Ajándékokkal csábítják a kölcsönfelvevőket a bankok

Kedvező hitelkamatok helyett jóváírással, ajándékkal kecsegtetnek a bankok

Ajándékokkal csábítják a kölcsönfelvevőket a bankok

Kedvező hitelkamatok helyett jóváírással, ajándékkal kecsegtetnek a bankok

Vrazsovits Rita
2022-12-19 Frissítve: 2022-12-18
2022-12-19
30702863

Több bank is jóváírásokkal vagy egyéb ajándékokkal próbál több hiteligénylőt szerezni, ha már azoknak a kedvező kamatoknak búcsút kellett inteniük. Összegyűjtöttük, mi mindent  kínálnak a személyi kölcsönért cserébe. 

 

A hitelfelvételi kedv csökkenése már a harmadik negyedévben is látható volt, az októberi folyósítási adatok pedig megerősítették a tényt, hogy az elmúlt évben jelentősen megemelkedő kamatok nemcsak a lakáshitelek igénylésétől, hanem a szabad felhasználású személyi kölcsönök felvételétől is sokak kedvét elveszik. Nem csoda, hogy a bankok közül egyre többen hirdetnek jóváírási vagy egyéb akciókat az igénylőknek, ha már kedvező kamatokkal nem szolgálhatnak. Több esetben extra kedvezmény jár, ha lakásfelújításra fordítjuk a pénzt.

 

A korszerűsítés és az online igénylés a bankok hívószavai

A CIB Bank 50 ezer forintos energiahatékonysági bónuszt kínál azoknak az ügyfeleknek, akik a személyi kölcsön igénylésekor nyilatkoznak arról, hogy az összeget energiahatékonysági felújításra, energiahatékonysági korszerűsítésre vagy energiahatékonyságot növelő eszközre költik. Az igénylést 2022. december 31-ig lehet benyújtani, a folyósításnak pedig 2023. február 28-ig kell teljesülnie. Az alábbi energetikai beruházásokat támogatja a CIB:

  • külső vagy belső fal, vagy tető szigetelése,
  • nyílászárók cseréje,
  • napelem vagy napkollektor telepítése,
  • fűtésre is alkalmas klíma felszerelése,
  • fűtés korszerűsítése,
  • energiatakarékos eszközök vásárlása. 

 

Az 50 ezer forintos bónusz igénybe vehető CIB Előrelépő személyi kölcsön vagy jelzáloghitel felvétele esetén is, és a babaváró hitelre is vonatkozik. 

 

A K&H Bank is díjazza a korszerűsítést. A kedvezmény alapján 30 ezer forint jóváírás üti annak a markát, aki felvesz legalább 2,5 millió forint kölcsönt és korszerűsítésre fordítja azt. A kedvezmény 2023. január 6-ig tart.

 

Az UniCredit Bank az online leadott igénylések után fizet 30 ezer forintot 2022. október 17. és 2023. január 15. között. A kedvezmény feltétele amellett, hogy online kell igényelni, majd megkötni a Stabil Kamat személyi kölcsön szerződést, meg kell felelni a szerződésben vállalt kamatkedvezmény-feltételeknek is, valamint az első három havi törlesztőrészletet is meg kell fizetni, késedelem nélkül. A jóváírást a bank csak ezután teljesíti, legkésőbb az ellenőrzést követő második naptári hónapban. Az „Online Plusz 30 000 forint visszajár” kedvezmény emellett csak akkor vehető igénybe, ha az igénylő nem von be adóstársat a szerződésbe és nem hitelközvetítőn keresztül történik a kölcsön igénylése.

 

A lejárt akciók is újraindulhatnak

Vannak olyan akciók is, amelyek a napokban jártak le, de a piacot látva nem lenne meglepő, ha az érintett bankok valamilyen formában újraindítanák ezeket. Az Erste Bank ajándékutalványt kínált azoknak az ügyfeleknek, akik 2022. december 18-ig online igényeltek legalább kétmillió forint személyi kölcsönt. Amennyiben a hitelbírálat sikeres, és 2023. január 20-ig jóváhagyja a bank az igénylést, 20 ezer forint értékben eMAG utalványt kap a szerződő ügyfél.

 

Ezt az összeget akár meg is lehet duplázni az Ersténél, ha a felvett személyi kölcsönt lakáskorszerűsítésre költik. Saját tulajdonú ingatlan korszerűsítés vagy felújítás finanszírozása esetén ugyanis a 20 ezer forint utalvány mellé még egyszer ugyanennyi eMAG utalványra lehet szert tenni. Ez az ajánlat szintén a december 18-ig online beadott, és január 20-ig pozitívan elbírált személyi kölcsönökre vonatkozik. 

 

A Raiffeisen Bank 30 ezer forintot adott a személyi kölcsönt igénylőknek. Ennek feltétele az volt, hogy meghatározott energiahatékonysági lakáskorszerűsítési célra kellett költeni a kölcsön legalább 50 százalékát. Az akció 2022. december 16-ig élt. Ha a kifizetés 2022. november 30-ig megtörtént, akkor a jóváírás 2022. december 30-ig teljesül, a 2022. december 1-30. között kifizetésre kerülő szerződések esetében a jóváírás 2023. január 31-ig történik meg. Azoknál a hiteleknél, ahol a folyósítás csak 2023. január 1. után valósul meg, a 30 ezer forintos jóváírás 2023. március 6-ig fog teljesülni. 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!