OTP Egészségpénztár

Cafeteria tipp: kérd egy részét egészségpénztárba!

OTP Egészségpénztár

Cafeteria tipp: kérd egy részét egészségpénztárba!

OTP Egészségpénztár Tartalom
2022-02-24 Frissítve: 2022-10-10
2022-02-24 Frissítve: 2022-10-10
19104982

Miért kérd egészségpénztári számlára a cafeteriát? Mert többet ér, mint gondolnád! Hiszen az ide kerülő összeg után akár 150 ezer forint adó-visszatérítést is kaphatsz évente.

 

Akár 150 ezer forint pluszt hozhat évente

A munkáltatód által kifizetett cafeteria összeget akár évi 150 ezer forinttal is növelheted, ráadásul kockázatmentesen. Hogyan? Egészségpénztári tagsággal!

 

A munkáltatói befizetések után 20 százalék adó-visszatérítést kaphatsz ugyanis, amelynek maximuma 150 ezer forint évente (750 ezer Ft befizetésekor). Talán még nem hallottad, de saját magad, egyénileg is befizethetsz az egészségpénztári számládra, amelyre szintén vonatkozik a 20 százalék adó-visszatérítés. A kedvezmény feltétele, hogy a tárgyévben legyen befizetett személyi jövedelemadód, és ne legyen 1000 forintot meghaladó adótartozásod.

 

Példa:

  • Munkáltatódtól egy évre 500 ezer forint cafeteriát kapsz.
  • Munkavállalóként ezt egészségpénztári befizetésként is kérheted. Ha ezt választod, akkor az egészségpénztári számládra ez az 500 ezer forint munkáltatói befizetésként érkezik meg.
  • Egészségpénztári tagként úgy döntesz, hogy a munkáltatói befizetés mellett te magad is befizetsz az egészségpénztári számládra, összesen 250 ezer forintot, hogy a lehető legtöbb „ajándék” pluszforrást, azaz adó-visszatérítést kaphasd.
  • Így a tárgyév teljes egészségpénztári befizetése 750 ezer forint.
  • A következő év elején az összes befizetés 20 százalékát megkaphatod adó-visszatérítés formájában az egészségpénztári számládra. 750 ezer forint befizetése esetén tehát a maximális 150 ezer forint adó-visszatérítésre vagy jogosult.

 

Az egészségpénztári szolgáltatás ugyan jár némi működési költséggel, kártya és számlanyitási díjjal, de ennek ellenére jelentős előnyökhöz juthatsz. Az OTP Egészségpénztár esetében az alábbi költségekkel kell számolni:

  • egyszeri belépési díj: 2000 forint
  • kártyadíj: 2900 forint, amely 3 évre vonatkozik
  • működési költség: a befizetések 6,5 százaléka, azaz a befizetett összeg 93,5 százaléka vásárolható le.

 

Egészségmegőrzés, egészségpénztárral

Az egészségpénztár nem csupán anyagi, de egészségügyi helyzeted javítását is segítheti.

 

Egészségpénztári egyenlegedet azonnal elköltheted egészségügyi szolgáltatásokra és termékekre. Fél év várakozási idő után pedig akár családi támogatásokra is felhasználhatod a korábban befizetett összeget. Például erre használhatod fel egyenlegedet:

  • Egészségügyi ellátás: orvosi szolgáltatások, gyógytorna, gyógymasszázs, fizioterápiás kezelések, szűrővizsgálatok.
  • Egészségügyi termékek: gyógyszerek, szemüveg, okosóra, hallókészülék, gyógypapucs, gyógymatrac.
  • Gyermekvállalás: születési támogatás, babaápolási termékek, gyermekgondozási-, beiskolázási- és gyermeknevelési támogatás.
  • Gluténmentes élelmiszerek
  • Megélhetés: lakáshitel törlesztés támogatása, táppénz kiegészítés, álláskeresési támogatás, temetés költségeinek támogatása.
  • Megváltozott egészségügyi állapotú személyek: otthoni gondozás, idősgondozás támogatása és szenvedélybetegségekről való leszoktatás.
  • Egészségbiztosítás

 

A megnövekedett egészségpénztári egyenlegedből pedig magánegészségügyi szolgáltatásokat is megengedhetsz magadnak, ami sok előnnyel jár: nem kell heteket várnod egy-egy vizsgálatra, hanem várhatóan néhány napon belül eljutsz az orvoshoz, és a váróteremben sem kell órákat várnod, hanem mindössze néhány percet. Ráadásul a magánegészségügyi ellátás jellemzően exkluzív környezetben, jól felszerelt, igényes orvosi rendelőkben zajlik.

 

Ráadásul hozzátartozóid egészségügyi kiadásait is fedezheted egészségpénztári egyenlegedből, ha megadod családtagjaidat kedvezményezettnek.

Kipróbálom az egészségpénztár kalkulátort!

 

2022-ben 22 ajándék az OTP Egészségpénztártól!

Az OTP Egészségpénztári tagság ráadásul most nem „csak” a fenti előnyökkel jár, hanem akár 1 millió forint nyereményt is hozhat neked aktuális játékával.

 

Nyeremények:

  • 1 x 1 millió forint (átutalással, bankszámládra)
  • 2 x 500 ezer forint (átutalással, bankszámládra)
  • 5 x 100 ezer forint (átutalással, bankszámládra)
  • 14 x 50 ezer forint értékű Rossmann ajándékkártya

 

Mit tegyél, hogy részt vehess a sorsoláson?

  • Ha már OTP Egészségpénztári tag vagy, akkor nincs más teendőd, mint 2022. február 7. és március 25. között legalább 20 ezer forintot befizetni az egészségpénztári számládra, valamint regisztrálni a nyereményjátékra. 
  • Ha még nem vagy OTP Egészségpénztári tag, akkor lépj be gyorsan a Pénztárba és 2022. február 7. és március 25. között legalább 20 ezer forintot fizess be az egészségpénztári számládra, valamint regisztrálj a nyereményjátékra!

Belépek az OTP Egészségpénztárba!
 

Játék időtartama: 2022. február 7.-március 25.

A részletes játékleírás az OTP Egészségpénztár oldalán érhető el.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!