Értékpapírszámla nyitás mobilapplikációval

Kényelmesen, bárhonnan: csak néhány kattintásra van egy jó állampapír-befektetés

Értékpapírszámla nyitás mobilapplikációval

Kényelmesen, bárhonnan: csak néhány kattintásra van egy jó állampapír-befektetés

Gránit Bank Tartalom
2023-09-29 Frissítve: 2023-10-09
2023-09-29 Frissítve: 2023-10-09
34902535

A magas infláció az állampapírokat tette a lakosság legkeresettebb befektetéseivé. Ehhez jellemzően értékpapírszámlát kell nyitni, amit a Gránit Bank ügyfelei már a mobilapplikáción keresztül is megtehetnek. A számla a nyitást követő napon teljeskörűen használhatják is, így kényelmesen, néhány kattintással tudnak állampapírt vásárolni és eladni.

 

Egyre többen szeretnék elkerülni a megtakarításaik infláció miatti értékvesztést, és keresnek ezért magas hozamú befektetési lehetőséget. Ezek közül az idén a legkedveltebbeknek az állampapírok számítanak a lakosság körében. Sok kisbefektető most először szánta rá magát erre. A legmagasabb hozamot azok az állampapírok kínálják, amely vásárlásához és eladásához először értékpapírszámlát kell nyitni. A kisbefektetők aktivitását mutatja, hogy csak 2023 első félévében több mint 35 ezer új értékpapírszámlát nyitottak a pénzügyi szolgáltatóknál, és az MNB adatai szerint az első félév végén a befektetési vállalkozásoknál 415 552 értékpapírszámlát vezettek az ügyfelek. Számukra fontos szempont, hogy gyorsan és egyszerűen tudjanak ilyen számlát nyitni, majd azon könnyen, rugalmasan tudjanak állampapír-vásárlásokat és -eladásokat végrehajtani.

 

A Gránit Bank új fejlesztése azt teszi lehetővé, hogy az ilyen befektetés folyamata a lehető leggyorsabb és legkényelmesebb legyen, amihez elég a mobiltelefonunkra letöltött applikáció. A lakosság számára díjmentes értékpapírszámlát a bank fejlesztésének köszönhetően már az eBankban is meg lehet nyitni, iOS és Android operációs rendszerrel rendelkező telefonok esetében. Az applikáción keresztül az alábbi állampapírokat lehet megvenni:

 

  • Magyar Állampapír Plusz
  • Prémium Magyar Állampapír
  • Bónusz Magyar Állampapír

 

Hogyan működik?

 

A Gránit eBankban az Állampapírok menüt kiválasztva, az Értékpapírszámla-nyitás gombra kattintva lehet elkezdeni a folyamatot. Lakossági értékpapírszámlát kell kiválasztani, majd a lakossági bankszámlát és az ügyfélnek meg kell adnia az adóazonosító jelét.

 

Fontos, hogy minden befektetéshez kötelező a pénzügyi eszközök piacairól szóló európai uniós irányelv alapján a MiFID teszt, így az értékpapírszámla-nyitáskor is ki kell tölteni. A MiFID teszt eredményének elfogadása után le kell ellenőrizni a számla adatait, majd jóváhagyás esetén két munkanapon belül visszaigazolja a bank a számlanyitási igényt.

 

A számla megnyitásáról a bank a NetBankon keresztül értesíti az ügyfeleket, ezután el is lehet kezdeni az állampapír vásárlást, ami ingyenes, és számlavezetési díjat sem kell fizetni. 

 

Mi a teendő visszavásárláskor?

 

Állampapír visszavásárlásra a Gránit VideóBankon keresztül lehet megbízást adni minden banki munkanapon. Nyitvatartási időben a bank visszavásárolja az általa forgalmazott lakossági állampapírokat, az adott napra érvényes vételi árfolyamon. A Gránit Bank a tőke és/vagy kamatfizetést megelőző két munkanapon árfolyamot nem jegyez.

 

A Gránit Bank jelenleg a Prémium és Bónusz Magyar Állampapírok lejárat előtti eladása esetén nettó 99,00 százalék, ami megegyezik a Magyar Államkincstár visszavásárlási árfolyamával. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!