A januárban induló CSOK Plusz főbb feltételei és támogatásai már ismertek, de a leendő igénylők még nem dőlhetnek hátra, hiszen a november közepére ígért részletes szabályokban még lehetnek buktatók számukra.
35525221
Jövőre jön a CSOK Plusz: több mint a háromszorosára emelkedik a kamattámogatott lakáshitel összege. Vissza nem térítendő támogatást már nem kapnak a CSOK Pluszt felvevők, de az olcsóbb hitellel is legalább annyit spórolhatnak a piaci hitelekhez képest.
35356942
A 2024-től élő CSOK Plusz feltételei között a hitelösszeg jelentős megemelése nagy pozitívum, az azonnali közvetlen támogatás megszüntetése viszont negatívum. Utóbbit viszont később ellensúlyozza a nagy összegű hitelleírás a gyermekek megszületésekor. 
35331367
A lakásárak brutális emelkedése miatt az évek óta változatlan állami támogatások folyamatosan veszítenek az értékükből. A családosok hiába kapnak sokféle kedvezményt, egyre több saját forrás kell a vásárláshoz.
31555865
Akik vállalják a családtámogatások feltételeit, azokra 2023-ban is hull az állami pénzeső, akik viszont nem tudják vagy nem akarják ezeket érvényesíteni, szinte mindenből kimaradnak. A nem gyermekvállaláshoz kötött támogatási formák mára megszűntek vagy értelmüket vesztették, a több gyermekes vagy több gyermeket vállaló családok viszont szinte minden élethelyzetben találhatnak olyan pénzügyi forrásokat, amelyek megkönnyítik az anyagi helyzetüket.
31539209
Az is felveheti a lakásfelújítási támogatást a saját lakására, aki szolgálati lakásban él, emellett bővült az elszámolható munkálatok köre is - derült ki Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken közzétett videójából. Emellett a Magyar Közlöny pénteki számában a csokkal kapcsolatban is jelentek meg új információk. Összegyűjtöttük, mi változott.
13751347
Nyugdíjasok is igényelhetik az akár 10 millió forintos csokot és mellé a csok-hitelt és építési hitelre is kérhető a jelzáloghitel-elengedés, de nem csak ezekről beszélt Novák Katalin.
11563493
A jelzáloghitel elengedés azoknak a családoknak nyújt támogatást, akiknek van jelzáloghitele, illetve ahol a második vagy harmadik gyermek születik. Nem mindegy azonban, hogy milyen típusú hitele van a családnak, illetve, hogy pontosan mikor kötötték meg a hitelszerződést, mert eltérő feltételek vonatkozhatnak az egyes jelzáloghitelekre. Összegyűjtöttük az erre vonatkozó feltételeket.
10492328
A családtámogatási program több elemét is érintette a 2020. május 29-én közzétett rendeletmódosítás: a hatályba lépés után változnak a babaváró hitel, a CSOK és a jelzáloghitel elengedés feltételei is. Összefoglaltuk, pontosan milyen módosítások történtek, és hogy ezek hogyan és mikortól érintik az igénylőket.
9086390
Már több mint háromezren igényelték a jelzáloghitel elengedést július 1. óta, amikor a Családbarát akcióterv részeként bővítették a jogosultak körét. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor nem tudunk élni a lehetőséggel - ezeket gyűjtöttük össze.
5081997
Összefoglaltunk mindent, ami miatt fontos ez a hónap a bankok naptárában.
4193121
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!