Zöld hitel kalkulátor

Itt az első zöld hitel kalkulátor, ami a nulla százalékos csokkal is számol

Zöld hitel kalkulátor

Itt az első zöld hitel kalkulátor, ami a nulla százalékos csokkal is számol

Vrazsovits Rita
2021-10-28 Frissítve: 2022-03-21
2021-10-28 Frissítve: 2022-03-21
16889650

Új zöld hitel kalkulátorral jelent meg a Bank360 pénzügyi aggregátor oldal, mely lehetővé teszi, hogy az MNB Zöld Otthon Programján belül elérhető zöld hitellel és a hozzá kapcsolható 0 százalékos otthonteremtési kölcsönnel (0%-os csok hitel) ugyanazon a felületen számoljanak az érdeklődők. Bemutatjuk az új fejlesztés előnyeit és legfontosabb jellemzőit.

 

Október elején indult el az MNB Zöld Otthon Programja, melynek köszönhetően új ingatlan építésére vagy vásárlására akár 70 millió forint lakáskölcsönt is fel lehet venni, maximum 2,5 százalékos ügyleti kamattal. A program kombinálható a családi otthonteremtési kedvezménnyel is, ebben az esetben kamatmentesen vehető fel a csok-hitel, három gyermek után legfeljebb 15 millió forintig. A Bank360 pénzügyi aggregátor oldal olyan kalkulátort fejlesztett, amely a Zöld Otthon Programon belül elérhető két lakáskölcsön kombinálhatóságát is figyelembe veszi, a hitelajánlatokat pedig bankspecifikusan mutatja be. A kalkulátor ezen az oldalon érhető el.

Egy felület, két kalkulátor

Az új kalkulátor abban a tekintetben egyedülálló, hogy nemcsak a Zöld Otthon Programra vonatkozó ajánlatokat listázza, hanem arra az opcióra is végezhetünk kalkulációkat, ha kombinálni szeretnénk a zöld hitelt a csok kamattámogatott hitellel - ezen a felületen pedig mindkét kölcsön feltételei bankonként is megjelennek.

 

 

Az oldalon a látogatók a kalkuláció előtt eldönthetik, hogy csak a zöld hitelt szeretnék igénybe venni, vagy a 0 százalékos otthonteremtési kölcsönt is szeretnék-e igénybe venni - a kalkuláció pedig ez alapján folytatódik. Amennyiben csak a zöld hitelt szeretné valaki igénybe venni, a kedvezményes kölcsönt kínáló bankok ajánlatai jelennek meg - ezek sorba rendezhetők a havi törlesztőrészlet, a THM, de akár a teljes visszafizetendő összeg alapján is. 

Ha mindkét típusú kölcsönt szeretné valaki felvenni, akkor a hitel célja és a gyermekek számának a megadása után az alábbi információkat fogja látni:

 

  • mekkora összegű 0 százalékos csok-hitelre lehet jogosult,
  • mennyi zöld hitelt tud még ezen felül felvenni, hogy a hitelösszeg teljes legyen,
  • mennyi vissza nem térítendő csok támogatásra számíthat.
     

 

A kalkulátor a lakáshitelek kombinálásánál a lehető legkedvezőbb forgatókönyvvel számol, ami azt jelenti, hogy a kamatmentes csok hitelből az elérhető legmagasabb összeget veszi figyelembe, és a megadott hitelösszegnek megfelelően kiegészíti a 2,5 százalékos ügyleti kamattal felvehető zöld hitellel.

 

A kalkuláció összesítése alatt a banki ajánlatok jelennek meg, külön feltüntetve a zöld hitelre és a csok-hitelre vonatkozó információkat, a havi törlesztőrészletet, a thm-et és a teljes visszafizetendő összeget. Emellett egy összesítés is elérhető minden banknál, ami azt mutatja meg, hogy a két kölcsön kombinálása esetén mennyi törlesztőt kellene fizetni összesen, illetve, hogy mennyi lenne a lakáshitelek összköltsége a futamidő végéig.

 

Ezt a kalkulációt korábban csak külön-külön volt lehetőség elvégezni, ami jelentősen több időt vett igénybe. Az új kalkulátorral elég egyszer megadni a paramétereket, ami után külön-külön és egy összegben is láthatják a látogatók, hogy melyik banknál milyen költségekre számíthatnak, ha kombinálják a Zöld Otthon Program elemeit, a zöld hitelt és a hozzá kapcsolható 0 százalékos csok-hitelt.

 

A kombinálható kalkuláció mellett a hiteligénylés feltételeiért sem kell másik oldalra navigálni, hiszen a banki ajánlatok alatt két fül között választhatnak a látogatók: ezekre kattintva megtekinthetik a zöld hitelre, illetve a hozzá kapcsolható kamatmentes csok-hitelre vonatkozó információkat is. 

 

Természetesen ha valaki nem szeretné kombinálni a két kölcsönt, külön is kalkulálhat az egyes szolgáltatásokra: a zöld hitel kalkulátornál az NHP Zöld Otthon Hitel opciót kell kiválasztani, a hagyományos, évi 3 százalékos csok-hitelre vonatkozó kalkulációra pedig ezen az oldalon van lehetőség. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!