Euroleasing

Euroleasing-ügyfelekké válnak a Takarék és a BB lízing partnerei is

Euroleasing

Euroleasing-ügyfelekké válnak a Takarék és a BB lízing partnerei is

Tóth Levente
2022-01-03 Frissítve: 2023-08-14
2022-01-03 Frissítve: 2023-08-14
18018283

A Magyar Bankholdinghoz tartozó valamennyi lízingcég Euroleasingként folytatja 2022 elejétől. A változás 110 ezer ügyfelet érint. A meglévő állomány még a meglévő keretek között fut ki, de az új szerződéseket már döntően így kötik. 

 

2022. január 1-től Euroleasing márkanév alatt integráltan, egységes irányítással folytatja működését az MKB-Euroleasing, a Budapest Lízing, a Takarék Lízing, valamint a Budapest Bank Autófinanszírozási üzletága tették közzé a Magyar Bankholding. 

 

A lízingtársaságok már egyenként is meghatározó szereplői a magyar piacnak, összesítve pedig az újonnan kihelyezett teljes lízingállomány alapján 20 százalékot jelentősen meghaladó piaci részesedést tudhatnak magukénak. A gépjármű-finanszírozásban és mezőgazdaságigép-lízingben pedig 30 százalék feletti a részesedésük.

Az integrációval olyan országos lefedettségű hálózat jött létre, amelyben mindhárom tagbank, a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank fiókjaiban is elérhetővé válnak a gépjármű-, eszköz-, és mezőgazdaságigép-finanszírozási lehetőségek is. Az Euroleasing saját termékein kívül a Széchenyi Kártya Program, valamint az EXIM hitel- és lízingtermékeit is igényelhetik majd az ügyfelek. 

 

A lízingtársaságok mintegy 440 munkatársa az új, átnevezett vállalatban folytatja tevékenységét, illetve a megmaradó lízing jogi keretek között kezelik a kifutó portfóliókat. Ezzel párhuzamosan az új ügyletkötések és leendő ügyfelek szerződtetése döntő részben már egységesen az Euroleasing rendszerében valósul meg. A már meglévő, közel 110 ezer ügyfél szerződését a Magyar Bankholding tagbankjainak lízingtársaságai továbbra is maguk kezelik.

 

"Magyarországon eddig még nem volt példa ilyen volumenű egyesülésre a lízingpiacon. Mindez egy olyan piaci környezetben, ahol földcsuszamlásszerű átalakulások mennek végbe a kiszolgálói, gyártói körben és az értékesítési csatornák tekintetében egyaránt. Ennek a folyamatban a leglátványosabb eleme, hogy a hagyományos offline kereskedői értékesítés visszaszorul a digitalizáció előretörésével párhuzamosan. Erre azonban mi nem problémaként, hanem lehetőségként tekintünk, és előtérbe helyezzük a digitális fejlesztéseket" – nyilatkozta Vály Judit, az Euroleasing vezérigazgatója.

 

A Magyar Bankholding Zrt. pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítására jött létre. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézet meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták, ezzel létrehozva Magyarország második legnagyobb bankcsoportját. A három hitelintézet fúziója 2023-ban valósulhat meg teljeskörűen a tervek szerint.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!