OTP Egészségpénztár

Kinek éri meg az egészségpénztári tagság? Mutatjuk!

OTP Egészségpénztár

Kinek éri meg az egészségpénztári tagság? Mutatjuk!

OTP Egészségpénztár Tartalom
2022-03-08 Frissítve: 2023-02-28
2022-03-08 Frissítve: 2023-02-28
19510468

Az egészségpénztári megtakarítást főként két dolog miatt választják évről évre egyre többen. Egyrészt azért, mert az egészségszámlára befizetett összeget az állam akár 150 ezer forint adó-visszatérítéssel támogatja. A másik fő érv, hogy a megnövekedett megtakarítás elérhetővé teszi a magánegészségügyi ellátásokat, azaz a rövid várakozási időt és az igényes környezetet. Tehát anyagi és egészségügyi szempontból is érdemes előre tervezni, megtakarítani. Mutatjuk, kinek jó választás az öngondoskodás e formája.

 

Hogyan működik?

  1. Első lépésként lépj be egy egészségpénztárba. Például az egyik legnagyobb pénztárba, az OTP Egészségpénztárba, ahová akár online is beléphetsz.
  2. Majd fizess be egészségpénztári számládra annyit és olyan gyakorisággal, amennyit és ahogyan megengedhetsz magadnak. Akár rendszeresen (például havonta), akár alkalmanként (például egy-egy fogászati kezelés előtt).
  3. Hiszen a befizetett összeget egyből levásárolhatod egészségügyi termékekre, szolgáltatásokra.
  4. Aztán a következő év elején következik az a bizonyos vonzó adó-visszatérítés: az adott évben befizetett megtakarításod 20%-át visszakapod jövőre (adóbevallásodon keresztül), amit szintén azonnal levásárolhatsz.

 

Az adó-visszatérítés maximuma 150 ezer forint, ami 750 ezer forint befizetésével érhető el. (A befizetéshez kapcsolódik ugyan működési költség, mégis jelentős pluszforrásra tehetsz szert a pénztártagsággal.)

 

  1. Sőt, az OTP-nél családi támogatásokra is felhasználhatod az adó-visszatérítést és a legalább fél éve befizetett egyenlegedet.
  2. Családtagjaidat is segítheted a tagságoddal, hiszen ha bejelented őket kedvezményettednek, akkor az ő kiadásaikat is fedezheted egészségpénztári számládról.

 

Mire használhatod fel egészségpénztári egyenlegedet?

Gyógyszerre és orvosra szinte mindenki költ. Nos, például ezekre használható fel az egyenleg. De mutatunk még néhány példát:

  • Termékek: szemüveg, okosóra, fogszabályozó, babaápolási termékek, gluténmentes élelmiszer, matrac, gyógypapucs, gyógycipő, masszírozó készülék, gyógyszer stb.
  • Szolgáltatások: fogászati kezelés, pszichológus, nőgyógyászat, urológia, szűrővizsgálat, labor, ultrahang, gyógytorna, gyógymasszázs, fizioterápiás kezelés stb.
  • Családi támogatások (fél évvel később): lakáshitel törlesztési, születési, beiskolázási, gyermeknevelési és gyermekgondozási, álláskeresési támogatás stb.
  • Egészségbiztosítás: amit kedvező áron köthetsz az OTP Egészségpénztár tagjaként, és ami fedezheti bizonyos egészségügyi kiadásaidat, és arra is lehetőséget nyújt, hogy bármikor felhívd az orvosi call centert egészségügyi kérdéseddel (pl. lelet, tünet, gyógyszer).

 

Mire számíthatsz a magánegészségügyben?

  • Gyors, általában néhány napon belüli időpontra (nem kell heteket, hónapokat várnod egy-egy vizsgálatra).
  • Gördülékeny bejutásra a vizsgálatra, kezelésre (nem kell órákat várnod a váróban).
  • Igényes, exkluzív környezetre, jól felszerelt orvosi rendelőre.
  • Kedvességre, odafigyelésre.

 

Kinek éri meg belépni egészségpénztárba?

  • Legfőképpen azoknak, akik rendszeresen költenek saját maguk vagy közeli hozzátartozójuk egészségére.

 

Fontos szempont továbbá az adózott jövedelem is. Hiszen az adó-visszatérítés a befizetett SZJA-ból igényelhető. Ezért annak éri meg a tagság,

 

  • akinek van olyan jövedelme, ami után fizet SZJA-t,
  • vagy ha nem adózol, de a szüleid igen, akkor a szüleidnek érdemes belépniük egészségpénztárba, hogy majd megjelöljenek téged kedvezményezettjüknek.

 

Gondolkodj hosszú távon, hogy mindig legyen forrásod az egészségügyi kiadásokra és a váratlan élethelyzetekre!

 

OTP EGÉSZSÉGPÉNZTÁR KEDVEZMÉNY: ha 2022. március 25-ig lépsz be az OTP Egészségpénztárba és megadod a BANK360 kuponkódot a belépési nyilatkozaton, akkor díjmentesen kapod meg első egészségpénztári kártyádat! (Ajándék értéke: 2900 forint).

Belépés az OTP Egészségpénztárba

 

2022-ben 22 ajándék az OTP Egészségpénztártól!

Az OTP Egészségpénztári tagság ráadásul most nem „csak” a fenti előnyökkel jár, hanem akár 1 millió forint nyereményt is hozhat neked aktuális játékával.

 

Nyeremények:

  • 1 x 1 millió forint (átutalással, bankszámládra)
  • 2 x 500 ezer forint (átutalással, bankszámládra)
  • 5 x 100 ezer forint (átutalással, bankszámládra)
  • 14 x 50 ezer forint értékű Rossmann ajándékkártya

 

Mit tegyél, hogy részt vehess a sorsoláson?

  • Ha már OTP Egészségpénztári tag vagy, akkor nincs más teendőd, mint 2022. február 7. és március 25. között legalább 20 ezer forintot befizetni az egészségpénztári számládra, valamint regisztrálni a nyereményjátékra. 
  • Ha még nem vagy OTP Egészségpénztári tag, akkor lépj be gyorsan a Pénztárba és 2022. február 7. és március 25. között legalább 20 ezer forintot fizess be az egészségpénztári számládra, valamint regisztrálj a nyereményjátékra!

 

Játék időtartama: 2022. február 7.-március 25.

A részletes játékleírás az OTP Egészségpénztár oldalán érhető el.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!