Egyre kevesebb lakossági adós szerepel a banki feketelistán. Ha a nem fizetők tartozása eléri a minimálbér összegét, három hónap múlva felkerülnek a negatív KHR-be. Márpedig az idén nagy a kockázat, hiszen tavaly magas kamat mellett sokan vettek fel hitelt napi kiadásokra.
37126264
Ma már csábítóan könnyen és gyorsan lehet hitelt felvenni egy váratlan kiadásra vagy kisebb összegű beszerzésre, azonban minden kölcsönfelvételt érdemes alaposan megfontolni. A Pénzkérdés új adásában ezekről a fogyasztási hitelekről lesz szó.
37089349
A háztartások hitelportfóliói alapvetően jó minőségűek, de a megélhetésre felvett kölcsönökkel egyre több a probléma, és úgy tűnik, a babaváró támogatás törlesztése is egyre több családnak okoz gondot. 
36439864
A karácsonyi ajándékokra és más extra kiadásokra az emberek többsége már jó előre készül, akár már hónapokkal korábban elkezd spórolni rá. Az ajándékok beszerzését 3-4 héttel az ünnep előtt kezdik meg. Sokan hajlamosak a túlköltekezésre, amiért aztán hitelért nyúlnak.
36439849
Akinek folyószámlahitele van, egyre nagyobb mínuszba kerül a hónap végére. A kártyahiteleknél is növekszik az átlagos összeg, és gyakoribb a késedelem. A csúcsot döntő személyi kölcsönöket is egyre nehezebben törleszti a lakosság.
34832560
A magas kamatok ellenére a háztartások egyre nagyobb adósságot halmoznak fel, de nem lakást vesznek, hanem a fogyasztásra kell az extra pénz. A banki betétek összege drasztikusan csökken, bár vannak, akik befektetik a pénzt, és nem felélik. 
34478506
Egyre több magyar bankszámlás nem jön ki a hónap végéig a fizetéséből, 250 milliárd forint a kényszerűségből felhasznált folyószámlahitelek összege. Ez ugyan kézenfekvő megoldás, ha vésztartalékra van szükség, de drága mulatság folyamatosan mínuszban tartani a folyószámlát.  
34446685
Az eredetileg megállapított kamathoz képest alacsonyabb szinten kell a teljes moratórium költségét újraszámolni ezeknél a hiteleknél.
16151644
A hiteltörlesztési moratórium bár minden hitelfajtára érvényes, bizonyos esetekben egyáltalán nem éri meg élni vele. A személyi kölcsönök és lakáshitelek, szabad felhasználású jelzáloghitelek vagy autóhiteleknél mérlegelés kérdése, hogy mi a jobb megoldás, de egy-két speciális terméknél jobban járunk, ha proaktívan nem vesszük igénybe a könnyítést, ha az megoldható.
8334836
A folyószámlahitel egy átmeneti, likviditást könnyítő konstrukció, amelyet a bank a vállalkozás pénzforgalma alapján határoz meg. A társaság bevételeinek adott százalékának megfelelő összeget lehet havi szinten felhasználni. Az összeget szabadon fel lehet használni, nem szükséges semmilyen igazolás vagy kimutatás sem - persze az általános számviteli szabályoknak meg kell felelni.
8006813
Az életben szinte mindenki kerül olyan helyzetbe, amikor nagyon is jól jönne, ha kicsit több pénz lenne a számláján, mint amennyi valójában van. Megcsúszunk olykor-olykor a pénzügyekkel, vagy valamilyen kisebb összegű, de azonnali kiadás merül fel, ilyenkor pedig nyúlnunk kell valamihez. A legjobb az lenne, ha rendelkeznénk vésztartalékkal, éppen az ilyen esetekre. Ha azonban nincs megfelelően elkülönített pénzünk a befőttes üvegben vagy egy borítékban, más eszközökhöz kell folyamodnunk. Amit a legtöbben ilyenkor választanak az a hitelkártya vagy a folyószámlahitel. Mostani cikkünkben a két termékkategóriát hasonlítjuk össze és megnézzük, melyik mire alkalmas igazán.
1204922
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!