar Államkincstár havi rendszerességgel vagy időszakosan utalt valamilyen állami járandóságot az itt vezetett számlájára. Ez ugyanis minden hónap elsején történik meg. Így volt ez március 1-én is. Csakhogy március első napjának estéjén a Magyar Nemzeti Bank visszavonta a Sberbank működési engedélyét, és a betétesek a pénzüket 100 ezer euróig már az Országos Betétbiztosítási Alaptól kaphatták vissza. Ennek részleteiről itt írtunk.

 

Hasonlítsd össze az alábbi kalkulátorral az elérhető lakáshiteleket! Állítsd be, hogy mekkora hitelösszegre van szükséged, és találd meg a számodra ideális ajánlatot! A kalkuláció ingyenes.

 

Az államkincstári utalások érintettjei számára az számíthatott csak jó hírnek, hogy mivel bankszünnapot rendeltek el a Sberbanknál, a március 1-én átutalt pénzt nem könyvelték le a számlájukra, így az nem lett a befagyott betétjük része. Viszont a végelszámolás megindulása miatt a bankban ragadt, és azt a bank csak március 17-én utalta vissza az államkincstárnak. Az államkincstár közleménye szerint így mostantól kezdődik meg a pénz eljuttatása az érintettekhez az alábbiak szerint.

 

Milyen juttatásokat érint ez?

  

  • családtámogatási ellátás (családi pótlék, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás),
  • egészségbiztosítási pénzbeli ellátás (táppénz, csecsemőgondozási díj gyermekgondozási díj, örökbefogadói díj, baleseti táppénz),
  • fogyatékossági támogatás,
  • vakok személyi járadéka,

 

Hogyan kapják meg a pénzt az érintettek?

 

Az ellátásokhoz most hóközi utalással juthatnak hozzá a jogosultak. Azoknak az ügyfeleknek, akik már adtak meg új számlaszámot, erre utal az államkincstár. Akik ezt még nem tették meg, azoknak a nyilvántartásban szereplő lakcímre történik a folyósítás.

 

Az érintetteknek módjuk van arra, hogy új bankszámlaszámot vagy postai címet jelentsenek be az államkincstárnak a további folyósításra az ellátást elbíráló kormányhivatalhoz ezen vagy ezen a nyomtatványon.

 

Akik eddig még nem nyitottak új számlát, azoknak érdemes szétnézni a bankok számlaajánlatai között, mert ezzel sokat spórolhat, és most akár még pénzt is kereshet magának és az ismerőseinek is. Az a sberbankos ügyfél, aki nemcsak lakossági, hanem cégek számlát is kénytelen most keresni, szintén össze tudja hasonlítani a vállalati bankszámlák kínálatát. A kisvállalkozásoknak pedig speciális csomagokat is kínálnak a bankok.

 

Az már a sors fintora, hogy a speciális pénzügyi helyzet miatt sok betétes hamarabb megkapta a pénzét az OBA időközben elindult kártalanítása során postán vagy az ügyintézésben résztvevő Takarékbank-fiókokban, mint a bankba szorult államkincstáros utalását. Azaz ha még lekönyvelhették volna az állami járandóságot a Sberbanknál, akkor néhány nappal hamarabb jöhetett volna pénz az érintetteknek. Természetesen csak abban az esetben, ha a számlájukon lévő összeg nem haladja meg a 100 ezer eurót, de az érintettek túlnyomó többségénél alighanem ez a helyzet.



 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!