CSOK Plusz ajánlatok

Indul a CSOK Plusz, mutatjuk, mit kínálnak a bankok

CSOK Plusz ajánlatok

Indul a CSOK Plusz, mutatjuk, mit kínálnak a bankok

Vrazsovits Rita
2024-01-04 Frissítve: 2024-03-24
2024-01-04 Frissítve: 2024-03-24
36573658

Akár 3 százalék alatti kamattal is igénybe lehet venni a január elsejétől elérhető CSOK Plusz hitelt, amelyet a korábbi CSOK utódjaként vezetett be a kormány. A kamattámogatott kölcsön a legtöbb nagybanknál már elérhető, az igénylés feltételei azonban eltérhetnek néhány ponton. Összegyűjtöttük a részleteket. 

 

Januártól lehet beadni a bankokhoz a CSOK Plusz hitel igényléseket, amelyek akár 15, 30 vagy három gyermek vállalása esetén akár 50 millió forintot is jelenthetnek a lakást vásárló vagy építkező családok számára. A kamat legfeljebb 3 százalék lehet, de a bankok ennél akár lentebb is mehetnek, erre két banknál is láthatunk példát az induláskor. Nézzük meg, melyik banknál milyen feltételekkel lehet igénybe venni a kedvezményes állami kölcsönt. 

 

Milyen feltételeket kínálnak a bankok?

 

A Gránit Bank kedvezőbb kamatot kínál, mint a törvény adta maximum, 2,89 százalékon hirdette meg a CSOK Pluszt. A teljes hiteldíj mutató sem éri el a 3 százalékot, mindössze 2,98 százalékra jön ki a kölcsönre vonatkozó teljes költség, amit az igénylőknek kell fizetnie. Ezzel még tovább csökken az egyébként is kedvező törlesztőrészlet összege, ráadásul a bank elengedi több járulékos költség díját is. Nem kell fizetni a folyósításért, a térképmásolat és a tulajdoni lap lekérésének a díját is a pénzintézet állja. Az értékbecslésért szintén nem kell fizetni, a közjegyzői díjból pedig visszatérítenek 27 500 forintot a sikeres igénylés után. A minimálisan igényelhető hitelösszeg a vállalt gyermekek számától függetlenül 1 millió forint. 

 

Van egy másik bank is, amelyik 3 százalék alatti kamatot határozott meg, az MBH Bank szintén 2,89 százalékos kamattal nyújtja januártól a CSOK Plusz hitelt. A thm 3,03-3,07 százalék, ami a második legkedvezőbb ajánlat az induláskor. A legkisebb felvehető hitelösszeg 2 millió forint, a folyósításért pedig a hitelösszeg 0,75 százalékát számolja fel a bank, de legfeljebb 300 ezer forintot. 

 

Az OTP Bank 3 százalékos kamat mellett kínálja a CSOK Pluszt, a thm 3,2-3,3 százalék. A minimum felvehető kölcsönösszeg 500 000 forint, az igényléshez pedig legalább havi nettó 154 000 forintos jövedelmet kell igazolni. 

 

A K&H Banknál szintén 3 százalék a CSOK Plusz hitel kamata, a legkisebb felvehető hitelösszeg 2 millió forint. A bank a hitel folyósítása után bizonyos számlahasználati feltételek mellett visszatéríti a közjegyzői okirat díját, valamint elengedi a szerződéskötés díját is. Az értékbecslés díját minden sikeresen igénylőnek visszatéríti, emellett a tulajdoni lap és szükség esetén a térképmásolat díját is. 

 

A CIB Bank is 3 százalékos kamattal kínálja a kölcsönt, a thm vásárlásnál 3,09, szakaszos folyósítás esetén pedig 3,14 százalék. Sikeres jóváírás esetén 40 000 forint jóváírásra tehetnek szert az igénylők, emellett legfeljebb 150 000 forint előtörlesztési kedvezményt is kínál a bank. 

 

Az Erste Banknál is elérhető a CSOK Plusz kölcsön, a legkisebb felvehető hitelösszeg 4 millió forint, a futamidő 10-25 év között választható. A kamat 3 százalék, a kölcsön pedig igénybe vehető a rendeletben szereplő összes ingatlancélra, vagyis új és használt lakás vásárlására, új lakás építésére és a meglévő ingatlan bővítésére is. 

 

A CSOK-os feltételek mellett hitelképesnek is kell lenni

 

A CSOK Plusz alapfeltétele, hogy az igénylők csak olyan fiatal házaspárok lehetnek, akik még terveznek gyermeket vállalni. Emellett az egyik félnek legalább két éves társadalombiztosítási jogviszonyt kell igazolnia, ezen belül az utolsó hat hónapban munkavállalóként vagy vállalkozóként kell dolgoznia a sikeres igényléshez. Az igénylőknek nyilatkozniuk kell arról is, hogy büntetlen előéletűek és hogy nincs 5000 forintot meghaladó köztartozásuk. 

 

Ha ezeknek az alapfeltételeknek megfelelnek, hitelképesnek is kell lenniük: nem szerepelhetnek a negatív adóslistán sem aktív, sem passzív tartozással, valamint eleget kell tenniük a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatóra (jtm) vonatkozó szabályoknak is. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!