Nyár végi belföldi utasbiztosítások

Még beleférhet egy belföldi nyaralás, de mire kell figyelni, ha utasbiztosítást kötnénk?

Nyár végi belföldi utasbiztosítások

Még beleférhet egy belföldi nyaralás, de mire kell figyelni, ha utasbiztosítást kötnénk?

Bagyinszki Dániel
2021-08-20 Frissítve: 2022-01-18
2021-08-20 Frissítve: 2022-01-18
15652897

Jelenleg a határok Európában elég szabadon átjárhatóak, mégis sokan döntenek idén a belföldi nyaralás mellett. A Bank360 elemzői ezért megvizsgálták milyen belföldi utasbiztosítások érhetőek el Magyarországon és mik a főbb fedezeteik. 

 

Bár a dátum szerint hamarosan véget ér a nyár, még most sem késő nyaralni indulni, hiszen sokszor még szeptemberben is nyári időjárásnak örülhetünk. 

A Bank360 még a nyár elején felmérést készített az Opinio okostelefonos applikáció segítségével a magyarok idei nyaralási terveiről. Bár sokan terveztek a nyár elején belföldi utazást (1. kép), a külföldre készülőkkel szemben jóval kevesebben terveztek ehhez utasbiztosítást igénybe venni: csupán 15 százaléka válaszolta az országon belül nyaralóknak, hogy tervez utasbiztosítást kötni, szemben a külföldre indulók 63 százalékával. 

 

Az is igaz ugyan, hogy belföldön jogosultak vagyunk egészségügyi ellátásra, ami miatt általában az utasbiztosítást kötjük, de a csomagjainkat, autónkat, illetve minket belföldön is érhet olyan kár vagy baleset, amelyre jó előre felkészülni.

 

A Bank360 elemzői megvizsgálták 5 biztosító, a Cherrisk, az EUB, a Mapfre, a Posta Biztosító és az Union egy-egy belföldi utasbiztosítását a balesetbiztosítási elem, az autó asszisztenciával kapcsolatos szolgáltatások, valamint a poggyászbiztosítási fedezetek szempontjából.

 

 

Minden vizsgált utasbiztosítás rendelkezik balesetbiztosítással és mindegyik fedezi az általunk vizsgált káreseményeket. Csonttörésre a biztosítók 15 ezer és 200 ezer forint között térítenek, maradandó egészségkárosodásra, illetve baleseti halálra pedig 500 ezer és 10 millió forint közötti összeget. 

 

 

A Cherrisk belföldi utasbiztosításán kívül a többi biztosítótársaságnál elérhető autó asszisztencia. Felelősségbiztosítással a Cherrisk és az Union szolgáltatása nem rendelkezik. 

 

Ahogy az a táblázatból is látszik, mind a felelősségbiztosítás, mind az autó asszisztencia tekintetében sokszor egymástól teljes eltérő feltételeket szabnak meg a biztosítók a fedezetek esetén, ezért ezeket érdemes az egyéni igények alapján ellenőrizni. Például az autó asszisztenciánál meghatározó a gépjármű kora, a biztosítók általában a 15-18 évesnél nem régebbi autókra nyújtanak ilyen szolgáltatást.

 

 

Teljes körű poggyászbiztosítást az EUB, a Mapfre és a Posta Biztosító szolgáltatása tartalmaz a táblázatban vizsgált szempontok alapján, ezeken kívül pedig a személyi okmányok pótlását a Cherrisk is téríti 30 000 forintig.

 

Abban az esetben, ha utazás előtt következik be olyan baj, ami miatt nem tudunk elutazni a nyaralásra, segítséget jelenthet egy útlemondási vagy sztornó biztosítás. A vizsgált ajánlatok közül egyedül a Mapfre utasbiztosítása tartalmaz ilyet beépítve, kiegészítésként pedig a Cherrisknél és az EUB-nél elérhető ilyen szolgáltatás.

 

Életbiztosítás

Ha pedig a biztosításoknál tartunk: egy hirtelen bekövetkező haláleset vagy rokkantság esetén óriási terhet jelenthet egy kölcsön fennálló tartozása. Azt elősegítendő, hogy egy ilyen kritikus pillanatban legyen mire anyagilag támaszkodni, érdemes megfontolni egy életbiztosítás megkötését. 

 

A Bank360 ügyfelei számára elérhető lehetőség, hogy csatlakozzanak egy csoportos biztosítási szerződéshez, melynek előnye, hogy a csatlakozási folyamat 100 százalékban online, egészségügyi vizsgálatok helyett csak egy néhány kérdéses kérdőívet kell kitölteni, ráadásul az életkorral nem változik a díj sem. A részleteket a lenti táblázatban foglaltuk össze.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!