Brókercéggel erősödik a Gránit

Brókercéget vesz magának a Gránit Bank

Brókercéggel erősödik a Gránit

Brókercéget vesz magának a Gránit Bank

Bank360 tartalom
2022-08-12 Frissítve: 2023-12-06
2022-08-12 Frissítve: 2023-12-06
28842242
28718564

A Gránit Bank 50 százalék plusz egy szavazatnyi részesedést szerez a az Equilor Befektetési Zrt.-ben, amely a hazai piac egyik legjelentősebb befektetési szolgáltatója és brókercége.

 

Zajlik az élet a hazai befektetési piacon. Nemrégiben piacvezető Erste Befektetési Zrt. jelentette be, hogy beolvasztja a korábban felvásárolt Random Capitalt, most pedig kiderült, hogy a szintén a legnagyobb szereplők közé tartozó Equilornak lesz új főtulajdonosa.

 

A vevő Gránit Bank közlése szerint a többségi részesedés megszerzését követően a több mint 30 éves magyar befektetési szolgáltató Equilor neve, vezetése nem változik. A társaságot továbbra is Gereben András elnök és Szécsényi Bálint vezérigazgató, a Budapesti Értéktőzsde korábbi alelnöke irányítják majd. Ők megtartják 49,9 százalékos tulajdonrészüket is.

 

A közlemény szerint a tranzakció mindkét társaság és ügyfeleik számára előnyös: a Gránit Bank ügyfelei számára bővül a befektetési, és privátbanki szolgáltatások köre, míg az Equilor Befektetési Zrt. ügyfelei számára a banki háttérrel erőteljesebbé válik a befektetési szolgáltató növekedése. A tranzakció jogi lezárultához a Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Versenyhivatal engedélyére is szükséges van még.

 

A Gránit Bank felvásárlása nyomán Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje közvetett tulajdonosa lesz az Equilornak. 2021 utolsó napjaiban ugyanis bejelentették, hogy érdekeltsége a BDPST többségi tulajdont vásárolt a Gránitban Hegedüs Éva elnök-vezérigazgatótól, aki - a mostani ügyletben érintett cégvezetőkhöz hasonlóan -  az eladás után is megőrizte vezetői pozícióját a bankban.




 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!