A kedvezményes Széchenyi beruházási hitelekre már csak 30 nap van

Fogy az idő: már csak 30 nap maradt két szuper kamatú hitelre

A kedvezményes Széchenyi beruházási hitelekre már csak 30 nap van

Fogy az idő: már csak 30 nap maradt két szuper kamatú hitelre

Bank360 tartalom
2022-10-31 Frissítve: 2022-10-30
2022-10-31
30155003

Nincs olyan vállalkozás, amelyik, ha teheti, ne a Széchenyi Hitelekre hajtana most a sokszorta drágább piaci kölcsönök helyett. Két MAX konstrukciónál azonban bejelentették, hogy ezekre már csak november 30-ig lehet benyújtani a hitelkérelmet.

 

A Széchenyi Kártya Program gazdája, a KAVOSZ Zrt. fontos figyelmeztetést tett közzé azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, amelyek Széchenyi Hitelt szeretnének felvenni. Márpedig melyik kkv ne ezt akarná manapság, hiszen a MAX konstrukcióknál még most is maximum 3,5 százalékos, végig fix kamatot kell fizetniük, miközben a piaci feltételű vállalati hitelekért ennek már a többszörösét kérik a bankok.

 

A KAVOSZ tájékoztatása szerint a Széchenyi Hitel MAX konstrukciók közül a Széchenyi Beruházási Hitel MAX és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX esetén a hitelkérelem regisztráló irodában, személyes ügyintézés keretében történő hiánytalan benyújtására november 30-ig van lehetőség. E két hitelnél az új dátum szerint módosult Széchenyi Kártya Program jelenleg hatályos Üzletszabályzatában rögzített befogadási határidő

 

A kérelmezőknek fontos arra is figyelniük, hogy a kérelem benyújtásához előzetes időpontfoglalás szükséges. Viszont KAVOSZ-nak, illetve a megbízásából eljáró regisztráló irodának nincs olyan kötelezettsége, hogy meghatározott időintervallumon belül személyes ügyintézésre időpontot biztosítson. 

 

A regisztráló irodák csak a foglaltság függvényében tudnak az ügyfelek részére személyes ügyintézésre időpontot adni, azért a nagy érdeklődés miatt érdemes erről mielőbb gondoskodnia a cégeknek. Különben előállhat az a helyzet, hogy ők ugyan még be tudnák adni november 30-ig a kérelmüket, de már nem kapnak időpontot erre.

 

Nemcsak az időpontfoglalásról kell azonban időben gondoskodni a sikeres kérelem benyújtáshoz. A kérelmek befogadása ugyanis nem automatikus. A regisztráló irodákban ellenőrzik, hogy a benyújtott kérelem megfelel-e az igénylési feltételeknek, aminek az is lehet a vége, hogy elutasítják a kérelmet. Nem érdemes tehát az utolsó pillanatra hagyni a benyújtást, mert ha valami nem stimmel a kérelemben, akkor már nem lesz idő javítani.

 

Azt is tudni kell, hogy ha a regisztráló iroda befogadja a kérelmet, akkor azt továbbítja az igénylő által választott finanszírozóhoz (bankhoz, lízingcéghez, pénzügyi szolgáltatóhoz). Arról már a finanszírozó dönt, hogy megadja-e a hitelt a benyújtott kérelem érdemi, szakmai szempontú bírálata után. A kérelem befogadása tehát még nem garancia arra, hogy a hitelt meg is kapja a vállalkozás. A választott pénzintézet közvetlenül értesíti a kkv-t az általa elvégzett bírálat eredményéről, illetve jóváhagyás esetén a hitel- vagy lízingnyújtás feltételeiről.

 

A beruházási hitelt igénylőknek tehát bele kell húzniuk, de a Széchenyi Kártya Program egyéb MAX konstrukcióira vonatkozó benyújtási határidők nem változtak.

 

Az agrártermelők számára hamarosan megnyílik egy új lehetőség is az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitelnél, ugyanis az igazoltan aszálykárosult vagy/és állattartó gazdálkodók szuper kedvezményes kölcsönt vehetnek majd igénybe a nehéz helyzetük finanszírozásához.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!