A városnéző túra a legnépszerűbb

Az utazók többsége az utolsó pillanatban köti meg az utasbiztosítást

A városnéző túra a legnépszerűbb

Az utazók többsége az utolsó pillanatban köti meg az utasbiztosítást

Vrazsovits Rita
2022-04-28 Frissítve: 2022-05-27
2022-04-28 Frissítve: 2022-05-27
21055651

Az elmúlt két hónapban Ausztria és Olaszország volt a legnépszerűbb úti cél a Bank360.hu oldalán utasbiztosítást kötők körében. A többség városnéző utakon vett részt, és repülővel utazott.

 

Február végén indult el a Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátora, mellyel néhány perc alatt kiválaszthatjuk a nekünk megfelelő ajánlatot, és akár az utazás előtt közvetlenül, online köthetjük meg a biztosítást. Az elmúlt két hónap adatai alapján megnéztük az online biztosítást kötők utazási szokásait. 

 

Az online utasbiztosítás kalkulátor segítségével szerződők körében Ausztria volt a legnépszerűbb úti cél, ami nagyrészt még a hosszúra nyúlt síszezonnak volt köszönhető. A Bank360.hu oldalán megkötött biztosítások 14 százaléka osztrák útra szólt, de majdnem ugyanilyen népszerű volt Olaszország is. Az öt legnépszerűbb úti célba négy másik európai ország fért be: Szlovákia, Spanyolország, Németország és Nagy-Britannia. A legnépszerűbb nem európai úti cél az Egyesült Arab Emírségek lett a vizsgált időszakban, a 12. helyen végzett. 

 

Sokan voltak síelni, de a városnézés a legnépszerűbb program

Az online szerződést kötő ügyfelek több mint fele választott városnézéshez megfelelő biztosítást az elmúlt két hónapban, de még a téli sportok kedvelői is sokat utaztak. A szerződések 14 százalékát téli sportolásra kötötték. Tengerparti nyaralásra az ügyfelek 12 százaléka, üzleti utakra pedig 9 százaléka kötött szerződést. A biztosított utazások hossza átlagosan 6,2 nap volt.

 

A biztosítások többségét repülős utakra kötötték meg az ügyfelek, 52 százalék utazott így. Kiegészítő autós asszisztencia szolgáltatást mindössze az utasbiztosítások 8 százaléka mellé igényeltek. A többi biztosításnál egyéb járművet jelöltek meg vagy asszisztencia szolgáltatás nélkül utaztak autóval.

 

A Bank360.hu adatai szerint az online utasbiztosításokat legtöbben néhány nappal, esetleg néhány órával az indulás előtt kötik meg. Az elmúlt két hónapban az utazók 33 százaléka egy nappal az indulás előtt vagy az indulás napján tette meg ezt. Azoknak az aránya pedig már 83 százalék, akik három nappal az utazás előtt vagy még később kötöttek biztosítást. Mindössze 3 százalék kötött online utasbiztosítást legalább egy hónappal az indulás előtt.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!