Viharkár

Meghaladta a 8,5 milliárd forintot a biztosítók által kifizetett viharkár

Viharkár

Meghaladta a 8,5 milliárd forintot a biztosítók által kifizetett viharkár

Varga Zsombor
2021-08-30 Frissítve: 2023-02-07
2021-08-30 Frissítve: 2023-02-07
15660853

Az idei nyarat nemcsak a mediterrán kánikula, de a 35 fokos meleg heteknek véget vető zivatarok és az orkán erejű szélviharok is jellemezték, ez pedig sok helyen okozott károkat. A Bank360 a kifizetett viharkárokról kérdezte a biztosítókat.

 

Az olimpia, az EB és a koronavírus okozta lezárások feloldása mellett extrém időjárási körülmények is előfordultak idén a nyári hónapokban. Több héten is rekkenő, korábban inkább a déli országokra jellemző hőség tombolt, de nem maradtak el a bőséges eső mellett lecsapó viharok sem.

 

Így nem meglepő, hogy az idei viharkárok is meghaladták az előző években tapasztaltakat, érvényes lakásbiztosítás mellett viszont a biztosító megtéríti ezeket a károkat. Összesen több, mint 70 ezer kárbejelentésről és legalább 8,5 milliárd forintos kárról számoltak be a Bank360-nak augusztus közepén nyilatkozó biztosítók, vagyis a végső számok valószínűleg még magasabbra fognak rúgni a teljes nyári időszakra nézve.

  • Az Aegon biztosítóhoz 2021. július és augusztus hónapban meteorológiai károkkal kapcsolatosan eddig összesen 19 322 bejelentés érkezett, a kárösszeg várakozásaik szerint meghaladja a 3 milliárd forintot.
  • Augusztus első hetéig az Allianz Hungária felé bejelentett viharral kapcsolatos károk száma meghaladja a tizenkétezret. Ezen kárbejelentések több mint egyharmadára az Allianz közel ötszázmillió forintot fizetett ki.
  • Június 1-jétől a Generali Biztosítóhoz közel 19 ezer viharkárral kapcsolatos bejelentés érkezett mintegy 1,5 milliárd forint értékben.
  • A Groupama Biztosító május 1-jétől összesen több mint 11 ezer kárt zárt le és még 7,4 ezer van függőben. Az így bejelentett több mint 18 ezer káresemény kárszükséglete meghaladja a 3,5 milliárd forintot.
  • Az UNION kárrendezési igazgatója, Őri István Balázs nyilatkozata alapján a biztosító lakás, kkv és egyedi vagyon esetében a nyáron 2 300 bejelentést regisztrált eddig viharral összefüggésben. Eddig több mint 77 millió forintos kifizetést teljesítettek közel 850 kárügyben.

 

Budapest környékén kívül Debrecen volt a másik gócpont

A biztosítók közlése alapján két északkeleti megyéből és Magyarország középső részéről érkezett a legtöbb kárbejelentés.

Az Aegon biztosítóhoz a legtöbb bejelentés Budapestről, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, és Pest megyékből érkezett. A bejelentett károk nagy részét vihar, jégverés, beázás, villámcsapás, és felhőszakadás okozta.

 

A Generali biztosító tájékoztatása szerint a viharok által leginkább sújtott térség Budapest, illetve Pest, Baranya, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye voltak az elmúlt időszakban. A legkevesebb kárbejelentés Nógrád megyéből érkezett. Budapest után, ahonnan közel ötezer bejelentést kaptak a nyár során, Debrecen volt a viharok által leginkább érintett városunk, innen több mint ezer kárbejelentés érkezett.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!