6 million forintos személyi kölcsön augusztus

Mennyi most a törlesztője egy 6 millió forintos személyi kölcsönnek?

6 million forintos személyi kölcsön augusztus

Mennyi most a törlesztője egy 6 millió forintos személyi kölcsönnek?

Bagyinszki Dániel
2021-08-12 Frissítve: 2022-02-11
2021-08-12 Frissítve: 2022-02-11
15585052

Egy szabad felhasználású személyi kölcsön számos élethelyzetben jelenthet segítséget amikor hirtelen pénzre van szükségünk. Augusztusban annak számoltunk utána, hogy milyen feltételekkel lehet felvenni két nagyobb összegű személyi hitelt, 4,5 illetve 6 millió forintot. 

 

A kalkulációknál a legutóbb közzétett, májusi mediánbérrel számoltunk, nettó 221 ezer forinttal,  és feltételeztük, hogy az igénylő vállalja a jövedelemátutalást a folyósító bankba. A 4,5 millió, illetve 6 millió forintos hitelösszeget 60 és 84 hónapos futamidőre vizsgáltuk meg. 

Mennyi a törlesztője egy 4,5 milliós kölcsönnek?

A Bank360 személyi kölcsön kalkulátorával már 9,37 százalékos THM-mel találunk személyi kölcsönt 4,5 millió forint értékben, 60 hónapos futamidőre. Az MKB Mosoly Személyi Kölcsön havi törlesztőrészlete 93 391 forint a teljes visszafizetendő összege pedig 5 603 460 forint. 

 

Hosszabb, 84 hónapos futamidőre ismételten az MKB Bank Mosoly személyi kölcsöne érhető el a THM szerint sorba rendezett ajánlatok közül az első helyen, 9,37 százalékos THM-mel. A hitelajánlat havi törlesztője 72 378 forint, a teljes visszafizetendő összege 6 079 752 forint. Az öt és a hétéves futamidejű kölcsönök között a különbség hozzávetőleg 400 ezer forint, ennyivel drágább tehét a két évvel tovább törlesztett hitel.  



 

Mennyi a törlesztője egy 6 milliós kölcsönnek? 

Egy nagyobb, 6 millió forintos személyi kölcsönt 60 hónapra, hasonlóan az előző két kereséshez, az MKB Bank Mosoly személyi kölcsönével találunk 10 százalékos THM alatt. A hitelajánlat THM-e 9,37 százalék, a havi törlesztőrészlete 124 521 forint, a teljes visszafizetendő összege pedig 7 471 250 forint. 

 

Egy ekkora összegű és futamidejű személyi hitelt a kalkulátorunk alapján nem tud egyedül felvenni az igénylő, mert az meghaladja a JTM-korlát szerinti maximálisan felvehető összeget. Ez a szabályozás azt mondja ki ugyanis, hogy személyi kölcsönnél, nettó 500 ezer forint bevétel alatt a rendszeres havi jövedelmünk felét teheti ki az összes hitelünk törlesztőrészletei összesen. 

 

Egy adóstárs bevonásával vagy a futamidő növelésével azonban átugorható ez az akadály, ha pedig ezekre nincs lehetőségünk, de van a tulajdonunkban terhelhető ingatlan, akkor segítséget jelenthet egy szabadfelhasználású lakáshitel is. 

 

84 hónapra, azaz 7 évre egy 6 millió forintos személyi kölcsönt már 9,37 százalékos THM mellett elérhetünk, ismételten az MKB Bank ajánlatával. Az előbb ismertetett feltételekkel a hitelajánlat havi törlesztője 96 504 forint, a teljes visszafizetendője pedig 8 106 336 forint lesz. 

Összehasonlítva a 60 és 84 hónapos futamidejű ajánlatokat, a különbség kicsit több, mint 600 ezer forint, ennyivel kerül többe két évvel hosszabb időre felvenni a kölcsönt. Ezek az ajánlatok már a JTM-korláton belül maradnak, ez alapján felvehető a legutóbbi átlagbérrel 6 millió forint 84 hónapos futamidőre. 

 

 

Ha pedig a hiteleknél tartunk: egy hirtelen bekövetkező haláleset vagy rokkantság esetén óriási terhet jelenthet egy kölcsön fennálló tartozása. Azt elősegítendő, hogy egy ilyen kritikus pillanatban legyen mire anyagilag támaszkodni, érdemes megfontolni egy életbiztosítás megkötését. 

 

A Bank360 ügyfelei számára elérhető lehetőség, hogy csatlakozzanak egy csoportos biztosítási szerződéshez, melynek előnye, hogy a csatlakozási folyamat 100 százalékban online, egészségügyi vizsgálatok helyett pedig csak egy néhány kérdéses kérdőívet kell kitölteni, ráadásul az életkorral nem változik a díj sem. A részleteket a lenti táblázatban foglaltuk össze.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!