Erste Bank lezárta a Commerzbank integrációját

Erste Bank: sikeresen lezajlott a Commerzbank integrációja

Erste Bank lezárta a Commerzbank integrációját

Erste Bank: sikeresen lezajlott a Commerzbank integrációja

Erste Bank tartalom
2022-12-12 Frissítve: 2023-01-18
2022-12-12 Frissítve: 2023-01-18
30613028

December elején csatlakoztak a Commerzbank magyarországi leányvállalatának ügyfelei az Erste Bankhoz. Az integráció a bank közleménye szerint sikeresen lezajlott, ezután pedig az Erste Magyarország ötödik legnagyobb vállalati hitelezőjévé vált, piaci részesedése meghaladja a 10 százalékot.

 

A Commerzbank november 30-án teljesítette Magyarországon az utolsó tranzakciókat, utána az Erste Bank átvette a commerzbankos ügyfeleket. Az érintettek az Erste Bank vállalati üzletágához csatlakoztak és december másodikától már használhatták a korábban nekik megküldött Erste Bankos kártyákat, míg az új, Erste Banknál vezetett számláikat december 5-én érhették el teljeskörűen. Személyes ügyintézésre decembertől az Erste Bank fiókjaiban van lehetőség. A bank vállalati hitelállománya a tranzakció után meghaladta az 1200 milliárd forintot, amivel Magyarország ötödik legnagyobb vállalati hitelezőjévé vált, piaci részesedése pedig meghaladja a 10 százalékot.

 

A Commerzbank AG 2021. december 17-én kötött megállapodást magyarországi leányvállalatának eladásáról az Erste Bankkal. A Commerzbank közel harminc évig működött itthon, ez idő alatt elsősorban nemzetközi vállalati ügyfeleket szolgált ki, és a vállalathitelezési-, a trade finance és a deviza-üzletág területén rendelkezett erős piaci jelenléttel.

 

A felvásárlással kapcsolatban Szabados Richárd, az Erste Bank vállalati üzletágának vezetője elmondta, hogy a Commerzbank számos olyan területen nyújtott kiemelkedően magas színvonalú szolgáltatásokat, amelyekben az Erste Bank korábban kevésbé volt erős, (ilyen volt többek között a trade finance), így a Commerzbank termékei jól kiegészítik az Erste portfólióját.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!