Fogyasztóbarát hitel

Kockázatok helyett válassza a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleket!

Fogyasztóbarát hitel

Kockázatok helyett válassza a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleket!

Magyar Nemzeti Bank tartalom
2021-02-22 Frissítve: 2023-10-26
2021-02-22 Frissítve: 2023-10-26
12492974

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) először a lakáshitelek piacán vezette be a Minősített Fogyasztóbarát védjegyet, amely azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Pontosan miért érdemes a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt választani? A konstrukciót alacsonyabb költségek, gyors folyósítás, garantált ügyfélbarát szolgáltatások jellemzik.

 

Mit jelent a minősítés? Gyorsaságot, egyszerűséget és ügyfélbarát kiszolgálást

 

Az MNB a lakossági finanszírozás folyamatait vizsgálva tűzte célul, hogy a hitelfelvétel gyors, olcsó, átlátható és könnyedén összehasonlítható legyen, mert leginkább ez szolgálja a hitelfelvevők igényeit. Ezért hívta életre 2017-ben - elsőként a lakáshitelek piacán bevezetett – Minősített Fogyasztóbarát védjegyet. E minősítés megszerzéséért a bankok pályázhatnak termékeikkel, amelyek, ha megfelelnek az MNB szigorú kritériumainak, megkapják a védjegyet. A jegybank egyik elsődleges célja a rendszer bevezetésével az volt, hogy a lakosság érdeklődését a kockázatosabbnak tekintett, változó kamatozású, így kiszámíthatatlan hitelkonstrukciók felől a hosszabb időszakra rögzített, fix kamatozású termékek felé terelje.

 

2019-ben megnyílt a lehetőség a biztosítók számára is a védjegy megszerzésére. 2020 márciusában pedig már az ügyfelek számára is elérhetővé vált a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás termék. A személyi hitelek piacán ez év elejétől indultak a Minősített Személyi Hitel konstrukciók.

 

Az MNB által minősített hitelek és biztosítások nemcsak árazásukban kedvezőbbek, hanem gyorsabbak is, mind az ügyintézés, mind a folyósítás tekintetében. A lakás és személyi hiteleknél már működnek a jegybank kalkulátorai, így otthonról kényelmesen, egyszerűen összevethetőek a versengő hitelintézetek ajánlatai. Amellett, hogy a fogyasztóbarát termékekkel akár több százezer forint is megtakarítható, a az ügyintézés során ügyfélbarát kiszolgálásra is lehet számítani.

 

Fogyasztóbarát Lakáshitel: akár új, akár meglévő otthonra

 

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek széles körben elérhetőek, legyen szó Magyarország területén lévő új lakás megvásárlásáról, építéséről vagy már meglévő otthon felújításáról, korszerűsítéséről vagy bővítéséről. A kedvező feltételekkel folyósított kölcsönt e célokra üdülő esetében is igényelhetők.

Akkor is érdemes tájékozódni a bankok ajánlatai felől, ha egy már meglévő hitelt váltanánk kedvezőbbre: a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek hitelkiváltásra is igényelhetők. A hitelösszeg akár építési telek vásárlására vagy garázs, tároló építésére, vételére is fordítható. Az átlátható paraméterű lakáshitel lehetőséget nyújthat a korábban a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. vagyonkezelésébe jutott lakóingatlan visszavásárlására.

 

Kedvező kamat, költségek és futamidő

 

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek biztonságot ígérnek a törlesztésben is: kamataik 5, 10, 15 vagy akár a teljes futamidőre rögzíthetőek. A hosszabb kamatperiódusok vagy akár a teljesen fix kamatozás mellett kiszámíthatóbban lehet tervezni a családi kiadásokat. A hitelek kedvező árazását támogatja a 3,5 %-os maximális kamatfelár is, amely hozzájárul az egyenlő havi törlesztőrészletek garanciájához.

 

A fogyasztóbarát lakáshitel esetén gyors ügyintézésre számíthatunk. A hitelkérelem engedélyezéséről vagy elutasításáról a bank az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 napon belül köteles döntést hozni. Kedvező elbírálást és a folyósítási feltételek maradéktalan teljesítését követően pedig a hitelező legkésőbb 2 munkanapon belül folyósítja az igényelt kölcsönt.

 

További anyagi előny, hogy a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelnél rejtett költségek sincsenek. A folyósításig felmerülő és az előtörlesztéshez kapcsolódó díjak maximális értékhez kötöttek. A folyósítási díj maximum a hitelösszeg 0,75 %-a, legfeljebb 150 ezer Ft lehet, valamint az előtörlesztési díj sem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 1%-át.

 

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) és otthonteremtési kamattámogatás mellett is igényelhető Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelnél valóban a fogyasztók érdeke az első. A széleskörűen felhasználható Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel a legjobb választás, ha gyors, olcsó és kiszámítható feltételekkel ellátott hitelt keres. Hasonlítsa össze a bankok ajánlatait akár már most az MNB kalkulátorának segítségével!

 

A cikk megjelenését a Magyar Nemzeti Bank támogatta.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!