Casco

Hogyan lehet olcsóbb a cascom?

Casco

Hogyan lehet olcsóbb a cascom?

Bank360 tartalom
2020-10-22 Frissítve: 2022-02-23
2020-10-22 Frissítve: 2022-02-23
10578587

A casco biztosítás átlagos éves díja 2019-ben a jegybank adatai szerint valamivel 100 ezer forint alatt volt. A biztosítási díj összege viszont évről évre emelkedik, így pedig felmerül a kérdés: hogyan tudunk faragni a casco biztosításunk díján?

 

Bonus-malus

A kötelező biztosításhoz hasonlóan a cascónál is van bonus-malus rendszer, de fontos tisztában lenni azzal, ez a két rendszer nem ugyanaz. Míg a kötelező biztosításnál a rendszer egységes, vagyis azt minden biztosítónak azonos módon és elvek szerint kell érvényesítenie, addig a casco esetében nem. 

 

Jó hír ugyanakkor, hogy a kármentes időszakból adódó kedvezményeket akkor is vihetjük tovább, ha biztosítót váltunk, ugyanakkor váltás előtt érdemes áttanulmányozni az egyes társaságok feltételeit, mivel a különböző társaságok különböző rendszereket alkalmaznak.

 

Egyéb biztosítások

Csökkentheti a fizetendő díjat, ha ugyanannál a biztosítónál kötjük meg a kötelező és a casco biztosítást. Ez jellemzően 10, esetleg 15 százalék kedvezményt jelent, a K&H Biztosítónál viszont 20 százalékkal is csökkenthető a fizetendő díj.

 

Fontos kiemelni, hogy nemcsak a kötelező biztosítás járulhat hozzá a casco díjának csökkentéséhez. A lakás és otthonbiztosítások ugyancsak faraghatnak a költségből, erre a Genertel és a Generali ad lehetőséget, előbbi ráadásul utasbiztosítás esetén is.

 

Rossz hír ugyanakkor, hogy a dupla casco nem jelent általánosan kedvezményt. Vagyis az után jellemzően nem számít fel a biztosító kedvezményt, ha két autónkra is ugyanott kötünk cascot, kivételt jelent a Genertel, ahol 10 százalék kedvezmény jár a második autó cascoja után is.

 

Adminisztratív kedvezmény

Kisebb lehet a biztosítás díja, ha havi vagy negyedéves ütemezés helyett évente fizetjük meg a díjat. Hasonlóképpen hozhat kedvezményt az is, ha a biztosító által preferált módozatot használjuk, tipikusan elektronikus ügyintézést, esetleg telefonos ügyintézést személyes helyett - utóbbiért öt százalék kedvezményt ad a KÖBE.

 

A casco biztosítás előtt a döntést alaposan meg kell fontolni, hiszen itt nem a másik, vétlen autós kárát téríti meg a biztosító, hanem a saját autónkban keletkezett kárt. A casco meglehetősen drága biztosítás, ezért érdemes áttekinteni a kedvezményeket és igénybe venni, amit lehet.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!