fiatalok számlát böngésznek

És aki nem tudja felvenni az otthonfelújítási hitelt? Ekkora a törlesztője most egy hatmillió forintos személyi kölcsönnek

fiatalok számlát böngésznek

És aki nem tudja felvenni az otthonfelújítási hitelt? Ekkora a törlesztője most egy hatmillió forintos személyi kölcsönnek

Veres Patrik
2021-03-09 Frissítve: 2022-01-18
2021-03-09 Frissítve: 2022-01-18
12897694

Mire számíthat az, aki a lakásfelújítási támogatáshoz nem az állami ingatlanfedezetes otthonfelújítási hitelt hívná segítségül, hanem egy szabad felhasználású személyi kölcsönnel teremtené elő az önerőt? A márciusi konstrukciókat hasonlította össze a Bank360.

 

Kétségkívül 2021 egyik legnépszerűbb állami támogatása lehet a lakosság körében a legfeljebb 3 millió forintos otthonfelújítási támogatás, ahogy a felújítás előfinanszírozására igénybe vehető otthonfelújítási kölcsön iránt is nagy az érdeklődés.

 

Lesznek ugyanakkor esetek, amikor egy igénylő nem tudja felvenni az otthonfelújítási kölcsönt,  a felújítást mégis hitelből szeretné majd finanszírozni. Ilyen helyzet állhat elő,  ha az igénylő ingatlana már nem terhelhető tovább egy újabb hitellel, vagy egyes esetekben, ha az ügyfél az otthonfelújítási kölcsönt nem a lakáshitelét folyósító banknál szeretné felvenni..

 

Hova forduljon, akinek nem jöhet szóba az otthonfelújítási kölcsön?

 

A személyi kölcsönök előnye a szabad felhasználás és a fix kamatozás. A kölcsönhöz nem szükséges ingatlanfedezet, csak rendszeres jövedelem, a felújítási támogatásból pedig szintén előtörleszthetjük a kölcsönt, azaz csökkenthető a tartozásunk– igaz, az otthonfelújítási kölcsönnel szemben ennek legtöbbször díja van, az előtörlesztendő összeg 0,5-1 százaléka.

 

A Bank360 személyi kölcsön kalkulátorával összehasonlítottuk 6 millió forintos személyi hiteleket márciusban.

 

Az összehasonlításhoz nettó 200 000, 250 000 és 300 000 forintos ügyféljövedelmet feltételeztünk, és annak vállalását, hogy ez a pénz a hitelező bankhoz érkezik. Ezek azok a feltételek, amelyeknek megfelelve jelentős kamatkedvezményt kaphatunk. 

 

Ha jelentősen eltér a példától élethelyzetünk, például rövidebb futamidővel keresünk hitelt, esetleg alacsonyabb vagy magasabb hitelösszegre van szükségünk, érdemes egyedileg kalkulálni és összehasonlítani az ajánlatokat a ránk jellemző változók megadásával.


6 millió forint személy kölcsön március

 

A legfeljebb 10 éves futamidejű otthonfelújítási hitelhez képest az összehasonlításban résztvevő személyi kölcsönök rövidebb maximális futamidővel, legfeljebb 96 hónappal igényelhetők. A megfelelő mértékű jövedelem mellett fontos az ideális futamidő megválasztása: bár a hosszabb futamidő alacsonyabb havi törlesztőrészletet eredményez, hosszú távon gyakran drágítja a kölcsönt, hiszen hosszabb ideig fizetünk kamatot a banknak, ha csak nincs valamilyen speciális kedvezmény egy adott futamidőre. 

 

Mekkora lesz a törlesztőrészlet, ha előtörlesztünk a támogatásból?

 

Az otthonfelújítási hitel esetében a támogatás összegét kötelező betörleszteni a hitelbe. Ez a személyi kölcsönöknél nem kötelező, de van rá lehetőségünk.

 

A Bank360 számítása szerint például 250 000 forintos nettó jövedelemmel 72 hónapra felvett 6 millió forint esetén a 104 119 forintos törlesztőrészlet havi 45 417 forintra apad a hátralevő 62 hónapra, ha a folyósítástól számított 10. hónapban megkapjuk a 3 millió forintos támogatást, és azt betörlesztjük a kölcsönbe. A vizsgált konkrét hitel esetében 0,5 százalékos előtörlesztési díjjal is számolni kell, ami az előtörlesztett összeg fényében 15 000 forint kiadást jelent.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!