Kisállat-biztosítás

Háziállatokra kínál biztosítást a bankügyfeleinek az Erste

Kisállat-biztosítás

Háziállatokra kínál biztosítást a bankügyfeleinek az Erste

Bank360 tartalom
2023-12-13 Frissítve: 2024-03-05
2023-12-13 Frissítve: 2024-03-05
36305413

A házi kedvencként tartott kutyára, macskára sokan "embernyi" összeget költenek havonta, ha pedig megbetegszik, a határ gyakran a csillagos ég. Ezekre a váratlan kiadásokra már lehet biztosítást kötni, és mostantól az Erste is kínál ilyet a bankügyfeleinek.  

 

Sokan nem tudják, hogy a háziállataikra is köthetnek biztosítást, ami fedezi a felmerülő orvosi költségeket, ha a kisállat beteg lesz vagy baleset éri, sőt akár azt is, ha a kedvencünk miatt következik be valamilyen káresemény.

 

A kutyánkra, macskánkra is köthető biztosítás

Kisállat-biztosítást általában a lakásbiztosítás kiegészítő szolgáltatásaként lehet igénybe venni, kutyákra és macskákra. Más fajoknál, például madarak vagy hüllők esetében erre nincs lehetőség. Ezen belül is a fiatalabb állatokat lehet bevonni a szerződésbe, a korosabb állatoknál ez nem lehetséges. A minimum korhatár általában 6 hónap, és egészen az állat hét-nyolc éves koráig megköthető a szerződés.

 

A kisállat-biztosításokról itt írtunk részletesen.

 

Felmérések szerint a magyarországi háztartások felében-harmadában tartanak valamilyen kisállatot kedvtelési célból, általában kutyát vagy macskát. Akinek van vagy volt már valamilyen háziállata, az tudja, hogy a kötelező oltások mellett olyan váratlan állatorvosi kiadások is felmerülhetnek.

 

Nem ritka a több százezres kiadás sem

Egy betegség vagy baleset kezelési költsége könnyen sok tízezer forint is lehet, de komolyabb esetben a több százezres orvosi számla sem ritka. Az Erste adatai szerint minden ötödik ügyfélnek vannak állattartással kapcsolatos kiadásai, vagyis fizetett legalább egyszer egy évben állatkereskedésben, állatorvosnál vagy állatpatikában bankkártyával. Az állatorvosi kiadások alkalmanként jellemzően 15-20 ezer forintot tesznek ki.

 

Az Erste felmérése szerint a kutya- és macskatartók általában 5 ezer és 30 ezer forint közötti összeget költenek havonta kedvencükre. A megkérdezettek 5 százaléka havonta vagy még gyakrabban viszi állatorvosi vizsgálatra kutyáját vagy macskáját, több mint felük negyedévente vagy féléves gyakorisággal, míg harmaduk évente legalább egyszer. 

 

Ezt a nagy ügyfélkört célozza meg most a bank az Erste a Védelem Kisállat-biztosítással, amelyet a pénzintézet digitális platformján, George-on keresztül lehet megkötni kutyákra és macskákra néhány kattintással. Két csomagból lehet választani. A havonta 3700 forintba kerülő Mini csomag 100 ezer forintig térít, míg az akár 250 ezer forintos számlát is kifizető Maxi csomagért 6300 forintot kell fizetni havonta. (Az önrész mindkét csomag esetében 10 százalék, de minimum 10 ezer forint.) 

 

Számla mellé kínálja a bank

Kisállat-biztosítást azok az ügyfelek köthetnek, akik lakossági forintszámlát vezetnek a banknál. A szerződő az állat tulajdonosa vagy a tulajdonossal azonos lakcímen élő, közvetlen családtag lehet. A Mini és a Maxi csomag is kockázatviselési időszakonként két baleset vagy betegség miatt szükségessé váló kezelés költségeire nyújt fedezetet a szolgáltatási limit összegéig, akkor is, ha ezek a kezelések eltérő időpontokban történnek.

 

Állatorvosi költségnek számít az állat gyógykezelésével összefüggő állatorvosi munkadíj, a szükséges laboratóriumi és képalkotó vizsgálatok díja, műtét során az állat szervezetébe kerülő implantátum ára, az állatnak beadott diagnosztikai- és gyógyszerkészítmények ára, valamint az állatorvos által végzett eutanázia költsége is. A biztosítás akkor is fizet, ha az állat balesetben elpusztul vagy másnak kárt okoz.

 

A biztosítás megkötésének időpontjában a háziállatnak egészségesnek és hat hónaposnál idősebbnek, de nyolc évnél fiatalabbnak kell lennie. Feltétel, hogy az állatot el kell látni mikrochipes azonosítóval (legkésőbb a várakozási idő utolsó napjáig), be kell adatni a kötelező védőoltásokat, valamint évente féregteleníteni kell.

 

Az Erste tavaly kutyabaráttá tette a székházát, a munkatársak heti egy alkalommal az irodába is bevihetik négylábú kedvencüket. Idén május óta pedig az ügyfelek is csaknem összes bankfiókba magukkal vihetik a kutyájukat is.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!