Laptopozik egy nő felülnézetből, mellette jegyzetel

Mennyi a törlesztője egy 10 millió forintos személyi kölcsönnek?

Laptopozik egy nő felülnézetből, mellette jegyzetel

Mennyi a törlesztője egy 10 millió forintos személyi kölcsönnek?

Bagyinszki Dániel
2021-09-30 Frissítve: 2022-01-18
2021-09-30 Frissítve: 2022-01-18
16151350

Nem szokványos személyi kölcsönként 10 millió forintot felvenni, de előfordulhat, hogy jelzáloggal terhelhető ingatlan vagy állami támogatásra való jogosultság hiányában nincs más lehetőségünk. Megvizsgáltuk, melyik bankoknál és milyen feltételekkel lehet szeptember végén felvenni egy 10 millió forintos személyi kölcsönt. 

 

10 millió forint kölcsön igénylése esetén az egyik fontos kérdés a jövedelemarányos törlesztési mutató, ugyanis ez kimondja, hogy legfeljebb a jövedelmünk felét teheti ki a hiteltörlesztésre fordított összeg, illetve 60 százalékát, ha legalább 500 ezer forint nettó jövedelemmel rendelkezünk havonta. Ez pedig egy ekkora hitelösszeg esetén csökkenti a lehetőségeinket, a legutóbbi, júliusi mediánbérrel például legfeljebb 7,1 millió forintot vehetünk fel, 10-et nem.

Ahhoz például, hogy 72 hónapra, azaz 7 évre felvehessünk 10 millió forintot, hozzávetőleg 350 ezer forint nettó jövedelemmel kell rendelkeznünk:

 

 

A számításokhoz feltételeztük, hogy az igénylő a folyósító bankhoz utalja a fizetését, illetve a példánkban 300 ezer forintos fizetéssel számoltunk a kalkulátorban.

Ha kitoljuk a futamidőt egy évvel, 84 hónapra, akkor jelentősen alacsonyabb törlesztőrészleteket kapunk, a hosszabb törlesztés miatt azonban növekszik a teljes visszafizetendő összeg.

 

 

Ekkor már egy kicsit alacsonyabb, 310 ezer forint körüli nettó jövedelem is elég lehet arra, hogy felvehessünk 10 millió forintot. Ezzel azonban továbbra is fennáll a helyzet, hogy hosszú éveken keresztül kell majd havi 151-168 ezer forintot, vagy még ennél is többet a hitel törlesztésére fordítani.


Ha viszont van saját ingatlanunk, érdemes megfontolni egy szabad felhasználású jelzáloghitel lehetőségét is. A futamidő tekintetében nagyobb a mozgástér, így akár 20 évre is felvehetjük a kölcsönt - emiatt azonban a visszafizetendő összeg magasabb lesz. Például a mediánbérrel és 20 éves futamidővel számolva, 10 éves kamatperiódussal, több mint 17 millió forintot kell összesen visszafizetni, ám ezzel együtt a havi törlesztőrészlet is alacsonyabb lesz, 72-77 ezer forint közé esik.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!