Megéri egy vacsora árát a családnak a nyaralás biztonsága?

Megér egy pizzát a nyaralásod biztonsága? Akkor kalkulálj és köss online biztosítást!

Megéri egy vacsora árát a családnak a nyaralás biztonsága?

Megér egy pizzát a nyaralásod biztonsága? Akkor kalkulálj és köss online biztosítást!

Vrazsovits Rita
2022-08-14 Frissítve: 2022-08-16
2022-08-14 Frissítve: 2022-08-16
28843088
28718564

A külföldi nyaralásunk alatt többnyire nem a jól ismert hazai pályán kell boldogulnunk, ezért könnyebben kerülhetünk bajba, és nehezebben is tudjuk elhárítani azt. Ezért nem érdemes az utasbiztosításon spórolnunk, amit ráadásul percek alatt megköthetünk már akár a mobilunkról is.

 

Az utasbiztosítás akár több millió forintos kártól is megóvhat, a díja pedig nemcsak ennek a töredéke, hanem egy átlagos nyaralás árának is. Az úti céltól és a tervezett programoktól függően fejenként akár potom összegből kijöhet egy egyhetes nyaralás biztosítása. Az összehasonlító kalkulátoroknak köszönhetően ma már néhány kattintással azt is ellenőrizhetjük, hol a legolcsóbb ez a szolgáltatás, és online rögtön meg is köthetjük a kiválasztott biztosítást.

 

Mennyibe kerül a biztosítás, ha a tengerre megyek?

Az utasbiztosításokat is összehasonlító Bank360.hu adatai szerint júniusban és júliusban is a tengerparti országokat keresték fel a külföldön nyaraló magyarok közül. A biztosítást kötők közül a horvát tengerpart a legnépszerűbb, erre néztünk meg egy példa kalkulációt. 

 

Egy hét tengerparti nyaralás biztosítása egy négyfős család részére akár 13 500 forintból is kihozható, autó asszisztenciával együtt. Ez fejenként mindössze 3375 forint, aminél már drágább egy pizza az Adrián. Ezért az összegért az alapszolgáltatások mellett covid kiegészítés is jár, emellett poggyászkárra is fizet a biztosító, legfeljebb 200 ezer forintig. Mielőtt azonban lecsapnánk a legolcsóbb csomagra, célszerű kalkulálni, mert nem biztos, hogy arra van szükségünk. 

 

Nem mindegy, mire és mennyit fizet baj esetén a biztosító

Az alapcsomag és a magasabb árkategóriájú csomagok között a legnagyobb különbséget a térítési limitek adják. Az olcsóbb biztosítások az orvosi ellátás költségeit például 15-25 millió forintos határig állják, a drágább csomagok viszont akár 100 millió forint fölé is mehetnek, hacsak nem limit nélkül vállalják a térítést. Ugyanez igaz a többi elemre is, a drágább csomagok esetén a poggyászkárra, az esetleges autómentésre és sok más tételre is többet fizetnek a biztosítók. 

 

Emellett az is befolyásolja az árakat, hogy mivel utazunk. A horvát tengerpartra sokan autóval vágnak neki, amihez érdemes autós asszisztenciát is igénybe venni. Anélkül lehet, hogy spórolunk néhány ezer forintot a biztosításon, viszont, ha baj történik, hiába a “sima” védelem, az autómentő költségeit nem fogja tőlünk senki átvállalni. 

 

Ha az autós asszisztenciát is igénybe vesszük, biztosak lehetünk benne, hogy baj esetén van hova fordulni, és a tréler, az autómentés, a helyszíni javítás   és az autóbérlés költségeit is téríti a biztosító. (Ha a kinti szervizben sem javítható az autó pár napon belül, akkor megszervezi az asszisztencia a hazaszállítást, és ennek a költségét is átvállalják, biztosítótól függően 100-500 ezer forintos limitig.) Egy esetleges kár költségeihez viszonyítva az autós asszisztencia díja minimális költséget jelent, mindössze pár ezer forint összesen egy négytagú családra vetítve.

 

Ugyanekkora összegből akár az Európán kívüli országokba utazva is bebiztosíthatjuk magunkat. A Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorával Thaiföldre és Kubába is találhatunk hét napra és négy főre 20 ezer forint környékén biztosításokat. Ha az alapnál magasabb térítési összeget szeretnénk, akkor ezeknél drágább csomagot is választhatunk.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!