Babaváró hitel helyett személyi kölcsön

Ha nem jön össze a babaváró: ezek a legjobb személyi kölcsön ajánlatok

Babaváró hitel helyett személyi kölcsön

Ha nem jön össze a babaváró: ezek a legjobb személyi kölcsön ajánlatok

Vrazsovits Rita
2019-06-06 Frissítve: 2022-01-18
2019-06-06 Frissítve: 2022-01-18
3947769

 

Gondot jelentenek a babaváró támogatás feltételei? Semmi vész! A piacon továbbra is válogathatunk a kedvező személyi kölcsönök között. Ha nagyobb összeget igényelnénk önerő és fedezet bevonása nélkül, arra is van lehetőség.

 

A babaváró hitel a fiatal házaspárokat célozza meg, rajtuk kívül azonban még sokan vannak, akik kiesnek a pixisből, pedig szintén jól jönne nekik a támogatás céljaik megvalósításához. Különböző okok miatt rengetegen esnek el július 1-től a babaváró támogatás lehetőségétől.

 

Ők azok, akik:

 

  • nem házasok és nem is tervezik 3 éven belül a házasságot,

  • nem szeretnének gyermeket,

  • elmúltak 40 évesek,

  • nincs legalább 3 éves folytonos TB jogviszonya.

 

Azok a házaspárok, akik nem szeretnének (további) gyermeket, egyébként igényelhetik a babaváró hitelt, hiszen az igénylésnél nem kell nyilatkozni arról, hogy hány gyermeket terveznek. A tervezett gyermekek száma a babaváró hitel összegét nem befolyásolja.  Az ő esetükben viszont csak a futamidő első 5 évében lesz kamatmentes a hitel, ezután a kölcsön piaci kamatozásúvá válik, az addig igénybe vett kamattámogatást pedig egy összegben vissza kell fizetni. Az, hogy hány gyermeket tervez előre a pár, a CSOK-nál számít.

 

Személyi kölcsön és babaváró hitel: hasonlóságok és különbségek

 

A babaváró hitel és a személyi kölcsönök között több hasonlóság is van:

 

  • mindkettő szabadon felhasználható, tehát a bank felé nem kell igazolni, hogy mire költötted el,

  • nem kell hozzá önerő,

  • nincs ingatlanfedezet,

  • a bank dönti el, hogy a jövedelmed alapján hitelképes vagy-e,

  • a negatív KHR listás szereplés mindkét esetben kizáró ok (bár a babaváró hitelnél a passzív KHR-es státuszt elfogadhatják a bankok),

  • a maximálisan igényelhető hitelösszeg 10 millió forint.

 

Nézzük meg a különbségeket is:

 

  • a babaváró hitel futamideje max. 20 év lehet, a személyi kölcsönöknél viszont 84-96 hónap a maximum,

  • a babaváró hitelnél a kezességet az állam vállalja,

  • az igényléshez a babaváró hitelnél legalább 3 év folyamatos TB jogviszony szükséges, egy személyi kölcsönnél általában 3-6 hónap az elvárás,

  • a babaváró hitel feltétele a büntetlen előélet, ezenkívül a köztartozás mentességet is igazolni kell,

  • a babaváró hitelt csak házaspárok igényelhetik, a személyi kölcsönt viszont akkor is felveheted, ha egyedül élsz, vagy élettársi viszonyban állsz valakivel,

  • a személyi kölcsön igénylése gyorsabb, és több banknál akár online is végigviheted a folyamatot; a babaváró hitelnél a hitelbírálatra 10 napja van a banknak,

  • a babaváró hitelt igénylő pár nő tagja nem lehet idősebb 41 évnél, a személyi kölcsönnél nincs ilyen kikötés.

 

A különbségeket figyelembe véve láthatjuk, hogy egy átlagos személyi kölcsön igényléséhez kevesebb feltételnek kell megfelelnünk.

 

Összefoglaltuk egy átlagos személyi kölcsön és a babaváró hitel legfontosabb jellemzőit.

Személyi kölcsön és babaváró hitel különbségek

 

Ezek a legjobb személyi kölcsön ajánlatok

 

A személyi hitel ajánlatok objektív összehasonlításában egy pénzügyi kalkulátor segít a legtöbbet. A Bank360 személyi kölcsön kalkulátora a megadott paraméterek alapján (hitelösszeg, futamidő stb.) listázza az aktuálisan elérhető banki ajánlatokat, ami után sorba rendezhetjük a tételeket a THM, a havi törlesztőrészlet vagy a teljes visszafizetendő összeg szerint.

 

A kalkulátort úgy állítottuk be, hogy 10 millió forint szabad felhasználású kölcsönt szeretnénk felvenni, 96 hónapos, vagyis 8 éves futamidővel. Három bank is van, ahol ezt megtehetjük. A Sberbank és a Bank360 közös ajánlata 7,57 százalékos THM mellett vehető igénybe. Így a második hónaptól a havi törlesztőrészlet 136 632 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 13 286 172 forint. Az ajánlat különlegessége, hogy a futamidő végén egy havi törlesztőrészlet összegét jóváírja a bank. A Sberbank kedvezményes személyi kölcsönéhez legalább havi nettó 250 000 forintos jövedelemre van szükségünk.

 

Szintén jó ajánlatnak számít a piacon a K&H Bank kiemelt személyi kölcsöne, amelyet 7,86 százalékos THM-mel vehetünk igénybe, akár ingatlan vásárlásra vagy felújításra is. A havi törlesztőrészlet 138 788 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 13 370 976 forint. A K&H ajánlatához nettó 300 000 forintos jövedelemre van szükség.

 

Az Erste Most Extra személyi kölcsön 8,05 százalékos THM-mel igényelhető. A havi törlesztőrészlet 138 788 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 13 423 648 forint.

 

Melyikkel járunk jobban?

 

Mindhárom fenti személyi kölcsön ajánlattal alapvetően jobban járunk, mintha a babaváró hitelt kellene kamatostól visszafizetni, hiszen a teljes visszafizetendő összeg akár 18 millió forint is lehet a piaci kamatozású babaváró hitelnél. Másrészt a babaváró hitelnél az elnyújtott futamidő miatt alacsonyabb a törlesztőrészlet, még akkor is, ha piaci kamatozásúvá válik a hitel. Így azok is több eséllyel juthatnak nagyobb összegű, szabad felhasználású kölcsönhöz önerő és ingatlanfedezet bevonása nélkül, akiknek nem keresnek havi nettó 250 000 forint felett.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!