Mostantól startolhatnak a vállalkozások a Széchenyi MAX hitelekért

Megvannak a bankok, kezdődhet a roham a Széchenyi MAX hitelekért

Mostantól startolhatnak a vállalkozások a Széchenyi MAX hitelekért

Megvannak a bankok, kezdődhet a roham a Széchenyi MAX hitelekért

Vrazsovits Rita
2022-08-08 Frissítve: 2022-09-09
2022-08-08 Frissítve: 2022-09-09
28787804
28718564

Közzétette a KAVOSZ, hogy az új Széchenyi MAX hitelek közül melyeket lehet már igényelni, és melyik bankok forgalmazzák azokat. Ezzel kezdetét veheti a kisvállalkozások rohama a szuperkedvezményes hitelekért.

 

A Széchenyi Kártya Program gazdája, a KAVOSZ Zrt. augusztus 8-án közzétette, hogy az új, MAX néven futó finanszírozási termékei közül melyeket lehet már igényelni, és melyik bankok forgalmazzák azokat. Az állami támogatással, a jelenlegi piaci körülmények között rendkívül kedvező kamatozással elérhető, kkv-szektort célzó hitelprogram elemei a korábbi GO! konstrukciók folytatásai, némileg eltérő feltételekkel.

 

A KAVOSZ közlése szerint a MAX termékek közül az alábbi hitelek érhetők el jelenleg a Széchenyi Kártya Programon belül:

  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX (és annak részét képező Energiakártya: szabad felhasználású, 1-250 millió forint közötti hitelösszeg, mindössze 3,5 százalékos nettó ügyleti kamattal. A futamidő legfeljebb három év, Energiakártya esetén egy év. A kamattámogatás kifejezetten magas, 8,5 százalékot tesz ki. Az Energiakártyát igénylő vállalkozásoknak pedig még magasabb, akár 11 százalék is lehet a támogatás mértéke, így a fizetendő ügyleti kamat mindössze 1 százalék. A bírálati díj a hitelösszegtől függően 30-320 ezer forint, a társkártya kibocsátási díja 4000 forint, a bruttó kezességi díj 1,4 százalék évente, amelyből egy százalékot az állam vállal magára. Legalább egy teljes lezárt év szükséges az igényléshez, 150 millió forintos hitelösszeg felett pedig két év. 

Választható finanszírozó bank (frissítve 08.17.): CIB, Erste (energiakártya alkonstrukció nélkül), Gránit, MKB, OTP, Raiffeisen, Takarék, UniCredit 

  • Széchenyi Likviditási Hitel MAX: szabad felhasználású forgóeszközhitel, számla nélküli finanszírozással vehető igénybe. A nettó ügyleti kamat szintén fixen 3,5 százalék, a nettó kezelési költség pedig 2 százalék. A szerződéskötés díja egyszeri 1,5 százalék, de maximum 1,5 millió forint. A nettó kezességi díj 0,6 százalék évente. A hitelösszeg 1-250 millió forint között van, a futamidő 3 év.

Választható finanszírozó bank (frissítve 08.17.): CIB, Citibank, Erste, Gránit, K&H, MKB, OTP, Raiffeisen, Takarékbank, UniCredit

  • Széchenyi Beruházási Hitel MAX: széles körben felhasználható beruházásokra, a felvehető hitelösszeg legfeljebb 400 millió forint, a futamidő pedig legfeljebb 10 év lehet, ami legkésőbb a 24 hónapos türelmi idő végén kezdődik meg. A beruházási hitel igényléséhez legalább 10 százalék önerővel kell rendelkezni. A nettó ügyleti kamat mindössze 1,5 százalék, ami a 11 százalékos állami kamattámogatásnak köszönhető. Az energiahatékonyság javítását, illetve technológiaváltást segítő hitelcélok finanszírozására mindössze 0,5 százalékos ügyleti kamatot kell csak fizetni. A kezelési költség 2 százalék évente, a kezességi díj pedig nettó 0,3 százalék. A szerződéskötés díja egyszeri 2 százalék, de legfeljebb 2 millió forint. A folyósítási jutalék 15 ezer forint alkalmanként. (A Beruházási Hitel MAX-ba beletartozik az energiahatékonyság javítását és technológiaváltást segítő hitelcélok esetén a többlettámogatott alkonstrukciót is, de nem tartozik bele az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX hiteltípus.)

Választható finanszírozó bank (frissítve 08.17.): CIB, Citibank, Erste, Gránit, K&H, MKB, OTP, Raiffeisen, Takarékbank, UniCredit

 

A MAX termékcsalád része a Széchenyi Lízing MAX, amelyet a 8-i közlemény még nem említ jelenleg igényelhető konstrukcióként, és a forgalmazó lízingcégeket sem sorolja fel, de ez valószínűleg hamarosan megtörténik. A Lízing MAX-nál a finanszírozott összeg 1-400 millió forint között lehet, a nettó ügyleti kamat pedig a teljes futamidőre 3,5 százalék. Az állami kamattámogatás 9 százalékot tesz ki. A kezelési költség a lízing esetében is 2 százalék, a szerződéskötési díj pedig egyszeri 2,5 százalék, de maximum 2,5 millió forint. A lízing díj fizetésének megkezdésére a türelmi időt követően kerül sor, ami maximum 21 hónap. Törleszteni lehet havonta, negyedévente, évente, de akár szezonálisan is. Ha a fedezettség nem éri el az 50 százalékot, akkor magánszemély kezes bevonása kötelező.

 

Frissítés! A Lízing MAX is elindult. A választhat finanszírozó cégek (08.22.): Euroleasing Zrt., Merkantil Bank Zrt., OTP Ingatlanlízing Zrt., SG Eszközfinanszírozás Magyarország Zrt., Toyota Pénzügyi Zrt., Raiffeisen Corporate Lízing Zrt., CIB Lízing Zrt., Deutsche Leasing Hungaria Zrt., UniCredit Leasing Hungary Zrt., Erste Bank Hungary Zrt.

 

A KAVOSZ oldalán közzétett információk szerint az első hitelkérelmek benyújtására már lehetőség van a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban. A termékeket forgalmazók listája folyamatosan bővülhet a közeljövőben. Amint a továbbiakról új információk érkeznek, mi is frissítjük az anyagainkat. 

 

A KAVOSZ közlése szerint a régebbi konstrukciók közül továbbra is lehetőség van az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel igénylésére, amelyet a CIB, a Gránit, az Erste, az MKB, az OTP és a Takarékbank forgalmaz.

 

A Széchenyi Kártya Klasszik, Széchenyi Turisztikai Kártya, Széchenyi Benzinkút Kártya Folyószámlahitelnél csak felülvizsgálat igényléstípusú kérelmek benyújtására van lehetőség annál a banknál, amellyel a vállalkozás korábban a felülvizsgálattal érintett hitelszerződését megkötötte.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!