Újraindítási gyorskölcsön

Megvan, kik vehetik fel elsőként a 10 millió forintos kamatmentes vállalkozói hitelt

Újraindítási gyorskölcsön

Megvan, kik vehetik fel elsőként a 10 millió forintos kamatmentes vállalkozói hitelt

Bank360 tartalom
2021-02-22 Frissítve: 2022-01-18
2021-02-22 Frissítve: 2022-01-18
12593159

A Magyar Fejlesztési Bank lebonyolításában megvalósuló Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogram elsőként a turisztika, a vendéglátás, a kultúra és a sport területén működő vállalkozások számára lesz elérhető - derül ki a Magyar Fejlesztési Bank hétfői közleményéből. A hitelprogram első szakasza márciusban indul. 

 

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön a COVID-19 járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett vállalkozások számára nyújt segítséget. Az MFB a program előkészítésében közreműködő intézményekkel meghatározta azoknak az ágazatoknak, illetve vállalkozásoknak a körét, melyek az első szakaszban igényelhetik a nulla százalék kamat mellett elérhető, maximum 10 millió forintos hitelt. A program első, márciusban induló szakaszában a turisztika, a vendéglátás, a kultúra és a sport területén működő vállalkozások találhatók a listán. 

 

A hitelprogram előkészítése jelenleg is folyamatban van, az első szakasz várhatóan március első felében indulhat, a hitelt pedig az MFB Pontok hálózatában igényelhetik a vállalkozások. 

Az újraindítási gyorskölcsön legfontosabb jellemzői

 

A hitel a teljes futamidő alatt fix nulla százalékos kamatozású, emellett nem kapcsolódnak hozzá banki költségek és három éves türelmi idővel is igényelhetik a vállalkozások, azaz annak törlesztését az adós a hitel folyósítását követően csak 3 év türelmi idő után kezdi meg. Az igényelhető hitelösszeg minimum 1, maximum 10 millió forint, a program 100%-os előleggel lesz elérhető. 

 

A program bér-, járulék-, rezsi-, működési költség, valamint készlet finanszírozására egyaránt felhasználható, azaz fedezheti azoknak a vállalkozásoknak a működési költségeit, melyeknek jelentősen csökkent vagy elmaradt a bevétele az elmúlt időszakban. A program a likviditási gondok áthidalása mellett segíti a felkészülést arra az időszakra, amikor a járványhelyzet lehetővé teszi a biztonsági korlátozások enyhítését.

Az első szakaszban kedvezményezett tevékenységek TEÁOR kódjait tartalmazó lista elérhető a www.mfb.hu oldalon.

 

Lesz második szakasz is: még több vállalkozás juthat forráshoz

 

Az MFB közleménye szerint már készül a program következő szakaszában elérhető termékváltozat is, amely a tervek szerint jelentősen szélesíti azoknak a vállalkozásoknak a körét, melyek igényelhetik a nulla százalékos kamatozású hitelt.

 


Ha vállalkozóként 10 millió forintnál nagyobb összegre van szükséged, érdemes összehasonlítani az NHP Hajrá vagy a Széchenyi-hitel konstrukciókat is.


 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!