OTP Egészségpénztár

Így növeld az SZJA-visszatérítésedet

OTP Egészségpénztár

Így növeld az SZJA-visszatérítésedet

OTP Egészségpénztár Tartalom
2022-03-02 Frissítve: 2022-03-01
2022-03-02
19324144

Közel 1,5 millió személyt érint a családi SZJA-visszatérítés, aminek köszönhetően a családok akár 1,6 millió forinthoz is juthatnak. Te tudod már, mire költsd az SZJA-visszatérítést? Egészségpénztár segítségével tovább növelheted ezt az összeget, akár 150 ezer forinttal! Megmutatjuk, hogyan.

 

Akár 150 ezer forinttal növelheted a visszatérítés összegét

Egészségpénztár segítségével kockázatmentesen és jelentősen növelheted az SZJA-visszatérítés összegét. Hiszen pénztártagként az egészségpénztári számládra történő befizetések után 20% adó-visszatérítést kaphatsz a befizetés utáni évben, maximum 150 ezer forintig.

 

Példa:

  • Családi SZJA-visszatérítésként 800 ezer forintot kapsz, amiből 750 ezer forintot befizetsz az egészségpénztári számládra.
  • Ezután a 750 ezer Ft után jogosult vagy a 20% pénztári adó-visszatérítésre, tehát a (maximális) 150 ezer forintra, amit majd jövőre kapsz meg egészségpénztári számládra.
  • Tehát a 800 ezer forintos SZJA-visszatérítésből, a 750 ezer forintos egészségpénztári befizetéssel további közel 150 ezer forintra tettél szert. (A pénztári befizetéshez kapcsolódik ugyan működési költség, ennek ellenére jelentős pluszforrást gyűjthetsz.)

Kipróbálom az egészségpénztár kalkulátort!

Az egészségpénztári tagság további előnyei

Egészségpénztárral nem csupán anyagi, de egészségügyi helyzeteden is javíthatsz. A 20% adó-visszatérítésen túl további előnyöket is tartogat neked a tagság. Például:

  • Megadhatod családtagjaidat kedvezményezettnek, ezáltal hozzátartozóid egészségügyi kiadásait is fedezheted egészségpénztári egyenlegedből.
  • Egészségpénztári egyenlegedet sokrétűen felhasználhatod:
    • egészségügyi ellátásokra (pl. orvosi szolgáltatások, fogászat, gyógytorna, gyógymasszázs, szűrővizsgálatok),
    • egészségügyi termékekre (pl. gyógyszerek, szemüveg, okosóra, hallókészülék, gyógypapucs, gyógymatrac),
    • gluténmentes élelmiszerekre,
    • sőt családi támogatásokra is: születési, beiskolázási, lakáshitel törlesztési támogatásra.
  • A megnövekedett egészségpénztári egyenlegedből magánegészségügyi szolgáltatásokat is megengedhetsz magadnak, ami sok előnnyel jár: nem kell heteket várnod egy-egy vizsgálatra, hanem várhatóan néhány napon belül eljutsz az orvoshoz, és a váróteremben sem kell órákat várnod, hanem mindössze néhány percet. Ráadásul a magánegészségügyi ellátás jellemzően exkluzív környezetben, jól felszerelt, igényes orvosi rendelőkben zajlik.

 

Az egészségpénztári számládra befizetett összeget már a befizetés napján felhasználhatod egészségügyi szolgáltatásokra és termékekre. Családi támogatások esetén fél évet kell várni a befizetést követően.

 

Még nem vagy egészségpénztári tag, de szeretnéd az SZJA-visszatérítés összegét egészségpénztár segítségével tovább gyarapítani?

Akkor lépj be az OTP Egészségpénztárba, akár online, otthonról!

 

2022-ben 22 ajándék az OTP Egészségpénztártól!

Az OTP Egészségpénztári tagság ráadásul most nem „csak” a fenti előnyökkel jár, hanem akár 1 millió Ft nyereményt is hozhat neked aktuális játékával.

 

Nyeremények:

  • 1 x 1 millió Ft (átutalással, bankszámládra)
  • 2 x 500 ezer Ft (átutalással, bankszámládra)
  • 5 x 100 ezer Ft (átutalással, bankszámládra)
  • 14 x 50 ezer Ft értékű Rossmann ajándékkártya

 

Mit tegyél, hogy részt vehess a sorsoláson?

  • Ha már OTP Egészségpénztári tag vagy, akkor nincs más teendőd, mint 2022. február 7. és március 25. között legalább 20 ezer forintot befizetni az egészségpénztári számládra, valamint regisztrálni a nyereményjátékra. 
  • Ha még nem vagy OTP Egészségpénztári tag, akkor lépj be gyorsan a Pénztárba és 2022. február 7. és március 25. között legalább 20 ezer forintot fizess be az egészségpénztári számládra, valamint regisztrálj a nyereményjátékra!

 

Játék időtartama: 2022. február 7.-március 25.

A részletes játékleírás az OTP Egészségpénztár oldalán érhető el.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!