OTP Egészségpénztár

Így vásárolj egészséges életmódhoz kapcsolódó termékeket jelentős kedvezménnyel

OTP Egészségpénztár

Így vásárolj egészséges életmódhoz kapcsolódó termékeket jelentős kedvezménnyel

OTP Egészségpénztár Tartalom
2022-11-04 Frissítve: 2023-12-28
2022-11-04 Frissítve: 2023-12-28
30219311

A helyes életviteli szokások kialakításával sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért. A testi- és lelki jóllét fenntartásához elengedhetetlen a rendszeres fizikai aktivitás és a tudatos táplálkozás. 

 

Ülőmunkát végzőknek kihívás időt találni a testmozgásra, különösen igaz ez a home office-ban dolgozókra, akiknél még a munkába járás is elmarad. Azonban a megfelelő sporteszközökkel akár munkaidő közben is megmozgathatjuk izmainkat. Nehézség továbbá, hogy sokszor az egészséges életmódhoz kapcsolódó termékek drágábbak, ami gátja lehet a sportos, aktív és egészségtudatos életvitelnek. Cikkünkkel abban segítünk, hogyan juthatsz hozzá jelentős kedvezménnyel sporteszközökhöz, speciális élelmiszerekhez és gyógyászati segédeszközökhöz.

 

Termékek, amelyek akár egészségpénztári számláról is megvásárolhatók 

 

Legyen szó valamilyen sporteszközről vagy munka közben használható egészségtámogató felszerelésről, ezek jó eséllyel megvásárolhatók egészségpénztári számláról is. Ráadásul az adó-visszatérítés miatt az egészségpénztárba befizetett összeg gyarapszik, így akár több és drágább terméket is megengedhetsz magadnak. Egy kis ízelítő, mi számolható el:

 

Sporteszközök:

 

  • Gimnasztikai labda
  • Terápiás henger
  • Masszázslabda, SMR henger
  • Elektrostimulátor
  • Vibrációs edzőgép
  • Hasizomerősítő öv
  • Egyes okosórák, aktivitásmérők

 

Gyógyászati segédeszközök:

 

  • Aroma diffúzor
  • Sóterápiás készülék
  • Infralámpa
  • Légtisztító
  • Speciális ülőpárnák, háttámaszok
  • Masszírozó készülékek
  • Gyógypapucs, gyógycipő

 

Emellett egészségügyi szolgáltatásokra is felhasználható az egészségpénztári egyenleg, például gyógytornára, gyógymasszázsra, fogászatra. A teljes lista ennél jóval hosszabb. Amikor vásárlásra kerül a sor, jól jön egy olyan webáruház, ahol az egészségpénztári számla terhére megvásárolható termékek széles köre megtalálható. A Pénztárbolt kínálatában rengeteg kedvező árú sportfelszerelést és egészségtámogató eszközt találsz. A webshopban keresd az „EP” feliratot, ez jelzi az elszámolható termékeket.

 

A DM és a Rossmann üzleteiben számos gluténmentes élelmiszer vásárolható egészségpénztári számláról. Ezekben az üzletekben is figyeld az ártáblán az „EP” feliratot.

 

Nyiss egészségpénztári számlát és spórolj!

 

Az egészségpénztári tagság egyik legnagyobb előnye a befizetések után járó adó-visszatérítés, mely akár 6 számjegyű összeggel is hozzájárulhat a családi kasszához. A befizetések után ugyanis 20% adó-visszatérítés vehető igénybe, amelynek maximális éves összege 150 ezer Ft. A kedvezmény feltétele, hogy a tárgyévben legyen befizetett személyi jövedelemadó (SZJA) és ne legyen 1000 forintot meghaladó adótartozás.

 

E példán keresztül megismerheted, hogyan tehetsz szert kockázatmentesen erre a 20% adó-visszatérítésre:

  • Az egészségpénztári számlanyitást követő évben 750 ezer forintnyi befizetés történik. Ez lehet akár egyéni befizetés, akár munkaadói cafeteria is.
  • A befizetés összegének 20%-át, jelen példában 150 ezer forintot a következő évben adó-visszatérítés formájában megkapja a tulajdonos egészségpénztári számlájára.

 

További érv a számlanyitás mellett, hogy a partnercégek (pl. fogászatok, optikák) gyakran kedvezményeket nyújtanak a pénztártagoknak. Így az adó-visszatérítés mellett az egyéni árkedvezményekkel is spórolhatsz!

 

Olyan családtagod költségét szeretnéd elszámolni, akinek nincs SZJA befizetése? Ez is megoldható! Lehetőség van kedvezményezettek megadására, így nem csak a befizető költsége számolható el. Ezzel a megoldással akár házastárs vagy más családtag egészségügyi kiadásai is fedezhetők egészségpénztári számláról.

 

Mikor használható fel az egészségpénztári egyenleg?

 

Maga a befizetett összeg azonnal felhasználható. Így a számlanyitást követően már élvezhetők is az egészségpénztár nyújtotta előnyök. 

 

Az egészségpénztári tagságnak ugyan van némi költsége (belépési díj, működési költség és kártyadíj), de ennek mértéke elenyésző ahhoz képest, hogy mennyit nyerhetsz a tagságon.

 

Az adó-visszatérítés kapcsán érdemes tudni, hogy ez nem azonnali: a 20% adó-visszatérítést a következő év adóbevallása után kapják meg a számlatulajdonosok. Az év vége tehát különösen előnyös az egészségpénztári megtakarítás befizetésére, hiszen ez térül meg a leggyorsabban.

 

Az év végi egészségpénztári befizetés térül meg a leggyorsabban, ezért használd ki az év végét forrásod gyarapítására.
Akár közel 150 ezer forinttal növekedhet megtakarításod egészségpénztárral!

 

Mutatjuk, hogyan tehetsz szert a kedvezményekre! 

 

Szívesen élnél a 20% adó-visszatérítéssel? Csatlakozz az egyik legnagyobb pénztárhoz, az OTP Egészségpénztárhoz!

 

A belépéshez csupán néhány teendőd van:

 

  1. Nyiss OTP Egészségpénztári számlát személyesen bármely OTP Bank fiókban vagy akár online a kényelmes kanapéról. 
  2. Fizess be az egészségpénztári számlára egyszeri nagyobb összeget vagy havonta kisebb összegeket, ahogyan számodra megfelelő.
  3. Vásárolj elszámolható termékeket egészségpénztári egyenlegedből (pl. a Pénztárbolt webshopból), vagy fizess elszámolható orvosi szolgáltatásokat a Pénztár partnereinél az egészségpénztári egyenlegedből.
  4. Igényeld a pluszforrást, azaz a 20% adó-visszatérítést az adóbevallásodon keresztül.

 

Hozz ki magadból és megtakarításodból is még többet!

www.otpep.hu

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!