A magyarok többsége tengerpartra megy nyaralni külföldre

Verhetetlen a horvát tengerpart: ide kötnek legtöbben biztosítást

A magyarok többsége tengerpartra megy nyaralni külföldre

Verhetetlen a horvát tengerpart: ide kötnek legtöbben biztosítást

Vrazsovits Rita
2022-08-10 Frissítve: 2023-01-02
2022-08-10 Frissítve: 2023-01-02
28812860
28718564

A Bank360.hu oldalán júliusban megkötött utasbiztosítások több mint kétharmada tengerparti nyaralásra szólt. A legnépszerűbb úti cél Horvátország volt, a legdrágább megkötött biztosítás pedig meghaladta a 180 ezer forintot. 

 

Akárcsak júniusban, úgy júliusban is a tengerparti országok voltak a biztosítást kötő magyar utazók elsődleges célpontjai. A Bank360.hu kalkulátorával utasbiztosítást kötő turisták csaknem 70 százaléka tengerparti nyaralásra biztosította be magát. A legnépszerűbb úti cél Horvátország volt, ahová a biztosítások több mint egyharmada szólt. Olaszország volt a második legnépszerűbb célpont, és tőle már nem maradt el sokkal Görögország sem. A Bank360.hu utazás indexe szerint a megkötött biztosítások közel 60 százaléka ebbe a három országba szólt júliusban. A negyedik és ötödik legnépszerűbb ország Ausztria és Spanyolország volt.

 

A tengerpartra utazók aránya júliusban csaknem 10 százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest. Városnéző túrákra 23 százalék kötött biztosítást, a fennmaradó szerződők üzleti úton vagy más célú utazáson vesznek vagy vettek részt a kalkulációk alapján.

 

A biztosítást kötők 31 százaléka repülővel utazott, 56 százalékuk pedig az autót jelölte meg választott járműként, utóbbi a horvát tengerpart elsőségével magyarázható. Buszt, vonatot vagy egyéb utazási módot 13 százalékuk használt. 

 

A legolcsóbb biztosítás pár száz, a legdrágább közel 185 ezer forintba került

 

A biztosítás összege értelemszerűen függ az úti céltól, az utazás módjától és a tervezett programoktól is. Így fordulhatott elő, hogy egy egynapos városnéző kirándulás például a szomszédos Ausztriába akár 500 forint alatti összegért is biztosítható. Más a helyzet viszont, ha egy többhetes kirándulást tervezünk a tengerentúlra. Egy hathetes amerikai nyaralás biztosítása például közel 185 ezer forintba került egy háromtagú családnak. (Ez azonban egy váratlan helyzetben szükségessé váló egészségügyi ellátás biztosítása érdekében nélkülözhetetlen lehet az USA-ban.) Átlagosan 11 130 forintért kötöttek biztosítást az utazók a Bank360.hu oldalán keresztül.

 

Csökkent az utazások hossza, a biztosításkötést még mindig az utolsó napokra hagyjuk

 

Júniushoz képest csökkent az utazások átlagos hossza. Az előző hónapban 8,3 nap volt az átlag, júliusban viszont csak 7,8 napos utazásokat terveztek az utazók.

 

Az előző hónapokhoz képest abban nem történt változás, hogy a biztosítás megkötését sokan az utolsó napokra hagyják. Volt azonban olyan szerződő is, aki nyolc hónapra előre megkötötte a biztosítását egy jövő tavaszra tervezett utazáshoz. Az eszközöket tekintve a biztosítások 54 százalékát asztali számítógépen kötötték meg, a fennmaradó 46 százalékot pedig mobiltelefonon. 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!