Míg az ország vagyonosabbik és kisebb fele minden korábbinál több pénzt tett félre, sokan csak hitelből tudják csak fizetni a napi kiadásait is. 
37221526
Egyre kevesebb lakossági adós szerepel a banki feketelistán. Ha a nem fizetők tartozása eléri a minimálbér összegét, három hónap múlva felkerülnek a negatív KHR-be. Márpedig az idén nagy a kockázat, hiszen tavaly magas kamat mellett sokan vettek fel hitelt napi kiadásokra.
37126264
Három hónap alatt 15 százalékkal nőtt a megcsúszott törlesztésű lakossági hitelek aránya. A személyi kölcsönök visszafizetése okozza a legnagyobb problémát, és aggasztóan sok család bankszámlája állhat több százezres mínuszban közvetlenül a fizetés megérkezése után is. 
33613085
Miközben a tartósan nem fizető hitelek száma tovább csökkent, megugrott azoknak az adósoknak az aránya, akiknél már törlesztési gondok jelentkeztek 2023 első hónapjaiban. Az új kölcsönszerződések száma mélyrepülésbe került, különösen a lakáshiteleké és a babaváróé.
33455093
Látványosan esett a banki feketelistán lévők száma, tavaly százezren kerültek le róla. 2023-ban azonban törlesztési moratórium vége miatt és a jelzáloghitelek kamatstopjának megszűnése esetén sokan kerülhetnek a KHR-listára.
31664699
A Központi Hitelinformációs Rendszerről (KHR) a negatív adóslista ugrik be elsőként, pedig benne vannak a jól törlesztők adatai is. Megnéztük, hogy mire megyünk az utóbbival, mikor kerülünk és meddig maradunk az előbbin.
22280278
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!