Google Pay

Megérkezett az újabb fizetési forradalom Magyarországra: elindult hazánkban a Google Pay

Google Pay

Megérkezett az újabb fizetési forradalom Magyarországra: elindult hazánkban a Google Pay

Veres Patrik
2020-11-17 Frissítve: 2022-01-18
2020-11-17 Frissítve: 2022-01-18
10972247

A hazai kereskedelmi bankok kártyáit még nem regisztrálhatjuk, de van mód, hogy az összes kártyánkkal kihasználjuk az új lehetőséget.

 

Több év várakozás után keddtől a magyar androidosok is regisztrálhatják Mastercard kártyáikat a Google fizetési szolgáltatásába, így lehetővé téve az érintéses fizetést andoridos készülékeken. A Google Pay Magyarországon most a Revolut, a Curve, valamint a Monese szolgáltatóknál válik elérhetővé - tájékoztatta a Bank360-at a Mastercard.

 

Azaz csak azokat a kártyákat tudjuk most beregisztrálni a Google Pay szolgáltatásába, amelyek a fenti három fintech-céghez tartoznak. Revolut-kártya igényléséhez és használatához minden információt összegyűjtöttünk ebben a cikkben.

 

Bár a hazai kereskedelmi bankok kártyáit egyelőre még nem tudjuk regisztrálni, az Apple Pay implementálásához hasonló gyorsaságra számít a Bank360.hu is, azaz akár heteken belül bekerülhetnek a szolgáltatásba ezek a kártyák is. 

 

Élelmes felhasználók eddig is tudtak fizetni az összes kártyájukkal

 

Azok a hazai userek, akik egy kicsit bátrabbak voltak, már közel egy éve tudják használni a Google Pay-t bármelyik bankkártyájukkal. Ehhez egy Curve-kártyára és a Google Pay APK telepítésére volt szükség. A Curve kártya népszerűsége abban rejlik, hogy berendelhető alá az összes hitel- és betéti kártyánk. Mivel a Curve kártyái Egyesült Királyságban kerülnek kibocsátásra, regisztrálhatók voltak a Google Pay-be és használhatók voltak itthon is. Mostantól erre a kiskapura nincs szükség, és a Curve lehetővé teszi, hogy bármelyik kártyánkkal tudjunk fizetni Google Pay-en keresztül.   

 

A legtöbb banknál már elérhető a mobilos fizetés Androidon

Az elmúlt években ugyanakkor szinte minden bank kijött a saját mobilfizetési megoldásával Androidra is. 

 

  • Az OTP-sek a Simple alkalmazást
  • az Erste Bank ügyfelei az Erste MobilePay-t
  • a Raiffeisenesek a RaiPay-t,
  • a Gránit Banknál a Gránit Pay-t,
  • UniCredites ügyfelek az AliPay-t,
  • a Budapest Banknál a mobilbanki appot
  • K&H Banknál a mobilbanki appot,
  • MKB-sok pedig az MKB Pay-t

 

használhatták eddig is mobilfizetéshez. Ha mi is szeretnénk élni a mobilfizetés adta lehetőségekkel, érdemes a Bank360.hu Bankszámla Kalkulátorával megnézni, hogy mely bankoknál van erre lehetőség.

 

Hogy működik? 

A most csatlakozó bankok Androidos felhasználóknak a kártyakibocsátó mobilbanki alkalmazásában a használni kívánt Mastercard kártyána kijelölése után a „Hozzáadás a Google Payhez” opciót kell választanunk. 

 

A Google Pay szolgáltatás használata során a felhasználók a telefonjukkal fizethetnek bárhol, ahol érintésmentes tranzakciókat fogadnak, akár üzletekben, akár tömegközlekedés során vagy netes vásárlásnál. Ehhez pedig sem a Google Pay-t, sem a mobilbanki alkalmazást nem kell újra és újra megnyitni, és internetkapcsolatra sincs szükség.

 

Biztonságos? 

A kényelem mellett a Mastercard tokenizációs technológiájának köszönhetően a Mastercard kártya és a Google Pay összekapcsolása további biztonságot is jelent. A Mastercard megoldása úgy védi meg a kártyabirtokos adatait, hogy a fizikai kártyaszámot egy úgynevezett „tokennel”, vagyis egyedi, alternatív kártyaszámmal cseréli fel. Ennek a minden fizetésnél dinamikusan változó komponensnek köszönhetően a tokenizáció biztonságosabbá teszi a tranzakciókat, ezáltal csökkentve a digitális fizetésekkel kapcsolatos visszaéléseket. Tehát amikor a felhasználó a mobilját használja egy tranzakció során, akkor a token, és nem a valódi kártya száma vesz részt a tranzakcióban.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!